معاون توسعه مدیریت و منایع علمی و فنآوری ریاست جمهوری فین استارز را تحولی بزرگ در حوزه فنآوری های مالی دانست و گفت: خوشبختانه هم اکنون جسارت ورود به حوزه نوآوری و فرهنگ سازی در کشور ایجاد شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، علیرضا دلیری در آیین اختتامیه فین استارز 2017 افزود: سال به سال فضای فین استارها فنآورانه تر می شود و اختصاص یک سالن مستقل به این رویداد نیز ضمن تاثیر گذاری قوی تر به ارتباط منسجم تر بین مخترعین و فنآوران و سرمایه گذاران کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به تکالیف دولت و فضای دانشگاهی در حوزه استارتاپ ها گفت: در ابتدای کار نیاز به فرهنگ سازی در این حوزه داشتیم که با اهرم های تشویقی برای دانشگاه ها و ایجاد مراکز نوآوری احساس می کنیم که فضای علمی کشور برای توسعه این رویداد، هم در دانشگاه های بزرگ و هم دانشگاه های دور دست آماده شده است.
دلیری با بیان حمایت های دولتی از استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان گفت: چتر حمایتی بر سر استارتاپ ها گسترده شده تا این فرآیند به مرحله تجاری سازی برسد و تاکنون بیش از 110 خدمت برای حوزه های جدید دانش بنیان ایجاد کرده ایم.
به گفته معاون توسعه مدیریت و منایع علمی و فنآوری ریاست جمهوری بیش از 20 هزار شرکت دانش بنیان و نوآورانه در کشور ایجاد شده و تشکیل صندوق های جسورانه و صندوق های پژوهشی فنآوری در بورس هم ناشی از احساس نیاز در این حوزه بوده است.
دلیری ادامه داد: الان تعداد زیادی از بانک ها شرکت های سرمایه گذاری VC راه اندازی کرده اند چرا که احساس می کنند با ورود به این فضا با سرمایه گذاری سودآورتر و پایدارتری مواجه هستند.
وی طرح های ارایه شده در استارتاپ های امسال را برجسته توصیف کرد و گفت: بسیاری از این طرح ها می تواند تحولات بزرگی در اقتصاد کشور ایجاد کند ومعاون توسعه مدیریت و منایع علمی و فنآوری ریاست جمهوری نیز تا آخر پشت سر مخترعان و مبتکران خواهد ایستاد.
دلیری تاکید کرد: برای نجات اقتصاد کشور و پیاده سازی اقتصاد مقاومتی راهی جز ورود به حوزه فعالیت های دانش بنیان نداریم.
معاون توسعه مدیریت و منایع علمی و فنآوری ریاست جمهوری همچنین اظهار داشت: برای اقتصاد دانش بنیان، نظام مالی جدیدی در دولت تدوین کرده ایم تا دستگاه های اجرایی را قانوناً مکلف به حمایت کنیم که در روزهای آینده به تصویب هیات دولت خواهد رسید و در بخش هایی هم که نیاز به قانونگذاری مجلس دارد حمایت مجلسی ها را خواهیم داشت.
خاطر نشان می شود پیش از سخنان علیرضا دلیری امیر هامونی مدیر عامل فرابورس ایران ضمن ارایه گزارشی از برنامه های این شرکت در خصوص استارتاپ ها گفت: فین استارز 2017 نسبت به 2016 رویکردی متفاوت داشت و امسال 1400 متر فضا در اختیار شرکت کنندگان و اعضای فین استارز قرار گرفت.
هامونی افزود: بنا داریم فین استارز را دایمی کنیم و همچنین نرم افزاری نیز آماده خواهیم کرد تا این رویداد به شکل مجازی در آن نرم افزار ارایه شود.
مدیر عامل فرابورس ایران اظهار داشت: در طول فین استارز 2017 سرمایه گذاران حمایت خود را از 4 ایده استارتاپی اعلام کرده اند و مذاکره برای سرمایه گذاری روی برخی ایده های دیگر نیز در حال انجام است؛ ضمن اینکه برنامه ما این است که دستورالعمل تامین مالی جمعی را در این خصوص به تصویب سازمان بوس و اوراق بهادار برسانیم.
هامونی همچنین از دریافت 15 درخواست جدید VC خبر داد و گفت: تاکنون دو درخواست مورد پذیرش قرار گرفته و 13 درخواست دیگر نیز در راه است.
خاطر نشان می شود محمد رضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و شاپور محمدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در اختتامیه آیین فین استارز حضور یافتند.
در آیین اختتامیه فین استارز 2017 هر کدام از 11 تیم برتر استارتاپی ایده های خود را به مدت 4 دقیقه در حضور داوران ارایه کردند که در پایان نیز برندگان نهایی اعلام شدند و جوایز خود را دریافت کردند.
بر این اساس، استارتاپ «مانیار» مقام اول مسابقه استارتاپی 2017 را کسب کرد. استارتاپ «کوانت کنت» دوم شد و استارتاپ «داروک» به مقام سوم این مسابقات رسید.
توانمندی کارگزاری های بورس برای جذب سرمایه گذاری خارجی
کارگزاری های داخلی بازار سرمایه دارای توانمندی لازم هستند، اما مشکلاتی در بخش نرم افزار و سخت افزاری وجود دارد. «حمیدرضا مهرآور» در نشست تخصصی وضعیت صنعت کارگزاری در ایران که در حاشیه دهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه ( فاینکس 2017)، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد، درباره مذاکره کارگزاری های خارجی برای حضور در بازار سرمایه ایران، بیان داشت: کارگزاری های داخلی دارای توانمندی لازم هستند و باید حمایت شوند. مهرآور با بیان اینکه بازار پولی و بانکی مسئولیت تامین مالی کوتاه مدت و بازار سرمایه وظیفه تامین مالی بلند مدت را عهده دار است، اضافه کرد: باید سازوکاری اندیشیده می شد تا منابع سرمایه گذاری این صندوق ها به سمت بازار سرمایه و سهام برود. بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رئیس هیئت مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار همچنین درباره مسایل مربوط به بحران مالی در کارگزاری های بازار سرمایه، گفت: سودآوری کارگزاری ها مانند سایر صنایع نوسان دارد و این به معنای در معرض ورشکستگی قرار داشتن آنها نیست. وی یادآور شد: فعالیت در بورس، تابع شرایط بازار سرمایه است، بنابراین اگر وضعیت معاملات خوب باشد، درآمدزایی کافی نیز در بازار وجود خواهد داشت. رئیس هیات مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با بیان این که برخی هزینه های غیرمنطقی بر صنعت کارگزاری تحمیل شده است، افزود: این هزینه ها در گذشته وجود نداشته، به همین دلیل وضع یکباره آنها باعث افزایش هزینه های کارگزاری ها شده است. مهرآور درباره زیان انباشته کارگزاری ها نیز گفت: گاهی به علت شرایط مالی بازار سرمایه، زیان انباشته در صورت های مالی کارگزاری ها منعکس و به طور معمول در سال های بعد اصلاح می شود. رئیس هیات مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره الزام صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت برای خرید سهام گفت: در سال های گذشته، وضعیت شرکت ها مطلوب نبود، بنابراین ترجیح دادند به سمت سرمایه گذاری در بخش های با سود ثابت بروند. وی با بیان اینکه نیازی به نظارت بانک مرکزی بر صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت وجود ندارد، بیان داشت: بازار سرمایه توان کافی برای نظارت بر این صندوق ها دارد. دهمین دوره نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه که شنبه این هفته در محل نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد، امروز (سه شنبه) به کار خود پایان می دهد.
بورس کاپ، مسابقه ای مفرح و آموزنده
مسابقه بورس کاپ با هدف اشاعه فرهنگ سهامداری و آموزش بورس و نیز ایجاد محیطی مفرح و پرهیجان برای علاقمندان به سرمایه گذاری در بازار سرمایه، طراحی شده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، بورس کاپ که دومین تجربه خود را در نمایشگاه بین المللی بورس بانک و بیمه تجربه می کند، تبدیل به غرفه ای با شور و هیجان و استقبال زیاد بازدیدکنندگان نمایشگاه شده است. بورس کاپ قوانین بازار سرمایه را به گونه ای ساده سازی کرده است که طیف وسیعی از مخاطبان شامل آشنایان و متخصصان به بازار سرمایه، دانشجویان و فارغ التحصیلان علوم مدیریت نوین، اقتصاد و حسابداری و همچنین افراد مبتدی که تجربه خرید و فروش در دنیای واقعی را نداشته اند قادر به رقابت در این بازی هستند. قوانین بورس کاپ برگرفته از واقعیات بازار سرمایه است؛ اما برخی از قوانین پیچیده مانند تقسیم سود و افزایش سرمایه از این بازی حذف شده است. در این بازی رخدادهایی مانند: صف خرید و فروش، قیمت پایانی و توقف نمادها دیده می شود. در این بازی هر دو تحلیل تکنیکال و فاندامنتال ارایه می شود. در تحلیل تکنیکی، روند قیمتی سهام به صورت نمودارهای کندل استیک طی 60 روز گذشته به صورت نمادین ارایه می شود، تا به بازیگران قدرت تحلیل تکنیکی داده شود. همچنین از طریق اطلاعیه های کدال، خبرهایی از سایت های معتبر بورسی و شایعات بورسی در حین بازی برای نمادهای مختلف ارایه می شود، تا بازیگران بتوانند از قدرت تحلیل فاندامنتال بهره مند شوند. شمار نمادهایی که در بورس کاپ به کار گرفته شده اند، اندک، اما متنوع است. برخی از این نمادها مانند صندوق های سرمایه گذاری ریسک کمتری را به دنبال دارند. اما برخی از نمادهای دیگر برای افرادی طراحی شده است که ریسک پذیرتر هستند. غرفه بورس کاپ در دهمین دوره نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه (فاینکس 2017)، به گونه ای طراحی شده است تا بازیگران بیشتری را در خود جای دهد. بدین معنا که افزون بر سیستم هایی که برای مسابقه تعبیه شده است، نیمکت هایی برای شرکت کنندگانی که با گوشی های همراه خود وارد رقابت می شوند نیز وجود دارد تا به تقاضاهای بیشتری برای شرکت در بازی پاسخ داده شود. در سال گذشته، متقاضیان شرکت در بورس کاپ نزدیک به 800 نفر بوده اند. اما در نهایت به سبب محدودیت در ایستگاه های بازی تنها 200 نفر قادر به رقابت شده اند. این موضوع در نمایشگاه امسال از طریق مواردی که ذکر آن رفت، برطرف شده است. غرفه بورس کاپ امسال شناخته تر از سال گذشته است و طبیعی است این موضوع سبب شده تا شمار بیشتری از علاقمندان را به خود جذب کند. در میان شرکت کنندگان امسال چهره های آشنایی از سال گذشته نیز دیده می شود. همچنین بورس کاپ امسال به دلیل حضور و استقبال گروه های دانشجویی، مسابقات ویژه ای خارج از زمان تعیین شده مسابقه برگزار کرده است. بورس کاپ در نظر دارد بر روی وب سایت خود مسابقات را به صورت دوره ای و آنلاین برگزار کند. همچنین امید می رود ابزارهای معاملاتی مانند معاملات آپشن و آتی نیز وارد بورس کاپ شوند.
سرمایه گذاران بازار سرمایه بیمه میشوند
بیمه سامان مشتریان کارگزاری بانک سامان را تحت پوشش قرار میدهد.
تفاهمنامه مشترک شرکت کارگزاری بانک سامان و شرکت بیمه سامان در حاشیه دهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه به امضا رسید. براساس این تفاهمنامه، مشتریان کارگزاری بانک سامان از خدمات ویژه بیمهای شرکت بیمه سامان بهرهمند میشوند. بر اساس این گزارش، از این پس مشتریان کارگزاری بانک سامان با خریدوفروش سهام و عضویت در باشگاه مشتریان این کارگزاری، از خدمات جامع بیمه سامان شامل بیمه خودرو ( بیمه بدنه)، بیمه منازل مسکونی (آتشسوزی، سرقت و غیره)، بیمه تکمیلی درمان و بیمه مسافرتی بهرهمند خواهند شد. این گزارش میافزاید: این تفاهمنامه صبح امروز سهشنبه به امضای احمدرضا ضرابیه مدیرعامل بیمه سامان و حمیدرضا مهرآور مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک سامان رسید. شرکت کارگزاری بانک سامان در راستای ارائه خدمات جامع به مشتریان خود، خدمات بیمهای را به عنوان یک نیاز ضروری سرمایهگذاران و افراد فعال در بورس، به سبد خدمات خود افزوده است.