مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری در نشست تبیین مفاهیم و الزامات ارتقای کیفیت زندگی بر مسیر سیاست بازآفرینی شهری تاکید کرد و گفت: اندیشه ایرانشهری چشماندازی به توسعه دارد و راهگشای سیاست بازآفرینی شهرهاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی؛ محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری در نشست تبیین مفاهیم و الزامات ارتقای کیفیت زندگی گفت:: کیفیت زندگی از موضوعات کلیدی است و وزارت راه و شهرسازی همت گماشته که بر عرصه شهرها به سیاستی برسد که ضمن کاهش مسائل و مشکلات ۱۹ میلیون حاشیهنشین شهرها به یک سند جامع برای ارتقای کیفیت زندگی برسد که امیدواریم در شورایعالی مسکن و شهرسازی نیز مورد تایید واقع شود. وی با تاکید بر افول قابلیت زیستپذیری و کیفیت زندگی در شهرهای کشور افزود: از جمله مسائل امروز میتوان به فقر شهری، گسترش آسیبهای اجتماعی، بحران ایمنی و تابآوری پایین، بحران هویت و ناکارآمدی نظام جابهجابی اشاره کرد. این در حالی است که محدودههای هدف بازآفرینی در مقایسه با سایر نقاط شهری بیشتر با چنین مسایلی مواجه هستند. ایزدی با تاکید بر اینکه سیاستهای پیشین نتوانستهاند با رفع چالشها و رویارویی با بحران افول کیفیت زندگی موثر باشند، گفت:: در این زمینه نیازمند تغییر و به دنبال سیاستی هستیم که قابلیت زیستپذیری شهرها را در قالب بازآفرینی شهری ارتقا دهد و امیدواریم در این زمینه به سیاستی یکپارچه برسیم و همچنین در کنار آن پیشگیری از چالشهای پیش رو را دنبال کنیم. این مقام مسئول با بیان اینکه نوسازی و مقاومسازی مسکن، توسعه امکانات روبنایی و ارتقای زیرساختهای شهری و محلهای، همچنین بهسازی فضاهای شهری و محلهای و توسعه قلمرو عمومی ارکان بازآفرینی شهری هستند تاکید کرد: بازخوانی اندیشه ایرانشهری راهگشای سیاست بازآفرینی شهرها است و با طرح این اندیشه چشماندازی به سوی توسعه داریم و در آن مسیر حرکت میکنیم.
دغدغه امروز ما ناپایداری شهرهاست
همچنین در این نشست مظفر صرافی پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت پرداختن به رهیافت بازآفرینی شهری رادیکال برای ارتقای کیفیت زندگی شهری تاکید کرد: شهرها در گذشته نمایانگر عالیترین زیستگاه بشر برای سازماندهی اجتماعی بر پاسخگویی به نیازهای مادی و معنوی و به نوعی چاووش تمدن بودهاند، ولی شهر امروز کانون ناپایداری اجتماعی، اقتصادی شده است و از همین رو باید روال توسعه شهری امروز دگرگون شود و شهر فردا باید نویدبخش همبستگی و تلاش جمعی برای زندگی بهتر، برای همه و برای همیشه و شهروند نیز مرکز حکمروایی شهر برای تغییر و عدم تمکین به تقدیر باشد. وی با تاکید بر بایستگی بازآفرینی شهری رادیکال گفت: رهیافت مبین به نام بازآفرینی شهری باید در راستای چارهجویی ناپایداریهای کنونی توسعه شهری ایران باشد. صرافی تاکید کرد: کاربست بازآفرینی شهری برای تحقق پایداری از مسیر اندیشه ایرانشهری محقق میشود و دغدغه امروز ما ناپایداری شهرهاست.