مراتع جنگلی کشور به سنسور ضد حریق مجهز می شوند
مدیرکل دفتر شکار وصید سازمان حفاظت محیط زیست: در صورت تامین اعتبار ، همه مراتع جنگلی کشور و مناطق حساس به سنسورهای ضد حریق مجهز می شوند.
علی تیموری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به حریق چند روز گذشته در مناطق شمالی کشور افزود: در روزهای پایانی هفته گذشته در مناطق پیله کوه چالوس و جمند نوشهر رخ داد حدود 30 هکتار از این اراضی بر اثر سهل انگاری و عامل انسانی طعمه حریق شد که خوشبختانه با تلاش های گسترده و شبانه روزی نیروهای محیط بان و پرواز بالگرد به منظور خاموش کردن آتش توانستیم پس از دو روز آتش را مهار کنیم.
وی ادامه داد: بیشترین عامل آتش سوزی در مناطق جنگلی و حفاظت شده کشور عامل آن انسانی بوده وامسال نیز با توجه به خشک شدن برگ درختان و گرمای هوا عامل آتش سوزی در مناطق حفاظت شده و جنگلی کشور تشدید یافته است.
تیموری با اشاره به برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص پیشگیری از آتش سوزی در مناطق جنگلی و حفاظت شده کشور تصریح کرد: به منظور جلوگیری از آتش سوزی، سازمان حفاظت محیط زیست دیده بان های هوشمند در مناطق جنگلی و حفاظت شده کشور نصب کرده و در حال حاضر در برخی مناطق از جمله پارک ملی گلستان سنسورهای ضد حریق نصب شده است اما در صورت تامین اعتبار می توانیم در فصل گرمای سال این قبیل امکانات را به دیگر مناطق کشور از جمله استانهایی همچون فارس، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان شرقی که بیشترین حریق در این مناطق رخ می دهد سنسورهای ضد حریق نصب کنیم.
مدیرکل دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست افزود: استان مازندران در 15 سال گذشته سابقه آتش سوزی چشمگیری نداشته و این بار به علت سهل انگاری و عامل انسانی مناطق جنگلی طعمه حریق شد و در حال حاضر پاسگاه های سیار و گشت های سیار در مناطق جنگلی و حفاظت شده کشور در حال فعالیت هستند تا از هرگونه آتش سوزی جلوگیری بعمل آید.
تیموری گفت: ما اعتقاد داریم در نقاط مستعد آتش سوزی در کشور جوامع محلی ، افراد بومی و گردشگران می توانند بزرگترین کمک را به محیط زیست کنند چرا که بیشترین عامل آتش سوزی در مناطق کشور ریشه انسانی دارد.