معاون رئیس سازمان فضایی :
سه ماهواره آماده پرتاب تا پایان سال
معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران از آماده پرتاب شدن ماهواره های «ناهید یک»، «دوستی» و «پیام» در سالجاری خبر داد .
محمد همایون صدر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به پروژههای فضایی سازمان فضایی افزود: سازمان فضایی پروژه ماهواره «پارس یک»را تعریف کرده که این پروژه از طریق پنج دانشگاه و پژوهشگاههای فضایی کشور درحال اجراست.
وی با تاکید بر اینکه طراحی های این پروژه ها انجام شده است، گفت: برای سوخت این ماهواره کنسرسیومی تشکیل شده است و هدف از تشکیل این کنسرسیوم تشکیل یک بخش خصوصی سازنده ماهواره است.
صدر با اشاره به اجرای پروژههای فضایی در پنج تا شش سال گذشته، افزود: این پروژهها به علت نبود مدیریت صحیح بخوبی اجرایی نشده است از این رو در سال های اخیر با برنامه ریزی های صورت گرفته اقدام به مدیریت پروژههای فضایی کردیم که بر این اساس پروژه ماهواره «پارس یک» تعریف شد و در دستور کار قرار گرفت.
معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه فاز دوم پروژه «پارس یک» از طریق این کنسرسیوم اجرایی میشود، تصریح کرد: علاوه بر آن برای دستیابی به اهداف 1400 پس از پروژه ماهواره «پارس یک»، پروژه ماهواره پارس 2 و 3 نیز اجرایی خواهد شد.
همایون صدر با اشاره به اینکه ماهواره پارس یک، یک ماهواره سنجشی است، اضافه کرد: قرارداد ماهواره مخابراتی ناهید یک بسته شده است و در 6 ماه اول امسال آماده پرتاب میشود.
وی اضافه کرد: قرارداد ماهواره ناهید 2 با پژوهشگاه فضایی منعقد شده و علاوه بر آن ماهواره دانشگاه علم و صنعت با نام «ظفر» نیز در این دانشگاه در حال اجرایی شدن است.
صدر با اشاره به جزئیات پروژههای اخیر سازمان فضایی گفت: درحال حاضر ماهواره دانشگاه شریف با عنوان ماهواره دوستی کاملا آماده پرتاب است و منتظر هستیم تا مراجع متولی پرتاب این ماهواره را در نوبت پرتاب قرار دهند.
وی پروژه دیگر این سازمان را ماهواره «امیرکبیر» با نام «پیام» برشمرد و ادامه داد: این ماهواره در سه ماهه اول سالجاری که 2ماه آن سپری شده است،آماده خواهد شدو این ماهواره در نوبت پرتاب براساس سیاستگذاریهای کشور قرار میگیرد.
معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران ماهواره «ناهید یک» را از دیگر پروژههای در دستور کار این سازمان نام برد و گفت: قرارداد اجرایی این پروژه با پژوهشگاه فضایی منعقد شده است و در 6 ماه اول سالجاری آماده پرتاب میشود. اکنون مسیری که برای سازمان فضایی توسط شورای عالی فضایی ترسیم شده براساس برنامه ریزی ها کاملا منطبق است و عقب ماندگی ها جبران شده است
همایون صدر افزود: بدنبال توانمندی هایی در کشور هستیم که قرار دادن ماهواره در مدار بالاتر و با وزن بیشتر شامل این توانمندی ها می شود که خوشبختانه توانستیم پیشرفت های بسیار خوبی کسب کنیم .
وی گفت: هر چند بحث پرتاب ماهواره برای کشور بسیار غرورآمیز است اما موضوعی که بسیار ارزشمندتر است توسعه ، تکمیل، تکرار پذیری ، رفع خطاها و فراهم سازی زیرساخت ها در فناوری ماهواره هاست که اکنون این هدف به شدت در مجموعه فضایی کشور در حال اجرا و پیگیری است.
وی گفت: آزمایشگاه سنجش از دور و تجمیع و تست ماهواره که در منطقه ماهدشت در حال اجراست و آزمایشگاهی که در پژوهشگاه فضایی ایجاد شده است اینها زیر ساختهایی است که در حال آماده سازی هستند.
همایون صدر افزود : بر اساس زمانبندی صورت گرفته قصد داریم ماهواره سنجشی کشور تا سال 1400 در مدار هفت هزار کیلومتری قرار بگیرد و قادر باشد تصاویر مورد نیاز کشور را تامین کند.