به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ سرپرست بخش تولید واکسنهای ویروسی طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شیراز با اشاره به راه اندازی دستگاه آب قابل تزریق در این شعبه گفت: این دستگاه با استفاده از آب WFI و PURE WATER در همه مراحل تولید، کیفیت واکسنهای تولیدی را تا اندازه قابل توجهی افزایش میدهد.
بنا برگزارش روابط عمومی موسسه رازی، دکتر مریم منصوریان با اشاره به راه اندازی دستگاه آب قابل تزریق در موسسه رازی شعبه شیراز اظهار کرد: با دریافت مجوز از سازمان بهداشت جهانی و امکان صادرات واکسن اقدام به راه اندازی دستگاه آب قابل تزریق کردیم که این مهم تنها در موسسه رازی شعبه جنوب کشور (شیراز) وجود دارد.
سرپرست بخش تولید واکسنهای ویروسی طیور موسسه رازی شعبه شیراز افزود: این دستگاه با ظرفیت ۷۵۰ لیتر در ساعت در تمام مراحل تولید واکسن از شستشو تا فرمولاسیون از آب WFI و PURE WATER استفاده میکند که کیفیت محصول را به طور قابل توجهی بالا میبرد.
وی با بیان اینکه این آب باتوجه به اینکه قابل تزریق است، عاری از هرگونه میکروارگانیسم، سختی و آلودگی است، خاطرنشان کرد: این آب در واکسن هایی که به صورت تزریقی استفاده میشود نیز قابل مصرف بوده و در افزایش کیفیت فرمولاسیون آنها بسیار موثر است.
دکتر منصوریان تاکید کرد: وجود این آب برای دریافت مجوز سازمان بهداشت جهانی در جهت تولید واکسنهای تزریقی در دام و طیور امری کاملا ضروری است.
تولید سالانه ۵۰ هزار سر حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به تولید سالانه ۵۰ هزار سر حیوانات آزمایشگاهی در این موسسه به عنوان بزرگترین مرکز تولیدکننده این حیوانات و جیره غذایی آنان در کشور، گفت: بر اساس تقاضا، این میزان تا ۴ برابر قابل افزایش خواهد بود.
دکتر روزبه فلاحی با اشاره به اینکه بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی در سال ۱۳۲۹ تأسیس شده است، اظهار کرد: این بخش یکی از قدیمیترین بخشهای موسسه رازی محسوب میشود که با هدف تولید حیوانات آزمایشگاهی و فرآوردههای بیولوژیک فعالیت میکند.
رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی با اشاره به اینکه عمده مصرف این حیوانات در آزمایشات کنترل کیفی واکسنها و فرآوردههای بیولوژیک مختلف است، افزود: این بخش مهمترین و بزرگترین مرکز در کشور در زمینه تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی بوده و تنها مرکز تولید کننده فرآوردههای بیولوژیک حاصل از حیوانات آزمایشگاهی است.
وی با تاکید بر اینکه این مرکز به عنوان تنها مرکز تولید کننده جیرههای غذایی استاندارد، تحقیقاتی، سفارشی و خاص در کشور محسوب میشود، گفت: مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی، مراکز تولید فرآوردههای بیولوژیک، کارخانجات داروسازی، مراکز تولید فرآوردههای غذایی، مراکز تولید مواد بهداشتی و شوینده و همچنین آزمایشگاههای تشخیص طبی، بدون هیچ واسطه ای، حیوانات آزمایشگاهی، فرآوردههای بیولوژیک بدست آمده از حیوانات آزمایشگاهی و نیز انواع جیرههای غذایی استاندارد، تحقیقاتی، سفارشی و خاص مورد نیازشان را از این مرکز تهیه میکنند.
دکتر فلاحی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر این مرکز تبدیل به قطب تخصصی علوم حیوانات آزمایشگاهی و تولید حیوانات و محصولات مورد اشاره در کشور شده ضمن اینکه در زمینههای آموزشی، پژوهشی، چاپ مقالات علمی و کتابهای رفرانس و مرجع اقدامات ویژهای انجام داده است.
وی ادامه داد: سالیانه بیش از ۵۰ هزار سر انواع حیوانات آزمایشگاهی از جمله موش، رت، خوکچه هندی، خرگوش و هامستر تحت شرایط محیطی کاملاً کنترل شده، در این بخش تولید میشود که بر اساس تقاضا، این میزان تا ۴ برابر قابل افزایش خواهد بود.
رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی تاکید کرد: نکته مهم این است که این حیوانات، در تمام طول عمر پرورشی در معرض آلودگی و عوامل بیماریزا نیستند و هیچ گونه آنتی بیوتیک، دارو و یا واکسنی دریافت نمیکنند، در نتیجه بهترین پاسخ را در تستهای کنترل کیفی و تحقیقات گوناگون، به عوامل آنتی ژنیک مختلف از خود نشان میدهند.
وی افزود: این امر سبب میشود کیفیت نهایی واکسن یا فرآورده بیولوژیک تولید شده و نیز پژوهش انجام گرفته، در وضعیت کاملاً استاندارد و مطلوبی قرار گیرد.