وی ادامه داد: این کنفرانس در دولت جمهوری اسلامی ایران ، یک شورای سیاستگذاری متشکل از وزارت امورخارجه , سازمان حفاظت محیط زیست, وزارت نیرو , سازمان جنگل ها و جهاد کشاورزی است و درکنار این شورای سیاستگذاری دو کمیته علمی و اجرایی مشغول به فعالیت هستند.
دبیر اجرایی کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار گفت: از 31 کشور شرکت کننده در کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار ، وزرا ، معاون وزرای کشورها شرکت دارند اما از کشور آمریکا فقط یک کارشناس در این کنفرانس حضور می یابد.
یوسف رشیدی در نشست خبری کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار ، چالش ها و راه حل ها در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون 31 کشور برای شرکت در اجلاس بین المللی مقابله با گرد و غبار اعلام آمادگی کردند که وزرا ، معاون وزرای کشورها و سازمان ملل ، معاون دبیرکل حضور دارند که از کشور آمریکا فقط یک کارشناس در این مراسم شرکت می کند.
وی ادامه داد: 9 سازمان بین المللی و منطقه ای در این اجلاس حضور دارند و تاکنون 80 متخصص و کارشناس وزیر نیز شرکت کرده اند.
رشیدی با اشاره به تعداد کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس گفت: طبق دعوتنامه هایی که به 58 کشور فرستادیم برخی از کشورها به دلیل مناسبت ها و برنامه های کاری شان برای کنفرانس توسعه پایدار که در نیویورک قرار است برگزار شود نمی توانند در کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار شرکت کنند.
وی تصریح کرد: این کنفرانس یک کنفرانس فنی و تخصصی است و ما اینجا بدنبال محکوم کردن شخصی و کشوری نیستیم و به هیچ عنوان موضوع آن سیاسی نیست.
رشیدی با اشاره به اسامی کشورهای شرکت کننده ادامه داد: کشورهایی همچون عراق، ایتالیا، فرانسه، آذربایجان ، چین ، ترکیه، اردن، آلمان، کره جنوبی ،اسلوواکی، صربستان، قطر، عمان، ارمنستان و آمریکا در این کنفرانس حضور دارند .
دبیر اجرایی کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار افزود: در واقع هدف این کنفرانس یک چارچوب بین المللی است و یک کنفرانس صرفا دانشگاهی نیست بلکه کنفرانسی تلفیقی از بحث علمی، سیاست گذاری و منطقه ای است و هدف ما این است که تمام کشورهایی که در این مبحث هستند دعوت کنیم و این کنفرانس یک کنفرانس منحصر به فرد است که سازمان ملل متحد در بحث گرد و غبار نسبت به آن قدم برداشته و یک پای این موضوع نیز ایران است.
رشیدی اظهار کرد: این کنفرانس شروع یک کار است و در حقیقت ما نباید این انتظار را داشته باشیم و یک سند لازم الاجرا و بودجه در پایان آن تهیه و تدوین می شود و در کنار آن مکانیسم مالی و فنی اجرایی می گردد.
وی با اشاره به اینکه موضوع اصلی این کنفرانس در خصوص آلودگی منابع طبیعی است ادامه داد: در بحث آلودگی هوا دو موضوع منابع طبیعی یعنی گرد و غبار و منابع انسان ساز مانند آلودگی خودروها مطرح است که این کنفرانس قرار است در زمینه منابع طبیعی و ریزگردها و گرد و غبارها به بحث و گفتگو بپردازد و موضوع آلودگی منابع انسانی در آن جایگاهی ندارد.
رشیدی با اشاره به اجرایی شدن این مراسم افزود: این کنفرانس در سه روز برگزار می شود و در روز اول در سالن اجلاس سران در تهران با حضور رئیس جمهور 12 تیرماه افتتاح و در همان روز دو اجلاس وزرا در ساختمان اجلاس برگزار می شود که در آن مباحث مربوط به گرد و غبار به بحث و اشتراک گذاشته می شود و خروجی این جلسات بیانیه ای است بنام تهران که در آن همکاری های بین المللی، منطقه ای، ظرفیت ها و پاسخگویی ها درج می شود.
دبیر اجرایی کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار گفت: در روز دوم این اجلاس نیز یک بازدید میدانی از کاشان و اهواز خواهیم داشت که وزرا به منظور اقدامات صورت گرفته و کانون های گرد و غبار و جنگل کاری هایی که اخیرا در اهواز صورت گرفته بازدید خواهند کرد.
وی افزود: در روز سوم و پایانی نیز سه نشست فنی و یک نشست جمع بندی خواهیم داشت که در نشست صبح شناسایی منابع درخصوص پایش ، پیش بینی و پیش آگاهی گرد و غبار برگزار و بعد از ظهر همین روز نشست جمع بندی و بیانیه دیگری تهیه و تدوین و صادر می شود در واقع در این کنفرانس ما دو بیانیه داریم که یک بیانیه در روز اول در افتتاحیه تهیه و بیانیه دیگر در اختتامیه و به منظور جمع بندی از لحاظ فنی و راهکارهای مقابله با گرد و غبار تهیه ، تدوین و صادر می شود.