"سامانه بازار مجازی معاملات مشتقه" ابزاری برای گسترش فرهنگ معاملاتی
مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا گفت : سامانه بازار مجازی معاملات مشتقه بورس کالای ایران، ریسک خاصی را به مشتریان تحمیل نمی کند و آنان را قادر می سازد در فضایی کاملاً عملیاتی با ساز و کار معاملات مشتقه آشنایی پیدا کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علیرضا ناصرپور، مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا، با اعلام اینکه سامانه بازار مجازی معاملات مشتقه بورس کالای ایران در دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به صورت رسمی راه اندازی شد، به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) گفت: هدف از راه اندازی این سامانه شبیه سازی معاملات بازار واقعی بورس کالای ایران در حوزه مشتقه است که شامل قراردادهای آتی و اختیار به صورت معاملات مجازی میشود. وی خاطرنشان کرد: عمده هدف ایجاد بازار مجازی، آموزش و فرهنگ سازی فعالان بازار هست پیش از اینکه بخواهند وارد بازار واقعی بشوند. این مقام مسوول ادامه داد: سامانه بازار مجازی معاملات مشتقه بورس کالای ایران، ریسکی را به مشتریان متحمل نمیکند، بدین معنا که آنان با اعتبار مجازی وارد بازار میشوند و میتوانند با ساز و کار معاملات و جزییات بازار آشنا شوند. طبیعی است که در این حالت، سرمایه گذاران به هنگام ورود به بازار واقعی، تواناییهای بیشتری در حوزه معاملاتی خواهند داشت و میتوانند با سطح آگاهی بیشتری که ناشی از تجربه واقعی و تجربه عملیاتی در بازار مجازی است، معاملات را انجام دهند و در نتیجه تریدهای موفق تری در حوزه معاملات مشتقه داشته باشند. مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا در خصوص ساز و کار این سامانه اظهار داشت: این سامانه، ساز و کار اجرایی متفاوتی با معاملات واقعی ندارد؛ به گونهای که انگار فرد در بازار واقعی این معاملات را انجام میدهد با این تفاوت که نحوه ورود به این بازار بسیار سادهتر از بازار واقعی است. وی ادامه داد: برای نمونه در معاملات واقعی، سرمایه گذاران لازم است از طریق یک کارگزار اقدام به گرفتن کد معاملاتی کنند. برای گرفتن کد معاملاتی نیز باید مدارک احراز هویت بفرستد. مدارک احراز هویت باید از طریق کارگزار به بورس ارسال شود. بورس نیز پس از این مراحل، اقدام به صدور کد میکند و پس از آن فرد اقدام به افتتاح حساب بانکی خواهد کرد و در نهایت بعد از واریز وجوه به حساب بانکی، سرمایه گذار میتواند وارد معاملات شود. ناصرپور در مورد این ساز و کار در مورد سامانه بازار مجازی معاملات مشتقه بورس کالا ابراز داشت: در این سامانه روند ذکر شده بسیار ساده شده است. بدین معنا که سرمایه گذار میتواند با ورود به سایت vdex.ir اقدام به ثبت نام در این سامانه کند. وی روند ثبت نام در این سامانه را اینگونه توضیح داد: نخست فرد اطلاعاتی از قبیل: نام، نام خانوادگی، کد ملی و شماره موبایل را وارد میکند. پس ازچند دقیقه، نام کاربری و رمز عبور برای ایشان ارسال میشود و او با داشتن نام کاربری و رمز عبور از همان vdex.ir میتواند وارد صفحه معاملاتی خود شود و اقدام به گرفتن موقعیت در بازار معاملات مجازی کند. مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا با بیان اینکه سامانه بازار مجازی معاملات مشتقه بورس کالا ابزاری مناسب برای گسترش فرهنگ معاملاتی ابزار مشتقه کالایی در کشور است، عنوان کرد: این ابزار سطح دسترسی به بازار را افزایش میدهد و سبب میشود تا معاملات را بازار توسعه یابد. ناصرپور به قابلیتهای این سامانه اشاره کرد و اظهار داشت: از قابلیتهای این سامانه میتوان به کاربری آسان، قابلیت مشاهده پرتفوی لحظه ای، تفکیک معاملات به صورت موقعیتهای باز و بسته شده، امکان انتخاب مبلغ اولیه سرمایه، مشاهده سود و زیان لحظهای و مشاهده موجودی حساب در لحظه و با معامله هر قرارداد اشاره کرد. عرضه بیش از ۹۲ هزار تن فرآوردههای نفتی و پتروشیمی در بورس
۱۹ هزار تن وکیوم باتوم، ۲ هزار تن لوب کات، ۶۰ هزار تن قیر، ۲ هزار و ۵۰۰ تن سلاپس واکس، ۶ هزار و ۱۸ تن مواد شیمیایی و ۲ هزار و ۸۶۶ تن مواد پلیمری در بورس کالا عرضه میشود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران در این روز ۹ هزار و ۲۰ تن قیر و عایق رطوبتی در تالار صادراتی عرضه میشود. تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران نیز در این روز عرضه ۳۱ هزار تن گندم خوراکی، ۴ هزار تن گندم دوروم، ۲ هزار و ۴۰۰ تن شکر سفید و ۳۰۰ تن روغن خام را تجربه کرد.