به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ کیاست سپهری در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) با اشاره به وجود سواحل بسیار زیبا برای گردشگران در این استان اظهار کرد: استفاده از سواحل برای حضور گردشگران نیازمند سرمایهگذاری است تا امکاناتی در شان ملت بزرگ ایران اسلامی ایجاد شود.
وی بر وجود استانداردهای لازم در طرحهای سالمسازی دریا در سواحل گیلان تاکید کرد و افزود: تعدادی طرحهای سالمسازی که بیشتر جنبه دولتی دارد بهویژه در شرق استان داریم و توسط فرمانداریهای شهرهای ساحلی ایجاد شده است.
فرمانده مرزبانی گیلان با بیان اینکه طرحهای سالمسازی موجود کفاف حضور جمعیت گردشگران را نمیکند، تصریح کرد: گردشگران مجبور هستند به نقاط حادثهخیز که بدون هر گونه علائم و هشدارهای لازم و همچنین نجات غریق است، ورود کنند.
سپهری، وجود نجات غریق را یکی از گزینههای بسیار تاثیرگذار در کاهش تلفات در سواحل خواند و بیان کرد: گیلان ۳۰۰ نقطه حادثهخیز ساحلی دارد و نجاتغریقها در این نقاط حضور ندارند و مسافران و گردشگران به دلیل نداشتن آشنایی کافی از سواحل استان و خطرهای دریای خزر در این مناطق حضور پیدا میکنند و اتفاقهای ناگواری را رقم میزنند.
وی از اقدامهای خوب انجام شده توسط مرزبانی گیلان با توجه به حضور گردشگران در سواحل استان خبر داد و گفت: با آغاز حضور مسافران در گیلان تمام کارکنان در پاسگاههای ساحلی و پایگاه دریابانی انزلی بسیج میشوند و ضمن تذکر به گردشگران به لحاظ هنجارهای اسلامی و جلوگیری از هنجارشکنی با هشدارهایی که میدهند از هر گونه آسیبی به آنها جلوگیری کرده و مسافران را آگاه میکنند.
فرمانده مرزبانی گیلان با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی غریق در سواحل استان در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن، خاطرنشان کرد: کاهش غریق در سواحل گیلان با تعامل و همکاری خوب بین مجموعه مرزبانی، انتظامی، جمعیت هلالاحمر و گروههای امداد و نجات در سطح استان تحقق پیدا کرده است.
سپهری به تلاش کارکنان مرزبانی گیلان در راستای کاهش غریق در سواحل استان اشاره کرد و یادآور شد: امر مذکور به تنهایی کافی نبوده و نیاز است سرمایهگذاران و دستگاههای متولی به صورت جدی ورود پیدا کنند و طرحهای سالمسازی دریای بهتری برای گردشگران تعریف شود.
توقیف ۵۲ شناور غیر مجاز در گیلانوی در ادامه با ارائه آمار اقدامهای دو ماهه مرزبانی گیلان در فروردین و اردیبهشتماه سال جاری اظهار کرد: سال گذشته در مدت مذکور ۱۳ مورد توقیف شناورهای غیر مجاز در استان داشتیم و این تعداد در سال جاری به ۵۲ مورد افزایش پیدا کرده و در مقایسه با سال ۹۵ با افزایش ۳۰۰ برابری مواجه هستیم.
فرمانده مرزبانی گیلان به افزایش ۹۴ درصدی توقیف وسایط نقلیه در دو ماهه ابتدای سال جاری اشاره کرد و افزود: سال گذشته تعداد ۵۰ مورد توقیف وسایط نقلیه را داشتیم و این تعداد در فروردین و اردیبهشتماه سال جاری به ۹۷ مورد رسیده است.
سپهری با اشاره به مقابله با جرائم زیستمحیطی در سواحل گیلان، بیان کرد: فروردین و اردیبهشتماه سال گذشته تعداد ۱۶ مورد برخورد با برداشت شن و ماسه در سواحل استان داشتیم و در سال جاری به ۱۹ مورد افزایش پیدا کرده است.
تولید ۷۰ هزار تن آبزیپروری در گیلان مدیر کل شیلات گیلان گفت: مصرف ماهی در کشور ده برابر شده است.
اسحاق شعبانی در جلسه هماندیشی نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، صیادی و تجهیزات صنایع دریایی اظهار کرد: گیلان به دلیل موقعیت آب و هوایی به عنوان یک استان شیلاتی از نظر آبزیپروری و صید و صیادی مطرح است.
وی با بیان اینکه در گیلان سالانه ۷۰ هزار تن تولیدات آبزیپروری است، افزود: ۱۵ هزار تن از این تولیدات از طریق دریا تامین میشود و بقیه نیز آبزیپروری است و برپایی نمایشگاه فرصتی برای صادرات تولیدات آبزیپروری ایجاد میکند.
مدیر کل شیلات گیلان به سرانه مصرف ماهی در کشور و گیلان اشاره کرد و گفت: در سال ۵۷ سرانه مصرف ماهی در کشور یک کیلوگرم بود و اکنون ۱۰ برابر شده و به ۱۰ کیلو و ۶۰۰ گرم رسیده است.
وی با بیان اینکه اقتصاد باید درونزا باشد، تصریح کرد: امروزه تولیدات آبزیپروری ما به مرحلهای رسیده است که میتواند بروننگر باشد و بخشی از تولیدات را میتوانیم به راحتی به کشورهای دیگر صادر کنیم.
به گفته شعبانی باید بتوانیم با افزایش تولیدات آبزیپروری، سرانه مصرف ماهی در کشوررا افزایش دهیم.
معاون آبزیپروری شیلات گیلان نیز در مراسم مذکور با بیان اینکه باید بتوانیم در سالهای آینده تمرکز خود به دریا را بیفزاییم، گفت: امروزه در آبهای آزاد جهان ۱۹۰ میلیون تن آبزی در حوزه صید داریم که سهم ایران یک میلیون تن است.
احمد قناعتپرست با اشاره به اینکه تا ۱۳ سال آینده جهان با کمبود ۵۰ میلیون تن آبزی همراه خواهد بود، افزود: در کشور ما بستر بسیار مناسبی برای افزایش تولیدات آبزیپروری وجود دارد که میتوانیم با استفاده بهینه از آنها کمبود را پوشش دهیم.