سردار جلالی:
بهره برداری از مرکز پایش عملیات سایبری؛ پایان تابستان
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: از سال گذشته طراحی و راه اندازی مرکز پایش عملیات سایبری کشور آغاز شده است و تا انتهای تابستان امسال به صورت رسمی به بهره برداری خواهد رسید.
سردار جلالی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: بخش های عمرانی این مرکز کاملا به پایان رسیده و بخش های فنی و زیر ساختی آن نیز تمام شده است اما در بخش های نرم افزاری و سامانه های رصد و پایش تا حدودی امکانات نصب شده است و در حال استفاده موقت هستیم و بخش های جزئی نیز در حال تکمیل است.
وی گفت : امیدواریم این مرکز در روزهای آینده به صورت آزمایشی راهاندازی شود تا اشکالات آن برطرف شود، چرا که اولین بار است که این مرکز پایش عملیات سایبری کشور در حال راه اندازی است .
سردار جلالی درباره کارکرد این مرکز افزود : این مرکز هم ترافیک حوزه را تحلیل و رصد می کند و هم آسیب پذیری زیرساخت های کشور را رصد و پایش می کند و به دستگاه های ذی ربط هشدار می دهد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت : این مرکز پس از هشدارهای لازم راه حل های اجرایی و برنامه های پدافندی را در این حوزه اجرایی و آماده سازی می کند که در واقع می تواند در دو بخش کلی فعالیت کند.
وی درباره این دو بخش تصریح کرد : یک بخش اقدامات آنی و فوری است که در لحظه حمله و تهدید باید انجام شود و یک بخش دیگر اقدامات زیر ساختی و بلند مدت است که در قالب ایمن سازی و مصون سازی از ابتدا تا انتها باید انجام شود که جزو برنامه های جاری قرارگاه پدافند سایبری کشور است .
سردار جلالی درباره کارآیی این مرکز در مقابل حملات سایبری احتمالی گفت: سازمان پدافند غیرعامل و قرارگاه پدافند سایبری یک نهاد حاکمیتی است که در واقع دفاع از کشور را به صورت کلی و جمعی طراحی ، هدایت ودنبال می کند و طبیعتا باید این ارتباط بین دستگاه ها و قرار گاه پدافند سایبری کشور به صورت منسجم برقرار شود که البته بخشی از آن برقرار شده است و بخشی دیگر با راه اندازی مرکز پایش عملیات سایبری کشور راه اندازی خواهد شد که می تواند تهدیدات موجود سایبری را رصد و پایش کند و تشخیص دهد .
وی گفت : البته به دلیل اینکه مسئولیت پدافند غیر عامل دستگاه ها بر عهده رئیس هر دستگاه است، هر دستگاه مسئولیت دارد که در واقع در حوزه تهدیدات پاسخگویی لازم را داشته باشد .
فرمانده سازمان پدافند غیر عامل درباره عملیات اخیر هکرها به برخی سایت های ایرانی افزود : ارزیابی اولیه ما از این حملات این بود که سطح عملیات ، پیش پا افتاده بود و تا اندازه ای نیز به صورت مبتدیانه صورت گرفت و خوشبختانه هیچ نوع خسارتی نیز در این حوزه نداشتیم اما نتیجه حملات می تواند خیلی خوب باشد .
سردار جلالی درباره نتیجه این حملات گفت : این حملات می تواند هشداری برای همه دستگاه های اجرایی که امنیت و مصون سازی در حوزه بهره برداری از زیرساخت های سایبری در حوزه مسئولیت آنهاست، تلقی شود.
وی تاکید کرد : این حملات برای خیلی از دستگاه هایی که تا اندازه ای در حوزه مسئولیت خود کم توجهی کرده بودند هشدار خوبی بود .
سردار جلالی یک بخش دیگر از نتایج این حملات را هشدار دادن به نهاد های مسئول دانست و افزود: نهادهایی مانند وزارت ارتباطات، مرکز افتای ریاست جمهوری و قرارگاه پدافند سایبری با این حملات متوجه شدند که چه آسیب پذیری هایی وجود دارد و می توان از آن سوءاستفاده کرد.