سردار جلالی: در حال ساماندهی شبکه پایش تهدیدات زیستی هستیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور: در قرارگاه پدافند زیستی تلاش می کنیم شبکه پایش تهدید را ساماندهی و منسجم کنیم.
سردار غلامرضا جلالی در حاشیه امضای تفاهم نامه با رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: سازمان پدافند غیرعامل و قرارگاه پدافند زیستی کشور موظفند تهدیدات زیستی در مبدا ورود و خروج کشور را پیش بینی کنند و تشخیص دهند و سازمان پزشکی قانونی با داشتن آزمایشگاه تخصصی و مرجع و همچنین با داشتن بانک ژنتیک ایرانیان می تواند همکاری خوبی برای تشخیص تهدید از مبدا در حوزه های زیستی داشته باشد.
وی گفت: به همین منظور امروز این تفاهم نامه امضا شد تا اگر تهدیدی از ناحیه دشمن در حوزه زیستی شکل گرفت بتوانیم به سهولت آن را تشخیص دهیم و راه های مقابله را دنبال کنیم.
سردار جلالی افزود: ظرفیت های تشخیصی خوبی در این بخش داریم که باید کنار هم بگذاریم و به صورت شبکه شود .
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور هم در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: یکی از وظایف اصلی سازمان پدافند غیرعامل، تشخیص عوامل آسیب زاست و بر همین اساس سازمان پزشکی قانونی می تواند در بخش تخصصی و تشخیصی کمک خوبی کند.
دکتر احمد شجاعی افزود: با توجه به اینکه یکی از وظایف اصلی ما اقدامات تشخیصی در موارد مشکوک و تهدیدات است با تقویت امکانات تخصصی می توانیم خدماتی ارائه کنیم.
وی گفت: هم اکنون بانک هویت ژنتیک ایرانیان تشکیل شده است و در گام نخست از ابتدای امسال اطلاعات ژنتیکی 10 هزار مجرم سابقه دار را دریافت کرده ایم و در سالهای آینده هم این اقدام ادامه پیدا می کند و تصمیم داریم در سال آینده 50 تا صد هزار نفر زیرپوشش قرار گیرند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: درخصوص مشاغل آسیب پذیر از جمله آتش نشان ها نیز مکاتبه ای خواهیم کرد تا این افراد هم تحت پوشش این بانک ژنتیک قرار گیرند تا در صورت بروز حادثه مجبور نباشیم نمونه دی ان ای خانواده های آنها را دریافت کنیم.
سردار غلامرضا جلالی افزود: سازمان پدافند غیرعامل مسئولیت رصد و پایش تهدیدات با منشأ دشمن علیه کشور را دارد و ما با توجه به اینکه با طیف وسیعی از تهدیدات مواجهیم به نوعی همه دستگاه های اجرایی کشور همکار سازمان پدافند غیرعامل کشور هستند.
وی گفت: حوزه تهدید و شدت آن می تواند اولویت دستگاه ها را تغییر دهد و ما در تعامل با دستگاه های اجرایی، موضوع رصد و پایش تهدیدها و آسیب پذیری ها را در هر حوزه ای دنبال می کنیم.
سردار جلالی افزود: دستگاه هایی که اولویت بالاتری دارند شامل دستگاه های حوزه انرژی مانند وزارتخانه های نفت، نیرو و سازمان انرژی اتمی است که تعاملات خوبی داریم و تلاش می کنیم سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در بحث پدافند غیرعامل را پیگیری کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور یکی از مشکلات این سازمان در تعامل با سازمان ها و وزارتخانه ها را موضوع درک درست و تشخیص به موقع تهدیدات خواند و گفت: ممکن است دستگاه های اجرایی به دلیل اینکه حوزه اصلی کارشان خدماتی یا اقتصادی باشد، مسائل امنیتی را درست تشخیص ندهند و بر همین اساس ما در تعامل با سازمان ها و آموزش آنها باید ورود پیدا کنیم.
وی افزود: مشکل کنونی عموم دستگاه ها؛ انباشتگی آسیب پذیری هاست که برای رفع این موارد نیازمند بودجه اختصاصی هستیم.
سردارجلالی گفت: بنابراین با توجه به اینکه ما آسیب، خطر و تهدید را در هر دستگاهی رصد و پایش می کنیم باید بودجه خود دستگاه به آن برسد.
وی افزود: اینکه قانون به ما کمک می کند بتوانیم بخشی از منابع هر دستگاه را به این کار اختصاص دهیم می تواند مشکل زیادی را حل کند و ما نیاز به بودجه متراکم در اختیار خودمان نداریم.