دام را در مراکز مجاز خرید و ذبح کنید
رئیس سازمان دامپزشکی کشور: دام بهداشتی در اماکن نگهداری دام زنده شهرداری و در کشتارگاههای سراسر کشور در روز عید قربان عرضه می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مهدی خلج در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه ذبح دام باید در کشتارگاهها و اماکن مشخص انجام شود افزود: در روز عید قربان 1933 گروه دامپزشکی ثابت در مراکز ذبح و کشتارگاهها و 948 گروه نظارت سیار بر روند ذبح دامها نظارت دارند این گروهها 3318 نفر که 1133 نفر آنها دامپزشک ، 1609 نفر بازرس بهداشت و 576 نفر نیز از روحانیون هستند.
وی گفت: برای نظارت بهداشتی در روند اجرای این فریضه دینی کشتارگاههای سراسر کشور از ساعت 7 صبح تا بعداز ظهر فعال اند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از مردم خواست از ذبح دام در اماکن عمومی به منظور حفظ بهداشت محیط و سلامت ذبح کنندگان و مصرف کنندگان خودداری کنند و دام زنده را نیز از مراکز مجاز که تحت نظارت دامپزشکان و گروههای بازرسان بهداشتی است خریداری کنند.
خلج افزود: در اماکن عرضه دام زنده و کشتارگاهها لاشه ها نیز ازجانب دامپزشکان بررسی و سلامت آن تایید می شود.
وی گفت:چنانچه به هر علتی مردم دام زنده را در اماکنی غیر از اماکن مخصوص، ذبح کنند می توانند برای نظارت بهداشتی و تایید سلامت با سامانه 1512 تماس بگیرند تا گروههای سیار سازمان دامپزشکی در محل حاضر شوند .
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: لاشه و فرآورده خام دامی باید 24 ساعت در یخچال نگه داری شود و پس از این مدت قطعه بندی و توزیع شود تا از انتقال بیماری ها جلوگیری گردد.
خلج افزود: تمام خدمات گروههای ثابت و سیار سازمان دامپزشکی رایگان است.
وی تعداد مراکز عرضه دام را در استان تهران 91 مکان اعلام کرد و گفت: چهار کشتارگاه در شهر تهران و مابقی در سطح شهرستانهای استان تهران تدارک دیده شده است و 300 کارشناس و دامپزشک نیز در گروههای ثابت و سیار ناظر هستند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: سال گذشته 254 هزار و 304 راس دام از میادین تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری و 107 هزار راس در این مراکز ذبح شد.
خلج گفت: براساس گزارش های سال گذشته 417 لاشه بطور کامل به علت مشکلات بیماری و بخش هایی از 3460 لاشه نیز به علت مشکلات معدوم شد.