نادیده گرفتن مقررات برای مناسب سازی در بیشتر ساخت و سازها
وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی گفت: با وجود قوانین و مقررات برای مقاوم سازی و شهرسازی ولی باز هم در بیشتر ساخت و سازها قوانین نادیده گرفته می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی ربیعی در حاشیه همایش ملی مناسب سازی اماکن و معابر در جمع خبرنگاران افزود: مطالعات نشان می دهد که 2 درصد افراد جامعه معلولیت شدید دارند که نیازمند شرایط مناسب برای تردد هستند.
وی گفت: از طرف دیگر جامعه ایران به سوی سالمندی می رود و متاسفانه سبک زندگی ما به گونه ای است که افراد وقتی به سن پیری می رسند با نوعی معلولیت مواجه می شوند و حرکت و ترددشان با مشکل روبرو می شود.
ربیعی به فقدان تبیین قوانین و مقررات در شهرسازی از گذشته در کشور اشاره کرد و افزود: در بسیار از ساخت و سازهای صورت گرفته توجه به حرکت افراد ناتوان دیده نشده است.
وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در ساخت و سازهای جدید به علل مختلف با وجود قوانین مقررات توجه به امر مناسب سازی نادیده گرفته شده است.
وی ادامه داد: بنابراین با وزارت کشور، وزارت مسکن و شهرسازی و همچنین شهرداری شهرهای بزرگ تعاملی را آغاز کرده ایم.
ربیعی به جدی شدن بازرسی های در این زمینه اشاره کرد و گفت:سامانه پیامکی معبر با شماره 3000012322 آماده دریافت گزارش هم میهنان برای طرح مشکلات در خصوص معابر و اماکن عمومی است.
وی خاطر نشان کرد: برخی شهرها در شهرهای بزرگ وضع مناسب تری دارند ولی هنوز مطلوب نیست که ما با نظارت و در نظر گرفتن سه کمیته حقوقی فنی و آموزشی سعی در ارتقا در این باره داریم.
ربیعی تاکید کرد: مناسب سازی فیزیکی ذیل مجموعه از مسائل اخلاقی را دارد و در جامعه باید به گونه ای حرکت کنیم که افراد ناتوان بتوانند حرکت کنند و در این باره نیاز به زیست اخلاقی در جامعه داریم.
جریان اجتماعی باید شکل گیرد تا زندگی برای افراد کم توان بهترشود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه مناسب سازی رفتاری هم باید با معلولان انجام شود گفت: 2 درصد افراد جامعه به حمایت فیزیکی نیاز دارند.
علی ربیعی در اولین همایش مناسب سازی با اشاره به بحث زیست اخلاقی جامعه افزود: در موضوعاتی چون بیماری های مزمن روانی در جامعه، همسرآزاری، کودک آزاری، اعتیاد و ... پیش از آن که در پی راهکار باشیم باید به فلسفه زندگی که اخلاق جامعه است مورد توجه قرار دهیم.
وی گفت: میزان انسانی بودن یک جامعه به مقدار توجه به کودکان ، معلولان و افرادی که توانایی استفاده برابر از مواهب اجتماعی را ندارند، بستگی دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: به فداکاری و مهر در جامعه باید توجه و در چشم انداز برای رسیدن به یک جامعه خوب پیگری شود.
ربیعی با تاکید بر اینکه مناسب سازی بخشی از یک گذاره است که نشان می دهد جامعه چقدر زیست اخلاقی دارد افزود: رفتارهای نهادینه در ذهن ما سامان می گیرد که چگونه یک زیست مناسب برای دیگران ایجاد کنیم و باید این موضوعات را پیگیری کنیم زیرا مناسب سازی خود یک امری بخشنامه ای است که کمتر به نتیجه می رسد.
وی گفت: جامعه ای که در آن زیست اخلاقی ضعیف است اعتیاد های مختلف به وجود می آید.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مناسب سازی را باید امری مرتبط با زیست اخلاقی و وظیفه اخلاقی دانست، افزود: مناسب سازی رفتاری هم باید با معلولان انجام دهیم جامعه ما رو به پیری است که باید در برنامه ها برای این هم فکری شود.
وی گفت: 2 درصد افراد جامعه نیاز به حمایت فیزیکی دارند و این در حالی است که 100 هزار بیمار روانی مزمن داریم.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از ساختمان سازی در شهرها خاطر نشان کرد: باید شرایط را به گونه ای پیش ببریم که معلولان بدون احساس خطر در یک شهر و حتی ساختمان حرکت کنند.
ربیعی با بیان اینکه عبور کم خطر را باید دنبال کنیم افزود: تسهیل رفت و آمد در اماکن عمومی همچون پارک ها، پل هوایی ،ساختمان ها و مراکز عمومی باید با جدیت دنبال شود .
وی با اشاره به اینکه برای کسانی که مناسب سازی اجتماعی را دنبال می کنند باید پاداش اجتماعی در نظر گرفت گفت: حال ممکن است این پاداش فرهنگی باشد ولی جریان اجتماعی باید شکل گیرد تا زندگی را برای افراد کم توان بهتر کنیم.
نمره کمتر از متوسط تهران و اهواز در مناسب سازی معابر برای معلولان
رئیس سازمان بهزیستی گفت: مناسب سازی معابر و فضای شهری در تهران و اهواز از حد متوسط پایین تراست.
محسنی بندپی در نخستین همایش ملی مناسب سازی اماکن و معابر جهت تسهیل امر تردد معلولان، جانبازان و سالمندان با اشاره به اینکه توجه به مناسب در استان های اصفهان و شهرهای گرگان و ساری در بخش مناسب سازی معابر نمره خوبی گرفته اند گفت: ولی میزان مناسب سازی استانهای تهران و اهواز حدود 30درصد است.
وی با اشاره به اینکه این همایش برای ارتقای آگاهی جامعه و حساس سازی دستگاهها و به همت دبیرخانه مناسب سازی کشور برگزار شده است افزود: سازمانهای دولتی نظیر بنیاد شهید و سازمان بهزیستی در بخش مناسب سازی فضاهای اداری و دسترسی بهتر جامعه، نمره بالای متوسط کسب کرده اند.
محسنی بندپی افزود : شهرداری ، صدا وسیما و سازمان نظام پزشکی پایین ترین نمره در بخش مناسب سازی را کسب کرده اند.
وی با اشاره به اینکه در بخش قانونی و رعایت کنوانسیون حقوق معلولان قوانین مقرارت خوبی وضع شده است گفت: اما تاکنون نتوانستیم فرصت های برابری برای مشارکت و حضور اجتماعی معلولیت و سالمندان و افراد دچار معلولیت های مقطعی ایجاد کنیم.
محسنی بندپی با اشاره به وظیفه سازمان بهزیستی در ارتقای بخشیدن روحیه افراد دچار معلولیت با ایجاد مناسب سازی و سهولت دسترسی و حضور در فعالیت های اجتماعی گفت: راه اندازی سامانه معبر یکی از طرح ها برای ساماندهی و حل مشکلات جامعه هدف در بخش تردد بوده است.
وی ارزیابی عملکرد دستگاه های دولتی و عمومی را یکی دیگر از برنامه های مناسب سازی برشمرد و افزود : باوجود اینکه دستگاه ها در مدت دو سال باید به این بخش توجه می کردند که در ارزیابی عملکرد دستگاه های دولتی و عمومی بسیار عقب هستیم.
محسنی بندپی گفت: سازمان بهزیستی این ارزیابی و عملکرد را به هیئت دولت گزارش داده است .
وی اختصاص 20نمره به سازمان ها و دستگاه های فعال در مناسب سازی معابر و فضا را از دیگر راهکارها برای توجه به این نیاز برشمرد و افزود:با مذاکره با سازمان امور استخدامی به ساختمان هایی که محل تردد است، امتیاز مناسب سازی داده می شود.