بیکاری بنیادی ترین آسیب جدی کشور
معاون اول قوه قضائیه بیکاری را به عنوان یکی از اساسی ترین آسیب های جدی درحال حاضر کشور برشمرد و گفت: ایجاد اشتغال یکی از مسائل مهم تحقق اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در گردهمایی رؤسای کل، معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ها و دادستان های استان ها افزود: اگر مشکل بیکاری برطرف شود آسیب های گوناگون اجتماعی که از ناحیه آن ایجاد می شود به خودی خود رفع خواهد شد.
وی به رابطه بیکاری با خرده فروشی مواد مخدر و اعتیاد، بیکاری و طلاق، بیکاری و تأخیر در امر ازدواج و بیکاری و فراهم شدن زمینه برای سوء استفاده دشمن و شیاطین برای کشاندن افراد به سمت اقدامات مجرمانه اشاره کرد و گفت: امسال سال تولید و اشتغال است که این موضوع یکی از مصادیق مهم و اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی است.
محسنی اژه ای افزود: بدون تردید ما نمی خواهیم قوه قضائیه جایگزین سایر دستگاه ها شود و به ذهنیت و فرهنگی که امروز در بین مردم هم جا افتاده که هرجا کاری روی زمین ماند وظیفه دستگاه قضاست آنرا برطرف کند ، نقد داریم.
وی اضافه کرد: بنابراین منشاء بیکاری و رفع آن به هیچ وجه کار قوه قضائیه نیست تا بتواند شغل ایجاد کند اما دستگاه قضا با توجه به این آسیب خطرناک می تواند تلاش کند زمینه ایجاد این اشتغال در کشور فراهم شود.
محسنی اژه ای افزود: ما در راستای رفع موانع تولید و ایجاد اشتغال می توانیم نقش ایفا کنیم.
وی گفت: یکی از عوامل بسیار مهم در امر تولید ،توزیع تسهیلات بانک هاست که اگر ما از ظرفیت دستگاه قضا، بازرسی کل کشور، دادستان و اختیارات مدعی العموم برای صحت عمل بانک ها درتوزیع نقدینگی و ارائه تسهیلات استفاده کنیم؛ مطمئنا موثر عمل کرده ایم.
محسنی اژه ای با اشاره به اینکه امروز تسهیلات بانکی بعضاً به افرادی داده می شود که خلاف قانون اقدام و در جاهایی دیگر صرف می کنند و حتی بازپرداخت هم نمی کنند و در نهایت حبس می شوند گفت: متاسفانه امروز نقدینگی به شدت بالا رفته و مقداری هم که به عنوان تسهیلات پرداخت شده صرف تولید نشده است که ما به عنوان دستگاه قضا می توانیم برای اصلاح این امور اقدام کنیم.
وی افزود: یکسری افراد با رابطه و بصورت غیر قانونی منابع طبیعی را در دست می گیرند که ما می توانیم در توزیع عادلانه همه فرصت ها و همه ثروت های ملی وارد عمل شویم.
محسنی اژه ای برخورد قاطع با قاچاق کالا و ارز و مواد مخدر را اولویت جدی دستگاه قضا در سالجاری بیان کرد و افزود: متاسفانه گردش مالی 13 میلیارد دلاری به بالا که تا 28 میلیارد دلار هم نقل کرده اند از محل قاچاق، تولید داخل را با مشکلات بسیاری روبرو کرده است و ما وظیفه قانونی و الهی داریم که بصورت قاطعانه وارد عمل شویم.
وی با اشاره به اینکه این مقدار قاچاق ذکر شده ضربه سنگینی به اشتغال و تولید داخلی ما می زند از دادستان ها و روسای کل خواست در جاهایی که وظیفه دارند یا تعزیرات می تواند ورود کند با اهتمام ویژه عمل کنند.
محسنی اژه ای افزود: یکسری از کالاهای قاچاقی که در داخل مشابه آن تولید می شود و موجب آسیب زدن به تولید داخلی می شود؛ بعد از کشف حتما باید امحا شود تا در چرخه تولید داخل قرار نگیرد.
وی از همکاران خود خواست درخصوص پرونده های قاچاق رسیدگی سریع تری داشته باشند و با افرادی که با دور زدن قانون حساب اقتصادی می کنند قاطعانه برخورد کنند.
محسنی اژه ای از دادگاه ها، دادستان ها و بازپرسان خواست به این نکته مهم نیز توجه کنند که برخی ورشکستگی های مالی ظاهر قضیه برای ایجاد فساد مالی است بنابراین با دقت بیشتر به اینگونه پرونده ها رسیدگی کنند.
معاون اول دستگاه قضا به سخن وزیر اقتصاد که درباره پیچ و خم گرفتن مجوز برای راه انداختن کاری تولیدی اشاره کرد و گفت: اولا این پیچ و خم ها را مجموعه شما ایجاد کرده است اما اینکه این پیچ و خم ها باعث فسادهای متعدد می شود موضوعی روشن است و قوه قضائیه در نهایت می تواند برای ایجاد زمینه تولید و اشتغال در کشور کمک کند.
محسنی اژه ای: در مبارزه با فساد عقب نشینی نمی کنیم
معاون اول قوه قضائیه گفت: بنای ما بر این است که در بحث مبارزه با فساد به هیچ وجه انفعال و عقب نشینی پیدا نکنیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در گردهمایی روسای کل معاونین اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ها و دادستان مراکز استان افزود: بنای ما بر این است که در مبارزه با مفاسد کوتاه نیاییم چه بسا در آینده با فساد فتنه روبرو شویم .
وی گفت: امروزه کشور ما امن ترین کشور است اما این به آن معنا نیست که دشمن نمی تواند رخنه کند.
اژه ای افزود: در مقابل فساد و مواد مخدر و هر جرمی می ایستیم، انفعال پیدا نمی کنیم و این از سیاست های قوه قضائیه است.
وی گفت: از سیاست های قوه قضائیه همین است که با بخش خصوصی و فعالان اقتصادی که فعالیت سالمی دارند هماهنگی و همکاری کاملی داشته باشیم و از فعالان اقتصادی سالم حمایت و کمک کنیم.
معاون اول قوه قضائیه افزود: برخی از پرونده ها دارای ابعاد حقوقی، امنیتی و اجتماعی هستند اما برخی دارای ابعاد غیر حقوقی اند؛ آنهایی که قابل پیش بینی اند با مشورت (قضات با مسئولان) کار را پیش ببریم.
اژه ای گفت: خیلی از پرونده هایی که دارای ابعاد صرف حقوقی نیستند بین خود مشورت کنید و مجموعه مسائل را فقط دست یک بازپرس ندهیم که همه اقدامات با او باشد و در واقع هر چه می توانیم هزینه ها را کم کنیم.
وی افزود: همچنین در چارچوب قانون یعنی تا آنجایی که قانون اجازه می دهد اطلاع رسانی کنیم و با هماهنگی در پرونده های مهم حتماً باید اطلاع رسانی شود ضمن اینکه در این پرونده ها یک بار اطلاع رسانی کافی نیست و گاهی چند بار باید اطلاع رسانی کرد.
معاون اول قوه قضائیه گفت: باید تلاش کنیم هم شیوه برخورد با برخی از پرونده های دارای ابعاد مختلف و هم بحث اطلاع رسانی مورد توجه قرار گیرد.
فشارها علیه قوه زیاد شده است
معاون اول قوه قضاییه گفت: فشارها علیه قوه قضاییه زیاد شده است که دلیل آن مشخص و موثر بودن اقدامات قوه قضاییه در بحث برخورد با مفسدین اقتصادی است .
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در گردهمایی روسای کل معاونین اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ها و دادستان مراکز استان با بیان اینکه ما باید در داخل دستگاه قضایی از ظرفیت های خود استفاده کنیم، افزود: ممکن است سازمان بازرسی یک برنامه برای خود داشته باشد و یا معاونت پیشگیری برنامه دیگری داشته باشد که هم افزایی نشده باشد در این خصوص باید از مجموعه اختیارات برای کاهش آسیب اجتماعی و هم در جهت تحقق شعار امسال از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم.
وی گفت: قطعا امر پیشگیری مقدم بر مقابله است و اهمیت امر پیشگیری بر همگان روشن است البته لایحه پیشگیری آن طور که مدنظر بود به تصویب نرسید .
محسنی اژه ای ادامه داد: ما باید با توجه به نیرو و امکاناتی که در اختیار داریم بحث پیشگیری را اولویت بندی کنیم و با توجه به اولویت بندی ببینیم کجا باید برای پیشگیری متمرکز شویم.
وی افزود: آنچه امروز با توجه به امکانات مقدوری که داریم ، اگر بخواهیم این مقدار سرمایه و نیرو را روی دهها و صدها مسئله پخش کنیم مسلما موثر نخواهد بود درحالیکه اگر روی چند موضوع اولویت دار متمرکز شویم مطمئنا موثر خواهد بود .
معاون اول قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه اگر بخواهیم با فساد مبارزه کنیم مسلما هزینه دارد گفت: یکی از این هزینه ها فشاری است که به قاضی، کارمند و مجموعه قوه قضاییه وارد می شود .
وی با بیان اینکه فشارها علیه قوه زیاد شده گفت: مسلما دلیل آن مشخص است؛ موثر بودن کارهای قوه قضاییه در بحث مبارزه با مفسدین اقتصادی ، رانت خواری و برخورد با دانه درشت هاست .
وی ادامه داد: اخیرا در بندرعباس 3هزار و 900 کیلو هروئین و یا در البرز 300 کیلو هروئین کشف شده است که مسلما برخورد با این پرونده ها آسان نیست .
محسنی اژه ای گفت: درباره مسایل فتنه که در سال 88 مبارزه قاطعی صورت گرفت که همچنان آن قاطعیت بازدارنده است که مسلما اگر در آنجا سختگیری نمی شد امروز فتنه گران جرات می کردند، دست به اقدام بزنند و درواقع در آنجا ایستادید تا امروز فتنه گران جرات خطا نکنند .
وی گفت: در همین بحث فضای مجازی مسلما اقدامات افراد حساب شده است و شک نکنید بسیاری از این اقدامات که با اطلاع می گویم وابسته های خارجی هستند.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: بدون تردید حامی و سرویس های پشتیبانی آنها یک سرویس خارجی است البته ممکن است در داخل نیز افرادی حمایتشان کنند.
محسنی اژه ای گفت: در همین کانال های تلگرامی که اخیرا بسته شد و 6 نفر نیز در بازداشت هستند اما دیدید چند ساعت بعد این کانال ها دوباره برگشتند که در واقع چند ساعت برداشته شدند اما دوباره بالا آمدند و اوور شدند.
وی افزود: مسلما شما قضات در این مبارزه مورد هجمه قرار می گیرید .