آسم بیماری مزمنی است که در هر دورهای از زمان علائم متفاوتی را نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، فوق تخصص بیماریهای ریه و مجاری تنفسی
دکتر امیرحسین کجوری با بیان اینکه آسم بخشی از بیماری بزرگتر به نام آلرژیک (حساسیت) است، افزود: این بیماری ممکن است پوست(درماتیک)، چشم، بینی (رنیت) و یا ریه را درگیر کند که در این صورت به آن بیماری آسم گفته میشود.
فوق تخصص بیماریهای ریه و مجاری تنفسی گفت: سه علت عوامل ژنتیکی، محیطی و فردی برای بیماری آسم شناخته شده است.
دکتر کجوری در پاسخ به سوالی درباره تاثیر ریزگردها بر بیماری آسم افزود: عوامل محیطی مانند بارش باران، نزدیک بودن به مناطق بیابانی و برخی عوامل دیگر موجب افزایش ریزگردها شده و افرادی که ریه آنها مستعد ابتلا به بیماری است، به بیماری آسم دچار شوند.
وی ادامه داد: متاسفانه عواملی مانند زندگی صنعتی، کاهش فعالیت، افزایش آلودگی، کاهش زندگی روستایی و تماس با آنتی ژنهای دوران کودکی و همه عوامل گسترده محیطی میزان ابتلا به بیماری آلرژیک را افزایش داده است.
دکترکجوری گفت: تمام عواملی که در بیماری آلرژیک تاثیر دارند، در ایجاد بیماری آسم نیز نقش دارند و این باعث افزایش بیماری آسم در جامعه خواهد شد.
وی افزود: عوامل مختلفی از جمله ریزگردها، سموم کشاورزی، دود کارخانجات، ماشین آلات و ماشینها باعث افزایش این بیماری در استان شده است.
دکترکجوری با اشاره به اینکه آسم بیماری خطرناکی نیست، گفت: در صورتی که داروها به موقع و بر اساس نیاز مصرف شوند، این بیماری به راحتی قابل کنترل خواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر فرد خود درگیر درمان باشد به زودی بهبود پیدا خواهد کرد.
فوق تخصص بیماریهای ریه و مجاری تنفسی با بیان اینکه میزان مرگ و میر در بیماری آسم تقریبا نزدیک به صفر است گفت: اگر این بیماری کنترل شود فرد هیچ اختلالی از نظر تغذیه، کار و تفریح نخواهد داشت و به راحتی به زندگی عادی خود ادامه خواهد داد.
دکتر کجوری افزود: افرادی که قبلا با سابقه بیماری آسم در بیمارستان بستری شده اند، افرادی که در بخشهای مراقبت ویژه بوده اند و افرادی که با مراجعه به پزشک و استفاده از داروهای عادی بیماری آنها رفع نشده است کسانی هستند که باید به موقع مراجعه و داروهای خود را مرتب مصرف کنند.
وی با تاکید مجدد بر اینکه خود بیماری آسم کشنده نیست ادامه داد: افرادی که بیماری آسم دارند و تحت درمان قرار نمیگیرند به مرور زمان فشار خون ریوی در این افراد بالا میرود و منجر به از کار افتادگی طرف راست قلب میشود.
فوق تخصص بیماریهای ریه و مجاری تنفسی گفت: افرادی که آسم دارند، در صورتی که سیگار مصرف کنند اثر مصرف داروها به شدت در آنها کاهش پیدا میکند.
دکتر کجوری تاکید کرد: این افراد باید داروها را با دوز بالاتر انتخاب کنند، که در این صورت نیز ممکن است اثر کافی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه از نظر سنی چند محدوده شایع برای بیماری آسم در نظر گرفته میشود، ادامه داد: کسانی که در سنین کودکی قرار دارند به علت کوچک بودن ریه (راههای هوایی) کوچکترین التهابی در این راهها باعث میشود که فرد به این بیماری مبتلا شود.
دکتر کجوری افزود: تمام مشکلات و علائمی که در بیماری آسم وجود دارد، ناشی از التهاب و انسداد راههای هوایی است.
وی ادامه داد: افرادی که در سنین بالای ۵۰ تا ۶۰ سال قرار دارند نیز مستعد ابتلا به بیماری آسم هستند.
فوق تخصص بیماریهای ریه و مجاری تنفسی گفت: ۵۰ درصد از کودکانی که مبتلا به بیماری آسم هستند، زمانی که به سن بلوغ (۱۸ سالگی) میرسند، علائم بیماری به اندازهای در آنها کم میشود که ممکن است نیاز به مصرف هیچگونه دارویی نداشته باشند.
دکتر کجوری افزود: اگر فردی بتواند تمام عوامل محیطی که منجر به ایجاد بیماری آسم میشوند را کنترل کند، مطمئنا بروز این بیماری در خود و خانواده اش کمتر خواهد شد.