فصل پاییز را همگان به نام فصل هزار رنگ میشناسند، اما همین فصل رنگارنگ به دلیل کوتاهی روز و بلندی شب فصلی افسرده قلمداد میشود.
به
گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزمهاباد، یکی از کارشناسان ارشد روانشناسی تربیتی می گوید: افسردگی فصلی یا پاییزی نوعی افسردگی است که عمدتاً با آغاز
برخی فصول سال بروز و از الگوهای فصلی تبعیت می کند. افراد مبتلا به این افسردگی علاقه شدید به مواد
قندی و یا شکلات
پیدا
می کنند و نیز در ماههای زمستان نیاز شدید به خواب در آنها ایجاد می شود
منصور حاجی افزود: علت دقیق این اختلال کاملاً مشخص نیست اما کوتاه شدن روز و کاهش اشعه خورشید و به دنبال آن کاهش تولید ملاتونین در ایجاد این نوع افسردگی نقش دارد و زمینه بروز افسردگی فصلی را خصوصاً در افرادی که آسیب پذیری بیولوژیک بیشتری دارند، ایجاد می کند.
حاجی اضافه کرد: افسردگی فصلی در برخی از افراد حساس شایع است و شدت افسردگی آنها از حد خفیف و ملایم فراتر رفته و علائم آنها با آغاز پاییز و زمستان بیشتر می شود.
وی گفت: کاهش انرژی، بی تحرکی، پایین آمدن عملکرد ، تغییر در الگوهای خواب و تغذیه از علائم افسردگی پاییزی است و در این حالت فرد دچار کم اشتهایی و کم خوابی می شود.
حاجی ادامه داد: سطح عملکرد اجتماعی افرادی که به افسردگی فصلی مبتلا هستند کاهش می یابد و در روابط روزمره خود دچار مشکل می شوند و معمولاً با احساس یاس شدید عقاید منفی را در مورد گذشته و حال خود دنبال می کنند.
وی درخصوص راههای درمان این اختلال اظهار کرد: در مراحل اولیه استفاده از فوتوتراپی (نوردرمانی) در کنار درمان دارویی توصیه می شود و در این حالت فرد چند ساعت در روز در معرض نور مهتابی قرارمی گیرد. همچنین استفاده از داروهای ضد افسردگی کم عارضه از مهمترین شیوه های کنترل این بیماری است.