رئیس پژوهشگاه فضایی ایران؛
دانش فضایی کشور بومی است
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران: کار طراحی و ساخت ماهوارهها در کشور کاملا بومی است و جزء هفتمین کشور در عرصه هوا و فضا محسوب می شویم.
حسن حدادپور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: پژوهشگاه فضایی ایران متولی تامین و ساخت ماهواره در دو حوزه سنجش و مخابرات است که برای اجرای این اقدامات در حوزه زیرساخت آزمایشگاه های لازم برای تست ماهواره های مخابراتی و سنجشی را طبق برنامه ششم توسعه به کار بسته است.
وی گفت: تجهیز آزمایشگاه هایی که بتوانند ماهواره های تا حدود یک تن را پشتیبانی کنند در این پژوهشگاه درحال عملیاتی شدن هستند.
حدادپور افزود: بحث دیگری که در این حوزه وجود دارد طراحی و ساخت ماهواره سنجش موسوم به «سها» و ماهواره مخابراتی با نام «ناهید2» است که ماهواره ناهید2 براساس قراردادی میان سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی ایران در حال ساخت است.
وی با تاکید بر پشتیبانی از مراکز پژوهشی کشور گفت: پشتیبانی از مراکز پژوهشی و هدفمند کردن پژوهش هایی که در مراکز دانشگاهی و علمی کشور صورت می گیرد از اهداف پژوهشگاه فضایی ایران است و قراردادهای پژوهشی مهمی با دانشگاه های مختلف از جمله صنعتی شریف، امیرکبیر، تهران، خواجه نصیرالدین طوسی و دیگر مراکز صنعتی و علمی کشور منعقد شده است و هدف از آن یکپارچه کردن دستاوردهای پژوهشی کشور در عرصه هوا و فضاست.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره بومی سازی ساخت ماهواره ها افزود: دانش فضایی کشور کاملا بومی است و از سال 87 به عنوان هفتمین کشوری هستیم که توانستیم کار طراحی، ساخت و در مدار قرار دادن ماهواره ها را انجام دهیم شناخته می شویم و از آن زمان تاکنون همه ماهواره هایی که در کشور درحال توسعه است بومی هستند.
حدادپور گفت: هدف گذاری هایی که در برنامه های توسعه ای مختلف در بخش فضایی صورت گرفته به خوبی در حال انجام است و ساخت دو ماهواره سها و ناهید 2 براساس برنامه پنجم توسعه قرار دارد و زیرساخت تولید دو ماهواره عملیاتی و پیشرفته تر که امکان بیشتری برای بهره برداری از فضا به کشورمان می دهد درحال اجراست و طبق برنامه به پیش می رود.
وی افزود: در این خصوص ماهواره سها اولین ماهواره عملیاتی با طول عمر 3 سال خواهد بود که در پژوهشگاه فضایی ایران درحال ساخت است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره پرتاب ماهواره های درحال ساخت به فضا گفت: ماهواره ها فاز طراحی و ساخت دارند که روی زمین انجام می شود و بحث پرتاب آنها فرآیندی است که در برنامه پرتاب قرار می گیرند با این همه از اواخر سال 97 دو ماهواره ناهید 2 و سها در صف پرتاب قرار خواهند داشت.
حدادپور درباره استانداردهای ماهواره های تولیدی در کشور افزود: استانداردی که هم اکنون استفاده می شود استاندارد ECSS است که استاندارد فضایی اروپاست و همه محصولات فضایی ایران تحت این استاندارد قرار دارند اما همزمان در داخل پژوهشگاه فضایی ایران در جهت بومی سازی این استانداردها فعالیت های لازم درحال اجراست.