طراحی ژاکت هایی با قابلیت تولید و ذخیره انرژی در آلمان
ژاکت های الکترونیکی که قابلیت تولید و ذخیره انرژی را دارند تا پیش از سال 2023 وارد بازار پوشاک می شوند.
به گزارش
سرویس بین المللخبرگزاری
صدا و سیما، به نقل از یوروویژن، پژوهشگران اروپایی در موسسه برلین تلاش می کنند، ژاکت هایی طراحی کنند که قابلیت تولید و ذخیره انرژی را دارند.
این ژاکت ها با راه رفتن انسان انرژی تولید می کنند و برای اینکه بتوانند انرژی تولید شده را ذخیره کنند گروهی از شیمیدان ها و کارشناسان حوزه میکرو الکترونیک اروپا با ترکیب نانو مواد مختلف یک ذخیره کننده انرژی طراحی و تولید کردند.
رابرت هاهن، مسوول هماهنگ کننده این طرح و مهندس برق، میگوید برای مهار و جمع کردن انرژی دو نکته مورد توجه ما بود، یکی نیرویهای ضعیف و دیگری فرکانس پایین. از اینرو باتری های لیتیوم یونی بسیار کوچک، قابل انعطاف و بادوامی طراحی شد تا به راحتی در داخل الیاف پارچه جاسازی شود.
باتری ها و ذخیره کننده های انرژی از ترکیب پیچیده نانو الیاف و نانوذرات سرامیکی ساخته می شوند. گام بعدی شناساندن نانومواد به اجزای تشکیل دهنده الکترودهای باتری ها بود.
نانوموادها حتی در کوچکترین سامانه ها قابلیت تولید انرژی با چگالی بالا را دارند اما در عین حال باید بتوانند آن را به خوبی پردازش کنند، تا نانوموادها به آگلومره (کلوخه ) تبدیل نشوند. مرحله بعد چاپ نانومواد بر روی پارچه بود.
برای اطمینان از اینکه خواص اجزای مورد نیاز برای ایجاد و ذخیره انرژی به صورتی امن و کارآمد باهم ترکیب شدهاند، کنترل کیفیت انجام شد. مرحله نهایی این طرح، جا دادن اجزای میکروالکترونیک در داخل پارچه است.
مالته ون کرشیوبلوسکی، از مهندسان طرح، میگوید چالش اصلی انعطافپذیری و تغییر شکل است. یعنی باید مطمئن شویم که این اجزای الکترونیکی که در پارچه و البسه جاداده میشود، قابلیت انعطافپذیری و تاشوندگی داشته باشد. باتریهای لیتیوم یونی هم که داخل بافت لباس قرار میگیرد باید انعطافپذیر باشد. به طوری که تمام سیستم قابل پوشیدن باشد و قابلیت پارچه حفظ شود.