شنبه 13آذر ماه سال 95 و سوم ماه ربیع الاول سال 1438هجری در تقویمهای شیعی مصادف با سوزاندن کعبه با منجنیق به دست یزید است. در سال 64 هجری به دستور یزید خانه کعبه را با منجنیق خراب کردند. این فاجعه یازده روز قبل از هلاکت یزید به وقوع پیوست.
چکیده یادداشت:
ـ روز سوم ربیعالاول سال۶۴ هجری لشکر حصین بن نمیر با نصب منجنیقهای بزرگ کعبه را به آتش کشیدند.
ـ یازده روز پس از این حادثه یزید از دنیا رفت و سپاه شام بیانگیزه و خسته و بیآنکه عبدالله بن زبیر را دستگیر یا به قتل برسانند به محاصره مکه پایان دادند.
ـ تحقیقات جالب علمی،اخیراً ثابت کرده که شهر مکه مکرمه و کعبه مقدس نقطه مرکزی زمین است.
ـ تحقیقات نشان میدهد سجده کردن به سمت کعبه مقدس بهترین راه برای کاهش شدید سطح انرژیهای منفی بدن انسان است.
ـ مسافت مکه تا قاره های مختلف جهان یکسان است یعنی در وسط قرار دارد.
ـ سجده به سمت قبله مسلمانان جهان یعنی کعبه؛ بهترین راه تخلیه سیگنال های مضر از بدن است.
پژوهش خبری صدا وسیما: شنبه 13آذر ماه سال 95 و سوم ماه ربیع الاول سال 1438هجری در تقویمهای شیعی مصادف با سوزاندن کعبه با منجنیق به دست یزید است. در سال 64 هجری به دستور یزید خانه کعبه را با منجنیق خراب کردند. این فاجعه یازده روز قبل از هلاکت یزید به وقوع پیوست.
کعبه از قدیمی ترین نشانه های الهی؛ نه تنها یک بنای عبادی بلکه نمادی از معنویت و خدایی شدن است. نام کعبه و القابش 17 بار در قرآن کریم آمده است. در طول تاریخ چندین بار کعبه به دست دشمنان خدا و خلق خدا تخریب شد. طبق محاسبات اولین بار در 1892و قبل از میلاد حضرت مسیح، حضرت ابراهیم و فرزندش اسماعیل، خانه خدا را بنا کردند. از آن تاریخ تا کنون، در مجموع حدود 10 بار کعبه بازسازی اساسی شده است.
نتایج تحقیقات فلکی نشان میدهد که ارکان کعبه درست به سمت چهار جهت اصلی (شرق، غرب، شمال و جنوب) قرار گرفته است. این تحقیقات تاکید دارد «حجرالاسود» به سمت شرق، «رکن یمانی» به سمت جنوب، «رکن شامی» به سمت شمال و «رکن عراقی» نیز به سمت غرب قرار گرفته است. قرار گرفتن ارکان کعبه مشرفه از بدو خلقت در چهار جهت اصلی، نشان از یک معجزه بزرگ در زمینه معماری و جغرافیای این مکان بزرگ دارد.
همچنین تحقیقات نشان داده است کعبه دقیقاً در مرکز کره زمین قرار گرفته است. در سال 1977، جهان با کشف یک حقیقت علمی جدید مبنی بر اینکه مکه مکرمه مرکز خشکی های کره زمین میباشد، به شدت دچار شگفتی گشت. این کشف نتیجه تلاش و کاوش های مستمر چند سالهای بود که با مطالعات زیاد و با استفاده از ابزارآلات جغرافیایی و رسم جدول و نقشههای جغرافیایی بدست آمد.
نکته ای که درباره حمله یزید به خانه خدا مطرح می شود این است که چرا خداوند در مقابل سپاه ابرهه از کعبه حفاظت کرد اما در مقابل؛ یزید توانست با منجنیق کعبه را ویران کند؟ اندیشمند نامدار شیعه، شیخ صدوق در این باره می گوید: آنچه درباره اصحاب فیل جاری شد بر سر حَجّاج نیامد؛ زیرا هدف مستقیم حَجّاج، ویرانی کعبه نبود، بلکه منظورش دستگیری ابن زبیر بود و آن مرد(ابن زبیر) ضدّ حق، یعنی مخالف حضرت علی بن الحسین، امام سجّاد(علیه السلام) بود. وقتی این مرد ضدّ حق، در کعبه متحصن شد، خداوند اراده فرمود برای مردم بیان کند که به این ضدّ حق پناه نخواهد داد، از این رو مهلت داد تا کعبه را بر سر او ویران کنند.
بنابراین تفاوت ابرهه؛ حَجاج و حصین بن نمیر در این است که ابرهه ستمگر قصد داشت قبله و مطاف را ویران سازد، چون در آن هنگام کعبه، قبله و مطاف حُنفا بود امّا حَجاج ستمگر که بر ظالم دیگری همچون خود مسلط شده بود، قصد بدی نسبت به کعبه (به عنوان قبله و مطاف)، نداشت و خواستار نابودی اسلام و دین حنیف نبود. درهرحال کعبه به عنوان قبله گاه مسلمانان به کرات مورد هجوم دشمنان قرار گرفته و مجددا بازسازی شده است که این امر ذرهای در ارزش و قداست آن خدشه وارد نمی کند.
پژوهش خبری صدا وسیما//مریم عابدی