دبیر شورای راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: مطالعه در خصوص ایجاد نهاد پژوهش و فناوری RTO و RTA که یکی از نهادههای مصوب در نقشه جامع علمی کشور را به جهاد دانشگاهی محول کردیم تا با توجه به این که بخش خصوصی در زمینههای پژوهشی و توسعههای فناوری ورود نمیکند بتوانیم کمک وحمایتی از حوزه RTO داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی ، گزارش دقیق و کامل از اینترنت اشیا ارائه داد، گفت: هم بخش اینترنت اشیا بدلیل اهمیت خاصی که در IT دارد و هم پول مجازی که قبلاً ارائه شده بود در سند ACT که بزودی در صحن شورای نقشه نهایی خواهد شد با ملاحظات خاصی در خصوص آن ها تصمیم گیری خواهد شد.
دبیر ستاد راهبری جامع دبیر شورای راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با بیان اینکه بحث توسعه فناوری و سیاست های فناورانه احتیاج به دقت نظر و ملاحظات خاصی دارد که شورای عالی انقلاب فرهنگ و ستاد نقشه جامع علمی کشور در این زمینه مسئولیت جدی دارند گفت: ما ورود به این فناوری ها را بسیار ضروری می دانیم اما به صورت آگاهانه و با در نظر گرفتن باید و نباید هایی که در چارچوب های نظام پذیرفته شده باید به آن ها ورود پیدا کنیم چرا که در جاهایی که بدون در نظر گرفتن مرزها و خط قرمز ها ورود کردیم عمدتاً دچار آسیب و چالش شدیم.
کبگانیان با اشاره به اینکه نقشه جامع علمی کشور در 30 آبان 94 هفت ماموریت برای جهاد دانشگاهی به تصویب رسانده بود گفت: طبق این مصوبه جهاد دانشگاهی موظف شده بود نقشه راه این 7 ماموریت را ارائه دهد و در این مدت 2 ساله نیز فعالیت های بسیاری خوبی داشتند و مجدانه روی آن هفت ماموریت، کار کارشناسی انجام دادند.
وی افزود: از هفت پیشنهاد ارائه شده از سوی جهاد دانشگاهی در جلسه امشب، کلیات چند محور به تصویب و چند محور دیگر نیز به جلسات آینده موکولشد گفت: محور اول مشارکت جهاد در مدیریت انتقال و توسعه فناوری در طرح های توسعه ای خاصی بود که جهاد دانشگاهی در انتقال فناوری به طور مثال آب شیرین کن وصنعت ریلی بتوانند اقدام کنند که در این زمینه پیشنهادات خوبی داشتند.
دبیر شورای راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: مشارکت در توسعه آموزشهای تخصصی نوین و ساماندهی نظام هدایت شغلی دانش آموختگان محورهای سوم و چهارم این محورهای این ماموریت و در محور پنجم نیز به ارتقا فرهنگ کارآفرینی و روحیه خود باوری و ترویج الگوها ی موفق علم فناوری اختصاص داشت.
کبگانیان با بیان اینکه بخش خصوصی اصولاً در اموری که سودآوری نداشته باشد ورود نمی کند گفت: با توجه این که هزینه توسعه فناوری بالاست و سرمایه گذاری در این زمینه دارای ریسک و به صرفه نیست بخش خصوصی در این زمینه ورود نمی کند به همین خاطر باید کمک و حمایتی از حوزه نهادهای حمایتی از پژوهش و فناوری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه برخی کشورها مثل آلمان، کره و سنگاپور با داشتن نهادی های RTO حرکت و جهش خوبی در حوزه فناوری پیدا کردند گفت: اگر قرار است مثلاروی آب شیرین کن ها کار شود هیچ بخش خصوصی جرات ورود ندارد چرا که هنوز در مرحله توسعه فناوری است و سود آور نیست اما RTOها کارشان این است که این موارد را به نمونه صنعتی می رساند و آن وقت سرمایه گذاری روی آن ها برای بخش خصوصی به صرفه است چرا که دیگر ریسک ندارد.