پخش زنده
امروز: -
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را در بازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی کند و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
انتخاب دونالد ترامپ نیز به عنوان رئیس جمهور آمریکا هر چند در وهله اول حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است این انتخاب جریان تندروی ضد ایرانی را نیز تقویت کرده و در نتیجه بر میزان و شدت این دشمنی افزوده است..
اما این تمام ماجرا نیست . راهیابی دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری ایالامتحده آمریکا به کاخ سفید علاوه بر چالش های بین المللی ، چالش های متعدد داخلی نیز در پی داشته است. این چالش ها در قالب اعتراضات اجتماعی و اقتصادی از سوی اقشار مختلف مردم آمریکا و حتی در قالب اختلافات سیاسی از سوی اندیشمندان ، فعالان سیاسی و حتی مقامات دولتی بروز و ظهور یافته و هر هفته شاهد آن هستیم.
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
در زمینه داخلیِ آمریکا ؛ تداوم اختلافات سیاسی در خصوص سیاستهای ترامپ و کاهش شدید محبوبیت[1] ترامپ حتی به اضافه تداوم اختلافات قوه قضاییه آمریکا با ترامپ از مهمترین موضوعات سیاسی و اجتماعی جامعه آمریکا در هفته اخیر است .
نمونه جالب اختلاف نظر جریانات سیاسی آمریکا در برابر سیاست دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی اظهارات ران پل از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا ست که تصریح کرد: برنامه موشکی نقض توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 نیست مگر این که چنین موشک هایی به منظور حمل سلاح های هسته ای طراحی شوند حال ترامپ با توجه به این امر- اول به کدام کشور حمله خواهد کرد؟ بیایید امیدوار باشیم هیچ یک از این کشورها هدف حمله قرار نگیرد اما به نظر می رسد وی با تداوم فشارهای دمکرات ها و جمهوریخواهان بر سر اتهامات اثبات نشده راشیاگیت (دخالت احتمالی روسیه در انتخابات 2016 آمریکا) به دنبال خلاص شدن از شر آنها با آغاز یک جنگ کوچک خوب است اما به نظر می رسد با این کار احتمالا دوره ریاست جمهوری اش به سر خواهد رسید و ممکن است وارد جنگی به مراتب بزرگ تر شود ...(خبرگزاری جمهوری اسلامی9/5/96)
مناسبات چالشی واشنگتن – روسیه و کره شمالی در خصوص چالش های خارجی نیز تنها موضوع خارجی این رسانه ها در مقطع یادشده است. به این شرح که کانون تنش های واشنگتن ؛ پیونگ یانگ است به طوری که 75 درصد خبرهای خارجی چالشی در خصوص مناسبات آمریکا و کره شمالی است و بحران شبه جزیره کره ماحصل این تنش ها ولی در خصوص پکن هیچ موضوعی چالشی دیده نمی شود.
پژوهش خبری//پژوهشگر: مرتضی هوشیار
[1] بیش از ۶۱ درصد مردم آمریکا اقدامات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور را تایید نمی کنند. بر این اساس میزان مقولیت و محبوبیت ترامپ در بین مردم آمریکا به زیر ۳۹ درصد سقوط کرده است.در همین حال تنها ۲۵ درصد از رای دهندگان آمریکایی به شدت از خط مشی و اقدامات رئیس جمهور خود دفاع می کنند. در عین حال ۴۹ درصد رای دهندگان به شدت مخالف اقدامات وی هستند.(خبرگزاری مهر 11/ 05/ 96)