به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا)؛ عربستان سعودی و امارات متحده عربی (دبی) در اقدامی مشترک پس از قطع روابط دیپلماتیک با قطر، از تردد کشتی هایی که پرچم قطر را بر عرشه دارند به بنادر کشور خود ممانعت بعمل خواهند آورد، این تصمیم، موجی از نگرانیها و ترس از ایجاد اختلال برای محمولههای نفت و گاز اعضای اوپک را به همراه داشته است.
مقامات بندرعربستان سعودی به نمایندگان کشتیرانی خود اعلام کردند، از پذیرش شناورهایی که تحت مالکیت شرکتهای قطری هستند یا حتی به صورت فردی فعالیت میکنند، امتناع ورزند، علاوه بر این، کالاهای قطری نیز اجازه تخلیه در بنادر عربستان را نخواهند داشت.
مقامات بندر فجیریه دبی - هاب سوخت رسانی منطقه ای- نیز در بیانهای اعلام کردند، شناورهایی که پرچم قطر را دارند یا اینکه در حال تردد به داخل و خارج از بنادر این کشور هستند، اجازه پهلوگیری در بندر فجیره و لنگرگاه ساحلی این بندر را تا اطلاع ثانوی نخواهد داشت.
عربستان سعودی، دبی و مصر با متهم کردن قطر به حمایت از اقدامات تروریستی، قطع ارتباط دیپلماتیکی با این کشور را اعلام کردند.
قطر- جایگاه نخست فروشنده گاز مایع طبیعی LNG را به خود اختصاص داده و روزانه حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام را تولید میکند.
یک منبع تجاری مستقر در سنگاپور در این باره گفت: تصمیم اخیر خریداری نفت خام و میعانات قطر را به مراتب سختتر و پیچیدهتر خواهد کرد.
فعالیت پنج واحد ساخت قایقهای تفریحی در گیلانرئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از فعالیت پنج واحد تولید تجهیزات دریایی در زمینه تولید قایقهای تفریحی و کوچک با مجوز این سازمان در استان خبر داد.
علی منتظری در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) با اشاره به بازدید از صنایع دریایی شهید تمجیدی در بندر انزلی اظهار کرد: مجموعه مذکور از دانش فنی بالایی برخوردار بوده و امکاناتی که در آن مستقر است میتواند در ساخت تجهیزات دریایی نظامی و تفریحی در استان تحرک ایجاد کند.
وی، وجود صنایع دریایی شهید تمجیدی در راستای تولید تجهیزات دریایی در واحدهای صنعتی گیلان را تاثیرگذار عنوان کرد و افزود: تعدادی از واحدهای تولیدی مستقر در استان با صنایع شهید تمجیدی ارتباط برقرار کردند و قرار شده با صنعتگران مرتبط با این حوزه جلسهای برگزار کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه دانش فنی تولید تجهیزات دریایی در استان موجود است، تصریح کرد: برخی از واحدهای تولیدی مستقر در گیلان میتواند مشکلات در این زمینه را برطرف کنند.
منتظری از فعالیت پنج واحد تولید تجهیزات دریایی دارای مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت در گیلان خبر داد و بیان کرد: واحدهای مذکور در زمینه تولید قایقهای تفریحی و کوچک فعالیت میکنند.
وی، سرمایهگذاری در بخش صنعت دریایی توسط بخش خصوصی در گیلان را کم عنوان کرد و گفت: ظرفیت بسیاری در زمینه مذکور وجود دارد و استانی هستیم که میتوانیم سرمایهگذاری در بخش دریا داشته باشیم و اگر افرادی علاقمند برای سرمایهگذاری برای تولید قایقهای تفریحی و ... در حوزه گردشگری باشند آمادگی فعال شدن آنها را داریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه قابلیتها و توانمندیهای بسیاری در حوزه صنعت دریایی در استان وجود دارد، متذکر شد: نیاز است جلسهای با سرمایهگذاران در بخش مذکور برگزار کنیم.
کشتی دُریتا متعلق به ناوگان کشتیرانی دریای خزر امروز با بارگیری انواع کنسانتره و پوره میوه در بندرنوشهر قصد دارد این محمولات را به مقصد آستراخان روسیه حمل کند.
صادرات محموله مذکور برای چندمین بار از بندرنوشهر به مقصد آستراخان روسیه صورت گرفته و بارگیری کنسانتره و پوره میوه امشب به اتمام میرسد.
این محموله صبح فردا "سهشنبه" صادر میشود.
بندر نوشهر طی سالهای ۱۳۰۹ تا ۱۳۱۸ توسط دو شرکت هلندی و بلژیکی احداث و در سال ۱۳۱۹ با ورود نخستین کشتی تجاری حامل قطعات و ماشینآلات کارخانه ذوب آهن کرج راه اندازی شد.
بندر نوشهربا مساحت ۴۰ هکتار و برخورداری از ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مناسب خشکی و دریایی و آبخور پنج متر از موقعیت مناسبی در بین بنادر شمالی کشور برخوردار بوده و شرایط برای ورود و پهلودهی کشتیهای تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶۵۰۰ تن در این بندر فراهم است.