به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ مهدی چمران در همایش روز شوراها به مناسبت 9 اردیبهشت با بیان اینکه اگر بخواهیم مسائل شهر را با مسائل سیاسی درآمیزیم صدمه می خوریم، افزود: همانطور که در شورای اول حضور مردم بیش از دوره دوم شوراها بود نشان می دهد وقتی شورا رنگ و بوی سیاسی بگیرد مردم سرخورده می شوند.
وی گفت: بعضی از موارد غیر قابل تحمل است که باید در رفع آنها برای سیاسی نشدن شوراها اقدام کنیم.
چمران با اشاره به تدوین و تصویب قانون شوراها در سال 61 ، افزود: با توجه به اینکه قانون شوراها در سال 61 به تصویب مجلس رسید اما در سال 75 مجدداً اصلاح شد و از سال 78 در اولین دوره شوراها به اجرا درآمد.
وی ادامه داد: در سال های 82 ، 86 و همچنین سال های بعد شاهد تغییر و تحول در قانون شوراها بودیم ولی هنوز هم مسائلی وجود دارد که باید در مجلس شورای اسلامی به آن رسیدگی شود.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شوراها دیرتر از مجلس شورای اسلامی تشکیل شد، خاطر نشان کرد: چون شوراهای اسلامی شهر و روستا دیرتر تشکیل شدند نتوانستند جایگاه و سهم خود را بگیرند و به عقب ماندگی دچار شدند که همان تا الان حفظ شده است.
چمران تصریح کرد: آنچه در قانون در موارد 100 تا 106 و اصل 6 و 7 در شوراها در مورد شوراها بیان شده سخن ارزشمند و والایی است که باید به آن عمل شود.
وی تاکید کرد: وقتی قانون شوراها به مجلس آمد و تدوین و تصویب شد به صورتی که در قانون اساسی بود شکل نگرفت و به آن عمل نشد آنچه در مجلس شکل گرفت شورا را فقط برای شهر و حمایت و هدایت شهرداری دیدند آن هم با شرایط و اغماضات خاص.
رئیس شورای شهر تهران گفت: امروز شاهد آنیم که در دنیای کنونی هر وقت مواردی که به مردم و نمایندگانشان سپردند به قطع بهتر اجرا شده و موفق تر بوده و این تجربه ای است که دنیای غرب بدان پافشاری می کند.
چمران سپردن کار به دست مردم و نمایندگانشان را موجب آرامش دولت های مرکزی عنوان کرد و افزود: وقتی کارها در شهرها و روستاها به دست مردم سپرده شود دولت های مرکزی می توانند با توجه بیشتری به مسائل عام تر بپردازند.
وی به عدم پیش بینی درآمد پایدار برای شهرداری ها و عدم پیش بینی مدیریت یکپارچه برای شهرداری ها و شوراها در قانون اشاره کرد و گفت: با همه این کاستی ها و مشکلات باز هم شوراها برای مدیریت محلی موفق تر بوده اند.
رئیس شورای عالی استان ها افزود: مسلماً شوراها بار بزرگی را از دوش دولت و وزارت کشور برای توجه به مسائل بیش از هزار شهر و روستا و تعیین شهردار این مناطق برداشته است.
چمران ادامه داد: امروز به جایی رسیده ایم که شوراها از ارکان اداره امور کشورند به گونه ای که برای رسیدن به آن متقاضیان بسیاری را دارند همانطور که در ثبت نام شوراها مشاهده کردیم.
وی با اشاره به لایحه یکپارچه شهری و مسکوت ماندن آن در دولت خاطر نشان کرد: دوستان وزیر ما نخواسته اند امپراطوریشان کوچک شود.
چمران افزود: باید شوراها در مسائل تخصصی و شهری دور از سیاست عمل کنند تجربه نشان داده است در شهرهای زیادی به علت ورود سیاست به شوراها این پارلمان های شهری منحل شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون حداقل 15 مورد لایحه به مجلس ارائه داده ایم، گفت: موارد جدیدی مثل درآمدهای پایداری شهری به مجلس شورای اسلامی ارائه شده که مفصل تر از لایحه ای است که در دولت است و امیدواریم که بتوان از آن طریق آن را تصویب و اجرا کرد.
رئیس شورای عالی استان ها با انتقاد از اینکه هر چه جلو می رویم به جای اینکه بر درآمد شوراها افزوده شود از آن کاسته می شود، افزود: حداقل 2 هزار میلیارد تومان از درآمدهای ما در برنامه ششم کاسته شده است.