بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را در بازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی کند و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
انتخاب دونالد ترامپ نیز به عنوان رئیس جمهور آمریکا هر چند در وهله اول حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است این انتخاب جریان تندروی ضد ایرانی را نیز تقویت کرده و در نتیجه بر میزان و شدت این دشمنی افزوده است..
اما این تمام ماجرا نیست . راهیابی دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری ایالامتحده آمریکا به کاخ سفید علاوه بر چالش های بین المللی ، چالش های متعدد داخلی نیز در پی داشته است. این چالش ها در قالب اعتراضات اجتماعی و اقتصادی از سوی اقشار مختلف مردم آمریکا و حتی در قالب اختلافات سیاسی از سوی اندیشمندان ، فعالان سیاسی و حتی مقامات دولتی بروز و ظهور یافته و هر هفته شاهد آن هستیم.
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
- بازتاب معظلات اقتصادی
جمع بندی
در زمینه رصد آمریکا اختلافات بیسابقه نظامیان آمریکایی با ترامپ ، تداوم واکنش های اعتراضی به موضع گیری ترامپ در قبال حوادث شارلتزویل و افزایش ملموس نمونه های تبلیغاتی در خصوص مناسبات چالشی واشنگتن و پیونگ یانگ ، بیشترینترین حجم تبلیغات رسانه ای در مقطع یادشده را شامل می شود .درزمینه اوضاع داخلی آمریکا ؛ رسانه ها از اختلافات بی سابقه نظامیان آمریکایی با ترامپ خبردادند. ظاهرا بهانه اصلی کاهش نیروهای نظامی است .
این گزارش می افزود: ژنرال ها و دریاسالاران آمریکایی به شکلی بی سابقه در برابر دونالد ترامپ متحد شده اند. درپی تصمیم ترامپ مبنی بر کاهش نیروهای دریایی، ژنرال ها و دریاسالاران آمریکایی به شکل بی سابقه ای علیه وی متحد شده اند.زمانی که شما یک انسان متعلق به قرن نوزدهم را با قدرت های قرن بیست و یکم تلفیق می کنید حاصل دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می شود و زمانی که ترامپ را نمی پذیرید جالب ترین پدیده هفته را رقم زده اید.
مقابله آشکار رؤسای ستاد مشترک نیروهای مسلح با فرمانده خود یعنی ترامپ. این رویداد در تاریخ آمریکا بی سابقه است. دونالد ترامپ اکنون مورد خشم کسانی قرار گرفته است که به تازگی از آنها تمجید کرده بود. البته بعید است اتفاق خاصی رخ دهد زیرا نیروهای نظامی آمریکا محافظه کار هستند. (خبرگزاری صدا و سیما 07/ 06/ 96)ادامه اعتراضات به موضع گیری ترامپ در قبال حوادث شارلتزویل از دیگر موضوعات مهم سیاسی اجتماعی جامعه آمریکا در هفته اخیر است .
بر این اساس رسانه ها گزارش کردند: جو بایدن معاون سابق رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: «ما امروز رئیس جمهوری در آمریکا داریم که به طور علنی نئونازی ها، نژادپرستان سفید پوست را با افرادی که مخالف دشمنی و نفرت آنها هستند به لحاظ اخلاقی برابر می داند. ترامپ با این پیام خود باعث جسورتر شدن نژادپرستان سفیدپوست می شود.»(خبرگزاری صدا و سیما 05/ 06/ 96) خبر دیگر در این زمینه حاکی است : تلویزیون سی ان ان از تلاش رکس تیلرسون ، وزیر امور خارجه و جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا برای فاصله گرفتن از سخنان و موضع گیری های نژادپرستانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور خبر داد.تیلرسون و ماتیس ضمن محکوم کردن رویدادهای اخیر در شارلوتزویل تاکید کرده اند موضع گیری رئیس جمهور ترامپ شخصی است. (خبرگزاری صدا و سیما 06/ 06/ 96)
این هفته برخلاف هفته های پیشین علاوه بر مناسبات چالشی واشنگتن و پیونگ یانگ و واشنگتن مسکو ، نمونه اندکی هم از مناسبات چالشی واشنگتن پکن و واشنگتن شاهد بودیم اما بیشترین حجم نمونه های یاد شده به مناسبات چالشی واشنگتن با کره شمالی و مسکو اختصاص داشت. البته به نظر می رسد کانون چالش ها همانا بحران شبه جزیره کره به خاطر تهدید گوام پیونگ یانگ و موضع گیری های متقابل واشنگتن و آزمایشات اخیر موشکی پیونگ یانگ اختصاص داشت . اما مناسبات با مسکو نیز به دلیل کاهش تعداد اعضای دیپلماتیک طرفین دستخوش تنش شده است.
پژوهش خبری // پژوهشگر: مرتضی هوشیار