دادستان عمومی و انقلاب تهران به رسانه هایی که به فضاسازی و هیاهو درباره برخی محکومان امنیتی اقدام می کنند هشدار داد: اگر به این جنجال آفرینی ها ادامه دهند عند اللزوم مفاد پرونده های این افراد منتشر خواهد شد.
عباس جعفری دولت آبادی در بیست و پنجمین نشست شورای معاونان دادستانی تهران با موضوع اجرای احکام روز با تصریح به ضرورت رسیدگی ها بدون توجه به هیاهو و جنجال های پیش رو افزود: امروزه رسانه ها در رسیدگی های قضایی می توانند نقش مثبت یا منفی داشته باشند.
وی گفت: تاکید رسانه ها بر برخی پرونده ها می تواند با ایجاد هیجان در جامعه، رسیدگی قضایی را تحت تاثیر قرار دهد، این در حالی است که تصمیمی که قاضی در جو هیجانی اتخاذ می کند، الزاماً عادلانه نیست و در چنین فضایی، قاضی باید با سنجیدن تمامی جوانب اتخاذ تصمیم کند .
دادستان تهران ،اجتناب از تصمیم گیری در هیجانات اجتماعی را به ویژه در جرایم علیه امنیت و جرایم اقتصادی ضروری دانست و افزود: اگر در اطلاع رسانی پیرامون پرونده های قضایی با محدودیت های قانونی مواجه نبودیم، بسیاری از این هیجانات قابل کنترل بود، اما پایبندی ما به رعایت قانون موجب می شود در برخی پرونده ها، گاه یک باره ده ها سایت و شبکه خبری در داخل و خارج از مرزها، هجمه به دستگاه قضایی را در برنامه کاری خود قرار می دهند؛ قاضی باید بدون واهمه از این هیاهوها، کار قضایی خود را انجام دهد. دادستان تهران با اظهار اینکه بسیاری از مشکلات موجود و جرایم، پیش از شکل گیری قابل خنثی سازی است، اشراف اطلاعاتی بر روی برخی امور را مهم دانست و اظهار داشت: امروزه بسیاری از سایت ها و شبکه های خبری معاند، برنامه خود را انتشار اخبار کذب از طریق جذب افراد در داخل کشور با توزیع پول قرار داده اند و چنانچه دستگاههای اطلاعاتی بر روی این رسانه ها اشراف داشته باشند، این امکان که دشمنان در داخل یارگیری کنند، از میان می رود.
جعفری دولت آبادی به رسانه هایی که به فضا سازی و هیاهو درباره برخی محکومان امنیتی اقدام می کنند هشدار داد که اگر به این جنجال آفرینی ها ادامه دهند عند اللزوم مفاد پرونده های این افراد منتشر خواهد شد.
دادستان تهران ، تدبیر مناسب در رفع مسائل و مشکلات جاری را موثر خواند و اشراف اطلاعاتی نهادهای امنیتی بر جریان های معاند را به منزله پررنگ کردن صبغه امنیتی در جامعه ندانست و افزود: دستگاههای امنیتی و پلیس با اقدام به موقع می توانند مانع ارتکاب بسیاری از جرایم شوند. به عنوان مثال اخیراً عده ای از داخل کشور با پوشش آموزش های اجتماعی و توانمندی زنان، به برخی از کشورهای خارجی سفر کرده بودند و به آنها نحوه فعالیت های انتخاباتی و تبلیغات را آموزش داده اند؛ و اشراف اطلاعاتی بر چنین مسائلی، پیشگیری از وقوع برخی جرایم را در پی دارد.
وی با بیان اینکه دستگاههای اطلاعاتی و امینتی نباید اجازه دهند دشمنان در داخل کشورمان یارگیری کنند از نقشه دیگر دشمنان برای نفوذ پرده برداشت و گفت: برخی سایت های معاند افرادی را به عنوان منبع خبر در کشور به خدمت می گیرند و از آنها می خواهند که به ازای پول اخبار را جمع آوری و به منظور فضاسازی منتشر کنند و به تخریب و تشویش اذهان می پردازند.
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه بسیاری از اقداماتی که در حوزه مسایل امنیتی صورت می گیرد با اشراف و اقدام های پیشگیرانه قابل رفع است و نیازی به دخالت قضایی نیست، گفت: باید اشراف اطلاعاتی بر جریان های معاند وجود داشته باشد و دستگاه های امنیتی و پلیس می توانند با عملکرد به موقع اقدامات را خنثی کند .
وی با خاطرنشان کردن این نکته که اشراف بر حرکات و توطئه هایی که در شرف وقوع است وظیفه دستگاه اطلاعاتی و پلیس است، اظهار کرد: این دستگاه ها باید اینگونه اقدامات را خنثی کنند و اجازه ندهند این حرکت ها شکل بگیرد و منجر به تشکیل پرونده قضایی شود.
دادستان تهران با اعلام اینکه دادسرای تهران برای حل مشکلات قضایی در حوزه های مختلف آمادگی دارد، برای مثال به جایگاه حمایتی دادستان ها در رفع مشکل ترافیک و آلودگی هوا اشاره کرد و اظهار داشت: در بسیاری از مسائل ورود دادستان ها، اقدامات پیشگیرانه و کمک به اشراف اطلاعاتی نهادهای مربوطه، در رفع مشکلات تاثیرگذار است و به عنوان مثال، بخش عمده زمین خواری مرتبط با دستگاههای اجرایی است؛ یک دستگاه زمین را واگذار می کند، نهاد دیگر خدمات ارایه می دهند می فروشد، در نهاد دیگری اعمال نفوذ می شود .
جعفری دولت آبادی به عنوان مویدی بر حرف خود، پرونده هتل آرینا را مثال زد و اظهار داشت: اگر دستگاه های اجرایی با یکدیگر همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند، هتل آرینا احداث نمی شد که حال برای تخریب آن سر و صدا به پا شود.
وی با اعلام آمادگی دادستانی تهران در همکاری با دستگاه های اجرایی به منظور رفع مشکلات اجتماعی و کاهش شمار جرایم، ظرفیت دادستانی در این همکاری را قابل توجه دانست و اظهار داشت: قوه قضاییه یک دستگاه حاکمیتی است و سایر دستگاه ها می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.