بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
انتخاب دونالد ترامپ نیز به عنوان رئیس جمهور آمریکا هر چند در وهله اول حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است این انتخاب جریان تندروی ضد ایرانی را نیز تقویت کرده و در نتیجه بر میزان و شدت این دشمنی افزوده است..
اما این تمام ماجرا نیست . راهیابی دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری ایالامتحده آمریکا به کاخ سفید علاوه بر چالش های بین المللی ، چالش های متعدد داخلی نیز در پی داشته است. این چالش ها در قالب اعتراضات اجتماعی و اقتصادی از سوی اقشار مختلف مردم آمریکا و حتی در قالب اختلافات سیاسی از سوی اندیشمندان ، فعالان سیاسی و حتی مقامات دولتی بروز و ظهور یافته و هر هفته شاهد آن هستیم.
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
جمع بندی
افزایش اختلاف میان مقامات آمریکایی و ترامپ ، اذعان به نهادینه شدن رفتارهای تبعیض آمیز در جامعه آمریکا ، متعدد بودن اختلافات واشنگتن – مسکو و مصمم بودن واشنگتن به مقابله با پیونگ یانگ از جمله مهمترین بهانه های خبری رسانه های مختلف در بازه زمانی دهم تا شانزدهم تیر ماه جاری ، مرتبط با آمریکاست.
خبرگزاری مهر در خبری با اشاره به تداوم بلکه تشدید اختلافات مقامات آمریکایی با ترامپ اعلام کرد: «والتر شاب» رئیس دفتر نظارت بر عملکرد کارکنان دولت آمریکا بعد از ماه ها اختلاف نظر با دونالد ترامپ، از سمت خود کنارهگیری کرد. وی در سال ۲۰۱۳ از سوی «باراک اوباما» رئیسجمهور وقت آمریکا به این سمت منصوب شده و حکم وی برای یک دوره 5 ساله بود. دفتر نظارت بر عملکرد کارکنان دولت آمریکا بر فعالیت های تجاری کارکنان و تضاد احتمالی فعالیت های آنها در سمت دولتی و فعالیتهای آزاد کارکنان نظارت دارد.( 15/ 04/ 96) خبرگزاری فارس نیز در این زمینه با اشاره به رفتارهای نامتعادل و سئوال برانگیز ترامپ از تهیه طرح پیشنهادی برای نظارت بر صلاحیت رئیس جمهوری خبرداد : نمایندگان دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا طرحهایی را پیشنهاد کردهاند که خواستار ایجاد یک گروه فراحزبی با 11 عضو به نام «کمیسیون نظارت بر صلاحیت رئیسجمهور» برای بررسی سلامت روانی و جسمانی دونالد ترامپ است. این طرح که «جامی راسکین»، نماینده دموکرات ایالت مریلند آن را پیشنهاد داده مورد حمایت 21 نفر از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا است. در صورت تصویب آن در هر دو مجلس کنگره و تبدیل شدن آن به قانون، به کنگره اجازه عزل هر رئیسجمهوری که از لحاظ سلامت جسمانی یا روانی ناسالم تشخیص داده شود را میدهد.(14/ 04/ 96)
و اما در زمینه اجتماعی روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نتیجه پژوهشی در جامعه آمریکا را بازتاب داد. بر اساس یافته های حاصل از این پژوهش تبعیض های اجتماعی با توجه به ادیان شهروندان آمریکایی به وضوح مشاهده می شود . این گزارش می افزاید:پژوهشگران دانشگاه جورجیا در آمریکا اعلام کردند در صورتی که عامل اقدام تروریستی در آمریکا، مسلمان باشد رسانه ها 5 برابر بیش تر به آن موضوع می پردازند.مسلمانان 12 و 4 دهم درصد از حملات تروریستی را در آمریکا صورت داده اند اما رسانه های آن کشور، 41 و 4 دهم درصد از اخبار و گزارش ها را به این موضوع اختصاص داده اند. به نوشته ایندیپندنت، بررسی همه اقدامات تروریستی در آمریکا در سال های 2011 تا 2015 نشان می دهد که رسانه های آمریکایی، زمانی که عامل حمله یک مسلمان باشد، 449 درصد بیش تر به موضوع می پردازند. بدین ترتیب، رسانه های آمریکایی درصددند مردم را از مسلمانان بترسانند.(خبرگزاری صداوسیما 12/ 04/ 96)
و در پایان در زمینه سیاست خارجی آمریکا ؛ مناسبات چالشی واشنگتن با چین، روسیه و کره شمالی تمامی اظهارات مقامات آمریکایی را به خود اختصاص داده است .
پژوهش خبری // پژوهشگر: مرتضی هوشیار