بحران ۵۰ ساله کم آبی در تنها بندر اقیانوسی ایران
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه ۲۸۴ هزارنفر از مردم چابهار در بحران کم آبی بی سابقه به سر میبرند از ارگانهای دریایی خواست در همایش مهرماه توجه ویژه به تنها بندر اقیانوسی ایران داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالغفور ایران نژاد در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی دریایی مانا با بیان اینکه مردم چابهار پایینترین شاخصههای زندگی را دارند، اظهار داشت: درحالی از چابهار به عنوان نگین توسعه شرق کشور نام میبرند که مردم این بندر با بحران ۵۰ ساله بی آبی رو به رو هستند. وی افزود: هزینههای بسیاری صرف پروژههای بزرگ ملی وبین المللی در چابهار میشود واین درحالی است که ۷۹ درصد از مردم شهرستان چابهار فاقد شبکه آبرسانی هستند.
به گفته نماینده مردم چابهار درمجلس شورای اسلامی از ۴۳۸ روستای شهرستان چابهار تنها ۱۶ روستا شبکه آبرسانی دارند وبقیه به صورت تانکری وبا سهمیه تنها ۱۵ لیتر در روز آب رسانی میشوند.
عضو کمیسون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بااشاره به بدهی ۱۳ میلیارد تومانی تانکرهای آبرسانی از دولت تصریح کرد: درمجموع ۳۵ تانکر به جمعیت بالغ بر ۲۰۰ هزارنفری شهر و روستاهای چابهار آبرسانی میکنند که همگی فرسوده اند و اداره آب وفاضلاب روستایی توان تامین سوخت، خرید آب از چاهها و هزینه تعمیر، نگهداری و اجاره تانکرهای بخش خصوصی را ندارد.
ایران نژاد از لزوم ساخت آب شیرین کن برای مردم نوارساحلی چابهار سخن گفت و خاطرنشان کرد: ۶ هزارنفر از جمعیت روستاهای نوارساحلی چابهار درحالی در کنار اقیانوس زندگی میکنند که بالاترین ضریب فاقد شبکه آب رسانی را در استان سیستان وبلوچستان دارند.
وی با اشاره به لزوم ساخت حداقل پنج آب شیرینکن به ظرفیت هرکدام ۲۰۰ هزار متر مکعب در طول نوارساحلی چابهار وکنارک تاکید کرد: آب شیرین کن قدیمی وفرسوده کنارک در غرب چابهار با ۲۸ هزار متر مکعب ظرفیت باید آب شهرهای چابهار، کنارک، منطقه آزاد چابهار وهم چنین صنایع را تامین کند.
به گفته نماینده مردم چابهار در مجلس، کارخانه آب شیرین کن کنارک در فاصله ۵۰ کیلومتری از شهر چابهار قرار دارد که به دلیل فرسودگی لولهها ۳۹ درصد از آب در مسیر به هدر میرود.
ایران نژاد بابیان اینکه آب شهر چابهار با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت سال هاست جیرهبندی است و مردم تنها در دو روز از هفته آب لوله کشی دارند، گفت: مردم شهر چابهار برای آنکه آب شبانهروزی برای سالها داشته باشند نیاز به ۵۰ هزار مترمکعب آب دارند و این درحالی است که در حال حاضر تنها ۱۲ هزار مترمکعب آب در شبکه است.
او با اشاره به تبدیل چابهار به مرکز ترانزیت و رفت و آمد کشتیهای غول پیکر در این بندر گفت: بیشترین اهمیت بندر چابهار به بندر آن است چراکه در آینده نزدیک تخلیه وبارگیری بیش از ۹۰ میلیون تن کالا در بندر چابهار هدف گذاری شده است.
ایران نژاد با اشاره به درپیش بودن همایش ارگانهای دریایی در مهرماه سال جاری افزود: با توجه به اهمیت بالای بندر چابهار خواستار اهتمام ویژه ارگانهای دریایی به رفع مشکلات کم آبی و کمک به پروژههای آبرسانی در تنها بندر اقیانوسی ایران هستیم.