طرح موسسه رازی برای تولید فراورده های سالم و بهداشتی زنبور عسل
با تحقیقات گسترده زنبور عسل در موسسه رازی، فرآورده های سالم و بهداشتی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ رئیس بخش تحقیق و تشخیص بیماری های زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: طرح جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیک از زنبور عسل و فرآورده های آن در موسسه رازی پیگیری می شود که بر اساس آن فرآورده های سالم و بهداشتی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
دکتر مجتبی محرمی با اشاره به طرح جدید بخش تحقیق و تشخیص بیماری های زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش این موسسه در سال جاری، اظهار کرد: این طرح جامع در قالب کار تیمی و با کمک بخش های مختلف موسسه انجام خواهد شد.
وی «جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیک از زنبور عسل و فرآورده های آن» را عنوان این طرح اعلام کرد و افزود: زنبور عسل منبعی بسیار غنی و با ارزش در باکتری های پروبیوتیک است که بر اساس این طرح این باکتری های از زنبور عسل و فرآورده هایی مانند گرده، ژل رویال و عسل جدا می شود.
رئیس بخش تحقیق و تشخیص بیماری های زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه رازی گفت: در این طرح اثر باکتری های پروبیوتیک بر روی بیماری های زنبور عسل نیز بررسی می شود چراکه این باکتری ها می توانند جایگزین خوبی برای آنتی بیوتیک ها و فرآورده ها یا داروهای شیمیایی شوند.
وی خاطرنشان کرد : در صورتی که موفق به جداسازی این باکتری ها شویم و اثر مهارکنندگی آن ها را بر روی عوامل بیماری زا شناسایی کنیم، به تدریج به سمت تولید مکمل هایی خواهیم رفت که به جای آنتی بیوتیک تراپی و شیمی تراپی در زنبورستان ها مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر محرمی ادامه داد: در این صورت باقی مانده های شیمیایی در عسل و فرآورده هایی مانند گرده، ژل رویال و موم کنترل می شود و در نتیجه فرآورده ای سالم و بهداشتی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت که امید است این طرح تا 2 سال آینده اجرایی شود.