رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار معلمان و فرهنگیان در تاریخ هفدهم اریبهشت 96 درباره سه موضوع اصلی "معلم"، " آموزش و پروش" و "انتخابات" سخن گفتند.
در این پژوهش، بیانات ایشان شاخص یابی و مؤلفههای کانونی، محورها، پرسشها و شبههها در این باره استخراج و به استناد عین عبارات آورده شده است. در بخش های دیگر نیز بیانات ایشان از زاویه تحلیل محیطی و آیندهنگری بررسی و در پایان، ملاحظات رسانه ای و پیشنهادهای برنامه سازی مرتبط مطرح شده است.
ایشان درباره معلم به محورهایی نظیر فعلیت بخشی معلم به نیروی انسانی، سرمایه گذاری بودن هزینه برای معلم، لزوم جدی گرفتن دانشگاه فرهنگیان وجفابودن ابزار سیاسی قراردادن جامعه معلمان اشاره میکنند.
رهبر انقلاب درباره آموزش و پرورش نیز، این نهاد را زیرساخت اصلی علم و تحقیق در کشور می دانند و بر لزوم برنامه ریزی و حرکت درست برای تقویت این زیرساخت و وظیفه تربیت کنندگی آموزش و پروش تاکید می کنند. شکل گیری جریانی علیه آموزش پرورش با هدایت از بیرون نکته مهم دیگری است که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره می کنند و هدف این جریان را بی ارزش و بی اعتبار کردن آموزش و پرورش برمی شمارند.
خطابودن دانشگاه گرایی در آموزش و پرورش نیز نکته بسیار مهمی است که رهبر معظم انقلاب درباره آن خطاب به مسئولان نکاتی را مطرح می کنند.
تحول در آموزش و پرورش بر اساس سند تحول و نپذیرفتن سند 2030 سازمان ملل و یونسکو نیز از جمله محورهایی است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید می کنند و اصل کار تعیین تکلیف برای ملت های گوناگون را غلط می دانند.
انتخابات نیز شاخص دیگری است که رهبر انقلاب به آن اشاره می کنند. حیاتی بودن انتخابات برای کشور، مهم بودن نفس انتخابات، گره گشا بودن حضور مردم در انتخابات، ترسیدن دشمنان از هیبت جمهوری اسلامی با در صحنه بودن مردم و مراقبت درباره دلسرد کردن مردم از حضور در انتخابات از جمله محورهای مهمی است که ایشان در این باره بر آنها تاکید می کنند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پیوست:
پژوهش خبری صدا وسیما// پژوهشگر: امید جلوداریان