دریافت منابع اطلاعاتی الکترونیکی مهم ترین برنامه موسسه رازی است
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تاکید بر اینکه دریافت منابع اطلاعاتی الکترونیکی در اولویت کار این مرکز قرار گرفته است، گفت: قیمت کمتر و نیز تکثیر و دسترسی راحت تر به منابع از مزیت های این کار است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، احمد یوسفی با اشاره به اینکه کتابخانه و مرکز اسناد علمی موسسه رازی از سال 1303 هجری شمسی با یک چمدان کتاب توسط دکتر لویی دلپی فرانسوی همزمان با تاسیس موسسه، بنیان گذاری شد، اظهار کرد: در سال 1309 هجری شمسی این کتابخانه به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد و اکنون به کتابخانه تخصصی بزرگی در سه طبقه تبدیل شده است.
وی با اشاره به مساحت 1500 متر مربعی این کتابخانه افزود: 7 هزار عنوان کتاب خارجی تخصصی در این مجموعه وجود دارد که برخی به عنوان کتاب های مرجع و بین المللی منحصرا در حوزه فعالیت های موسسه هستند تا محصولات و فرآورده های بیولوژیک به صورت استانداردهای بین المللی تولید و صادر شوند.
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد علمی موسسه رازی با بیان اینکه بخش زیادی از کتاب های این کتابخانه به صورت الکترونیکی ارائه می شود، خاطرنشان کرد: از محاسن کتاب های الکترونیکی سهولت تکثیر کتب و استفاده از آن است که در اختیار بخش های مختلف موسسه قرار داده می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر 4600 کتاب خارجی الکترونیکی در این کتابخانه وجود دارد که به زودی به 6 هزار عنوان کتاب می رسد.
یوسفی با تاکید بر اینکه دریافت منابع اطلاعاتی الکترونیکی در اولویت کار قرار گرفته است، گفت: قیمت کمتر و نیز تکثیر و دسترسی راحت تر به منابع از جمله محاسنی است که این کار به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه با ادامه این روند تعداد کتاب های الکترونیکی از کتاب های چاپی پیشی خواهد گرفت، اضافه کرد: درحال حاضر حدود 4700 عنوان کتاب فارسی در این کتابخانه وجود دارد و کلیه کتاب های فارسی و خارجی در نرم افزاری تحت وب برای محققین موسسه ارائه شده و قابل دسترسی است.
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد علمی موسسه رازی با اشاره به اینکه در طبقه دوم این کتابخانه نشریات خارجی قرار دارند، بیان کرد: در این قسمت مجلات منحصر به فرد خارجی یافت می شود که آرشیوی از نخستین شماره آن ها موجود است و نشریات پزشکی معتبر و بین المللی Vaccine و Lancet از جمله آن ها محسوب می شوند.
وی تصریح کرد: نشریات موجود در این قسمت تا سال 2005 به صورت چاپی تهیه شده و از آن تاریخ تاکنون به صورت الکترونیکی قابل دسترسی است.
یوسفی در ادامه به نشریه «آرشیو» رازی به عنوان یکی از قدیمی ترین نشریات علمی کشور اشاره کرد و گفت: این نشریه از سال 1317 تا کنون در 72 شماره انتشار یافته که در ابتدا به زبان فرانسوی بود و در حال حاضر به زبان انگلیسی منتشر می شود.
وی بیان کرد: این مجموعه علاوه بر اینکه در اختیار محققین، اساتید و کارکنان موسسه رازی قرار می گیرد، امکان استفاده از آن ها برای سایر محققین، اساتید و دانشجویان نیز وجود دارد.
بازدید تعدادی از اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) از موسسه رازی
تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) برای آشنایی بیشتر با موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از بخش های مختلف این موسسه بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی موسسه رازی، در راستای برگزاری سلسله تورهای علمی روابط عمومی که با هدف آشنایی هر چه بیشتر با ظرفیت ها و دستاوردهای این موسسه برای محققان و دانشجویان در نظر گرفته شده است، امروز تعدادی از اساتید و اعضای هیات علمی به همراه تعدادی از دانشجویان کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل در حوزه سلامت با حضور در این موسسه، با ظرفیت ها و فعالیت های موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بیش از پیش آشنا شدند.
در این تور علمی تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) ضمن بازدید از نمایشگاه دائمی روابط عمومی این موسسه با انواع واکسن ها و تولیدات بیولوژیک موسسه رازی با تماشای کلیپی در این خصوص، آشنا شدند.
تعامل با گروه های مرتبط مانند دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی با هدف معرفی هر چه بهتر موسسه رازی و آشنایی با اقدامات گسترده و تاثیرگذار آن در زمینه های تحقیقی، تولیدی و آموزشی در قالب تورهای گردشگری علمی برای دانشجویان و اساتید از اهداف این مجموعه محسوب می شود.
بنابراین گزارش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تولید 40 محصول متنوع، بزرگترین مرکز تولید حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات در کشور است.
بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی در سال 1329 با هدف تولید انواع حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات تاسیس شد و یکی از بخش های قدیمی موسسه رازی است.
در این بخش 40 نوع محصول شامل پنج نوع حیوان آزمایشگاهی، فرآورده های بیولوژیک، پلت غذایی و محصولات جانبی مانند پوشال استریل برای حیوانات آزمایشگاهی تولید می شود که علاوه بر تامین نیازهای داخل موسسه، در اختیار مراکز متعدد تحقیقاتی و دانشگاهی کشور قرار می گیرد.
هشت نوع موش، پنج نوع رت، چهار نوع هامستر، هشت نوع خوکچه هندی و یک نوع خرگوش از تولیدات این موسسه بوده که از نظر نژاد، سویه و تحت سویه متفاوت از یکدیگرند و هر کدام برای کار تحقیقاتی و آزمایش ویژه ای مناسب است.
در این بخش سالانه بیش از 50 هزار سر، انواع حیوانات آزمایشگاهی تحت شرایط کنترل شده، برای مصرف داخل و خارج از موسسه تولید می شود.
تمام واکسن ها و فرآورده های بیولوژیکی که در موسسه رازی ساخته می شوند، در روند تولید خود، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار می گیرند تا میزان اثرگذاری این محصولات سنجش و محصول با کیفیتی عرضه شود.
با توجه به نیاز دائم موسسه رازی و دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور به حیوانات آزمایشگاهی پاک، اقدامات کنترل سلامت این حیوانات به صورت روزآمد کردن روش های کنترلی اجرا می شود.
بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی این موسسه برای تولید حیوانات مورد استفاده در تحقیقات و آزمایش ها از استانداردهای بین المللی تبعیت می کند.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی هم پیش از این از تامین کامل نیاز کشور در زمینه سرم های درمانی ضد مارگزیدگی، ضد عقرب زدگی و ضد دیفتری خبر داده است.
موسسه رازی در این حوزه بهترین و باکیفیت ترین سرم های درمانی جهان را تولید می کند.
این موسسه بهترین سرم های درمانی جهان را تولید می کندکه این محصولات تاکنون جان هزاران نفر را از مرگ نجات داده است.
با توجه به اینکه ایران از کشورهایی با میزان گزش بالا در دنیاست، اما این آمپول ها، نجات صد درصدی مصرف کنندگانش از مرگ را به ارمغان آورده است.
بسیاری از کشورهای منطقه و خاور میانه خواستار سرم های این موسسه برای درمان گزیدگی ها هستند.