سخنگوی شورای شهر:
شهرداری 20 هزار میلیارد تومان بدهی و 14 هزار میلیارد تومان طلب دارد
سخنگوی شورای شهر تهران درخصوص رد برخی ادعاها در زمینه مطالبات و بدهی های شهرداری تهران گفت: به صورت مستند میزان طلب شهرداری از دولت 14 هزار میلیارد تومان و میزان بدهی های خود به بانک ها و اشخاص حقیقی و حقوقی در حدود 20 هزار میلیارد تومان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، رضا تقی پور امروز با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح مباحث مطرح شده در جلسه سیصد و چهل و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران پرداخت.
وی با گرامیداشت روز شوراها گفت: فرمان امام خمینی (ره) به شورای تدوین قانون اساسی در خصوص تشکیل شوراها و سپردن کارمردم به مردم یکی از اتفاقات مهم در کشور است که منجر به اختصاص دادن هشت بند قانون اساسی به موضوع شوراها شده است و جایگاه آن را در ردیف قوای سه گانه در قانون اساسی تعریف کرد.
سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه به دستورات جلسه امروز شورای شهر تهران اشاره و اعلام کرد: موضوع همکاری آژانس بین المللی ژاپن(جایکا) در حوزه تجهیزات کنترل کیفیت هوا یکی از دستورات جلسه امروز شورای شهر تهران بود که پس از بررسی با قید یک فوریت در دستور کار شورا قرار گرفت و پیش بینی می شود تا هفته آینده تصمیم گیری در خصوص آن انجام شود.
تقی پور درخصوص موضوع این دستور جلسه تصریح کرد: این دستور جلسه به بررسی همکاری دوساله برای راه اندازی و تکمیل تجهیزات کنترل کیفیت هوا در پایتخت بین شهرداری تهران و موسسه بین المللی جایکا می پردازد.
وی ادامه داد: بر اساس این طرح پیشنهاد شده است تامین مکان برعهده شهرداری تهران قرار گیرد ضمن اینکه پیش از این طرح مورد تایید وزارت امور خارجه و سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته است و پس از تصویب شورا اجرایی خواهد شد.
سخنگوی شهر شورای تهران اعلام کرد: در صورت تصویب این طرح کارشناسان سازمان جایکا که یک سازمان بین المللی است به مدت 4 سال در تهران برای انتقال دانش فنی حضور خواهند داشت.
وی افزود: همچنین در جلسه روز یکشنبه گزارش حسابرسی سازمان تاکسیرانی و پایانه ها و پارک سوارها مورد بررسی قرار گرفت که نتیجه حسابرسی این دو سازمان مشروط بود بنابراین کمبودها و نقدهای مطرح شده توسط رئیس شورا به شهردار رسما ابلاغ می شود. تا ابهامات مطرح شده رفع شود.
به گفته تقی پور، 8 مورد از اعتراضات مالکان باغات در جلسه شورا مورد بررسی قرار گرفته است که گزارش کمیسیون شهرسازی مورد تایید اعضا قرار گرفت.
وی در مورد مرخصی شهردار تهران نیز اظهار کرد: صبح امروز چمران نامههای مرخصی شهردار را به شورا آورد و نشان داد که چه در زمان ریاست وی و یا مسجد جامعی با درخواست کتبی شهردار، رییس شورا به مرخصی شهردار رسیدگی میکرده است و این موضوع در صحن علنی طی 16 سال اخیر هیچ گاه بررسی نشده است.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه قالیباف برای 20 روز مرخصی گرفته و طبیعتا در این مدت نیز خارج از محیط کار نیست، تصریح کرد: برای موارد مختلف به افراد مسوولیت داده شده و افرادی تصمیمگیرنده با امضای مجاز به چمران معرفی شدند.
تقی پور همچنین در مورد احتمال سوءاستفاده تعدادی از مدیران سابق شهری که کاندیدای انتخابات شوراها هستند نیز گفت: نظارت بر صحت انتخابات برعهده مجلس شورای اسلامی است و آنها باید جلوی تخلفات را بگیرند اما از بعد نظارتی شورا نیز باید نظارتهایی انجام دهد و در صورت بروز تخلف با این افراد قطعا برخورد خواهد شد.
وی همچنین در مورد مطالبات شهرداری از دولت و بالعکس افزود: در 19 ردیف سرجمع مطالبات شهرداری از دولت به مبلغ 14 هزار میلیارد تومان مشخص شده است که یک کمیته سه نفره از شورا برای پیگیری مطالبات تشکیل شده بود که با دولت نیز مذاکراتی انجام شد.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در راه تعیین دقیق رقم بدهی فراز و نشیبهایی وجود داشت، گفت: نهایتا سازمان حسابرسی کل کشور نیز رقم 14 هزار میلیارد تومان را تایید کرد و وقتی رقم دقیق بدهی مورد تایید قرار گرفت از آن به بعد موضوع از طریق مکاتبات رسمی شورا پیگیری شد اما آن چیزی که بارها به طور نادرست بیان شده میزان بدهی شهرداری به دولت است که اعداد و ارقام متفاوتی مطرح شده اما باید بگویم تا پایان سال 95، 11 هزار و 981 میلیارد تومان مجموع بدهی شهرداری تهران به بانکها بوده و 8514 میلیارد تومان نیز میزان بدهی شهری به پیمانکار است و مابقی اعداد مطرح شده نادرست است.
همچنین تقی پور گزارش عملکرد کمسیون سلامت را در صحن شورا ارائه کرد که براساس آن 45 درصد تصمیماتی که مطرح شده در حوزه محیط زیست، 21 درصد در مورد ایمنی و مدیریت بحران و 6 درصد در حوزه سلامت و 28درصد در خصوص سایر موارد بوده است.
وی گفت: تهیه دستورالعمل هایی برای مقابله با آلودگی صوتی ایجاد کارگروه مشترک برای رفع نارسایی های لایحه آلودگی صوت و الزام به ایجاد دیواره صوتی در اتوبان شهید تندگویان از برخی از فعالیت های کمیسیون سلامت بوده است، افزایش بودجه آتش نشانی و الزام به خرید تجهیزات، تصفیه خانه آلاینده مانند کارخانه ایفو، جابجایی کارخانه روغن نباتی قو و توقف فعالیت کارخانه شن و ماسه در منطقه 18 از دیگر فعالیت های این کمیسیون بوده است.
تقی پور همچنین در مورد تولید برق از زباله نیز گت: تولید برق از زباله به دلیل پیشنهاد اندک قیمت خرید برق از سوی شرکت برق اقتصادی نبوده و به صرفه نیست و امید است با ورود تکنولوژیهای جدید به صورت انبوه خودکفا باشیم. همچنین تفکیک پسماند در انتها صورت میگیرد و امیدواریم با فرهنگسازیهای انجام شده شاهد آن باشیم که زبالهها در مبدا و توسط شهروندان تفکیک شوند.
تصویب یک فوریت همکاری شهرداری تهران با جایکا
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت: یک فوریت لایحه دو فوریتی صدور مجوز مبادله توافق نامه با آژانش همکاری بین المللی ژاپن(جایکا) برای اخذ کمک های فنی و مالی بلاعوض برای کنترل کیفیت هوای تهران تصویب شد.
تقی پو در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، درباره مصوبات امروز جسله شورا افزود: امروز سیصد و چهل و چهارمین جلسه چهارمین دوره شورای شهر تهران برگزار شد که در دستور جلسه اول به بررسی لایحه دو فوریتی صدور مجوز مبادله توافق نامه با آژانس همکاری بین اللملی ژاپن که (جایکا) برای اخذ کمک های فنی و مالی بلاعوض به منظور کنترل کیفیت هوا تهران صورت گرفت .
سخنگوی شورای شهر تهران گفت: در دو سال گذشته شهرداری تهران با سازمان جایکا که نهادی ژاپنی است و با همکاری سازمان ملل کمک های فنی و مالی تحت نظر سازمان ملل به کشورهای مختلف انجام میدهد، همکاری می کند.
تقی پور با بیان اینکه آزمایشگاه های کنترل کیفیت هوا در کشور ما کامل نیست افزود: به این منظور نیاز داریم در تحلیل و آنالیز از آزمایشگاه های کشورهای دیگر استفاده کنیم در حالی که با همکاری جایکا این موضوع حل خواهد شد.
سخنگوی شورا خاطر نشان کرد: با همکاری جایکا آزمایشگاه های کنترل کیفیت هوا در تهران با سرمایه گذاری حدود 12 و نیم میلیون دلار کامل می شود و کارشناسان ژاپنی بعد از راه اندازی دانش فنی را نیز منتقل می کنند تا در این باره در کشور به خودکفایی برسیم تا دیگر نیازی به ارسال نمونه ها به آزمایشگاه های کشورهای دیگر را نداریم.
وی با یبان اینکه پیشنهاد شهرداری در این باره دو فوریت بود گفت: از آنجایی که برخی کمیسیون ها نظر به بررسی های بیشتری درباره تعهدات متقابل داشتند یک فوریت لایحه امروز در صحنه شورا به تصویب رسید.
سخنگوی شورا افزود: وزارت امور خارجه و سازمان مدیریت و برنامه ریزی با این همکاری موافقت کردند و فقط منتظر نظر مثبت شورای شهر تهران در این باره هستند که اگر اعلام بشود همکاری صورت می گیرد.
وی به دستور بعدی جلسه امروز شورای شهر اشاره کرد و گفت: بررسی گزارش حسابرس رسمی در مورد سازمان نظارت بر تاکسیرانان شهر تهران نیز جز دستور جلسه بعدی امروز بود که طبق روال، گزارش قرائت و اعضا شورای نظرشان را بیان کردند.
تقی پور افزود: در گزارش حسابرسی پیشنهادهایی در پایان ارائه می شود که طبق قانون، رئیس شورا به شهردار تهران منتقل می کند و شهردار موظف است ضمن رفع نواقص و بندهایی که اعلام شده گزارش آن را به شورا ارائه دهد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران بررسی حسابرسی رسمی شورا را در باره حسابرسی سازمان پایانه ها و پارک سوارها شهرداری تهران را از دیگر دستورات جلسه امروز عنوان کرد و گفت: حسابرس منتخب شوار گزارش را ارائه کرد و اعضا در باره تک تک بندها نظرای خود را اعلام کردند.
وی در ادامه نیز به بررسی اعتراض مالکان و آرای صادره از طرف کمیسیون بدوی باغات اشاره کرد و افزود: برابر مقرارت این اعتراضات ابتدا در کمیسیون شهرسازی بررسی می شود و سپس در صحن شورا در مرحله تجدید نظر اعلام رای می گردد.
تقی پور تصریح کرد: در این موارد تک تک موارد قرائت شد و اعضا شوار با اعلام رای درباره باغ شناخته شدن و یا عدم باغ بودن املاکی که صاحبانشان اعتراض داشتند اعلام رای می کنند.
توضیحات سخنگوی شورای شهر درباره اقدامات پیرامون کاهش آلودگی هوا و تفکیک زباله
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت: تعطیلی چندین معدن شن و ماسه و کارخانه آلاینده جزو مواردی است که با پیگیری شورای شهر تهران و همکاری شهرداری در این دوره برای کاهش آلاینده ها درتهران صورت گرفت.
تقی پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران افزود: در این دوره بیش از دوره های قبل درباره رفع آلودگی هوا و ساماندهی پسماندها اقدامات صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه مصوبات و تذکرات در صحن شورا بیانگر این موضوع است، اضافه کرد: مطمئنا در این زمینه دولت با اعمال استانداردهای مختلف در مورد خودرو یا سوخت همکاری لازم را داشته و فقط اقدامات شهرداری و شورا نبوده است.
تقی پور گفت: اساسا بحث آلودگی هوا موضوعی است که از نظر مبادی مختلفی تزریق می شود و برای جلوگیری از ورود آلاینده ها به همکاری همه دستگاه ها نیاز است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: وضع قوانین مرتبط با حفظ محیط زیست و همچنین پیرامون پیگیری مواد آلاینده هایی که به آب تهران تزریق می شد موضوعاتی بود که با پیگیری آقای حافظی انجام شد.
تقی پور تولید برق از پسماندها را از دیگر مصوبات و اقدامات شهرداری تهران عنوان کرد و گفت: بازیافت زباله ها نیز درحال انجام است و برای همه افراد قابل مشاهده است.
وی با بیان اینکه تفکیک زباله ها در انتها صورت می گیرد، افزود: برای تفکیک از مبداء نیاز به فرهنگ سازی است که باید خود شهروندان با زمینه سازی شهرداری این کار را انجام دهند.
تقی پور خاطرنشان کرد: برای موضوع فرهنگ سازی درباره تفکیک زباله ها از مبدا نیز اعتباراتی درنظر گرفته شده است.
وی درباره تعیین نرخ کرایه وسایل حمل و نقل نیز گفت: نرخ کرایه حمل و نقل هنوز در دستورکار هیات حل اختلاف قرار نگرفته است.
تقی پور افزود: هیئت حل اختلاف در وزارت کشور است و بحث رسیدگی به موضوع کرایه حمل و نقل عمومی که مورد بحث بین فرمانداری و شورای شهر است در نوبت تعیین قرار دارد.