المپیک ریو؛
توکلی: راهیابی سلیمی به المپیک بسیار ارزشمند بود + فیلم
سرمربی سابق تیم ملی وزنهبرداری گفت: حضور بهداد سلیمی در المپیک اقدامی ارزشمند و در عین حال بسیار بزرگ بود.
حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: اگر شاخص ارزیابی تعداد مدال در المپیک باشد باید تاکید کنم که عملکرد تیم ملی وزنه برداری ایران در ریو خوب بود و وزنه برداران همانند المپیک سیدنی موفق به کسب 2 مدال طلا شدند که نتیجه خوبی بود. ولی در مجموع با توجه به کاری که در فدراسیون انجام گرفته انتظار میرفت که پیشرفتهای بهتری داشته باشند.
وی گفت: در المپیک لندن در 3 وزن 4 مدال گرفتیم که 2 تا از این مدال ها به دسته فوق سنگین تعلق داشت . یک مدال در وزن 85 کیلوگرم و یک مدال هم در وزنه 105 کیلوگرم کسب شد که همگی نشان می دهند ایران توانایی کسب مدال در یک سری از اوزان را دارد.
توکلی افزود: با توجه به عملکرد بسیار خوبی که کیانوش رستمی و سهراب مرادی در یکسال اخیر داشتند، کسب مدال از سوی آنها انتظار بجایی بود. در دسته 85 کیلوگرم هرچند وزنه بردار روس حضور نداشت ولی کیانوش با صلابت کار کرد و قدرتش را بخوبی نشان داد.
وی ادامه داد: در دسته 94 کیلوگرم بجز سهراب مرادی، علی هاشمی هم حضور داشت. متاسفانه هاشمی شرایط خوبی نداشت. در دسته 105 کیلوگرم محمدرضا براری هم برخلاف شرایط خوبی که قبل از المپیک داشت نتوانست در این مسابقات موفق عمل کند. سهراب مرادی هم هرچند موفق به کسب مدال طلا شد ولی با رکوردها خیلی کمتر از آنچه که نشان داده بود در المپیک ظاهر شد و احتمال داشت اتفاقات عجیبی رخ دهد که به ضرر وی تمام شود. این موارد نقدهایی هستند که به فدراسیون وارد است.
توکلی افزود: کیانوش رستمی وزنه بردار دسته 85 کیلوگرم همانطور که خودش بارها اعلام کرد در سال 95 بدون مربی کار کرده و موفق به کسب مدال طلای المپیک شده است. این موضوع هم از جمله نقاط تاریک فدراسیون وزنه برداری است.
وی در خصوص عملکرد بهداد سلیمی گفت: این وزنه بردار فوق سنگین در عین شایستگی از مدال دور ماند. بهداد میتوانست با تاکتیک بهتری در این مسابقه حاضر شود. با توجه به وزنه هایی که لاشا کاخالادزه وزنه بردار گرجستانی در مسابقات جهانی و رقابت های قهرمانی اروپا زده بود ،توانمندی های وی کاملا مشهود بود. بنابراین بهداد باید آهسته و پیوسته جلو می رفت.
توکلی افزود: برخی به انتخاب وزنه ها از سوی سرمربی تیم ملی در حین مسابقه انتقاد میکنند. شخصا این انتقاد را منصفانه نمیدانم و به سرمربی تیم ملی حق می دهم. در حین مسابقه خیلی ها نمیتوانند به سرمربی کمک کنند و پس از مسابقه به راحتی بر روی کاغذ اظهار نظر میکنند و این برخوردی منصفانه نیست.
وی گفت: از نظر من تاکتیکی که سرمربی تیم ملی قبل از مسابقه در مورد آن برنامه ریزی کرده بود اشکال داشت. تاکتیکی که قبل از مسابقه برای هر ورزشکار در نظر گرفته می شود از اهمیت بسزایی برخوردار است. این تاکتیک هم با توجه به به فهرست اولیه و شناختی که از حریفان کشورهای مختلف بدست می آید و از سوی سرمربی اجرا می شود.
توکلی در خصوص وزنه هایی که برای محمدرضا براری گرفته شد، افزود: سیاستی که برای محمد رضا براری اجرا شد این بود که وی وزنه ای بالای سر ببرد که بتواند در جدول حضور داشته باشد. از نظر من این تاکتیک اشتباه است زیرا در المپیک فقط کسب مدال دارای ارزش است و کسب عنوان چهارم تا دهم در جایی مثل المپیک خیلی فرق نمی کند.
وی گفت: انتخاب وزنه 220 کیلوگرم برای محمدرضا براری باعث شد تا برای حرکت بعدی عقب بیفتد. او برای کسب مدال راهی المپیک شده بود و باید این شرایط را با مربی اش در میان می گذاشت. مربی هم بطور حتم به دنبال کسب بهترین نتیجه و مدال برای شاگردش است. او در خصوص این وزنه بردار سیاست محتاطانه در پیش گرفت که در المپیک جوابگو نیست و منجر به حذف شدنش از دور مسابقات شد.
توکلی افزود: در خصوص بهداد سلیمی شرایط کاملا متفاوت است. او وزنه برداری صاحب نظر و دارای مدال طلای المپیک است و چندین بار موفق به کسب عناوین ارزشمند در رقابت های جهانی شده است. بطور حتم قبل از مسابقه او شرایطش را به سرمربی تیم ملی منتقل کرده و خودش در انتخاب وزنه ها دخیل بوده است.
وی گفت: در حرکت نخست دوضرب بهداد سلیمی میتوانست هوشمندانهتر عمل کند. در این دسته همه وزنه برداران کمتر از وی شروع کردند و او آخرین نفری بود که روی تخته رفت. این در حالیست که هیچیک از آنها مصدوم نبودند و از این نظر در شرایط بهتری در مقایسه با بهداد که به تازگی از بند مصدومیت رها شده بود، قرار داشتند.
توکلی ادامه داد: او باید پله پله جلو میرفت و اگر به مدال برنز هم میرسید کار بسیار بزرگی انجام داده بود. او با توجه به مصدومیت بسیار سنگینی که داشت حضورش در المپیک منتفی بود و بسیاری فکر نمی کردند که بتواند موفق به حضور در المپیک شود. حتی حضور بهداد در المپیک هم اتفاق بسیار بزرگی بود بنابراین باید به آرامی و با وزنه های سبک تر جلو می رفت و موقعیتش را در جدول تثبیت می کرد.
وی گفت: با توجه به توانمندی هایی که وزنه بردار گرجستانی داشت کسب مدال نقره را برای سلیمی قابل دسترس تر میدیدم. ولی او در همان ابتدا مدال طلا را نشانه گرفت و برای اینکه رقیب گرجستانی را از نظر روحی تخریب کند تا او متوجه نقاط ضعفش در حرکت دوضرب نشود وزنه 245 کیلوگرم را انتخاب کرد. بطور حتم اگر او در شرایط عادی این وزنه را انتخاب می کرد به راحتی آن را بالای سر می برد ولی با توجه به شرایطی که داشت انتخاب این وزنه مقداری دور از منطق بود.
توکلی در خصوص استعدادیابی در این رشته افزود: نسل فعلی که در المپیک ریو موفق به کسب نتیجه شده است، در المپیک قبلی را هم تجربه کرده است و چند سال قبل از المپیک لندن هم در دنیا خودش را مطرح و موفق به کسب عناوین ارزشمندی شده است.
وی گفت: با توجه به شرایط فرسایشی که در وزنه برداری وجود دارد در یک تا 2 سال آینده بسیاری از این افراد از دنیای قهرمانی کنار خواهند رفت و این در حالیست که کشورهای دیگر هم مشغول سرمایه گذاری و تربیت نیروهای نخبه هستند که به عنوان نمونه می توان به لاشا کاخالادزه وزنه بردار گرجستانی اشاره کرد.
توکلی افزود: فدراسیون ها برای اینکه بتوانند در این شرایط وزنه برداران نخبه را شناسایی و آنها را تربیت کنند در بخش نوجوانان و جوانان سرمایه گذاری کرده و به برگزاری مسابقات در این رده توجه می کنند ولی من فضا را برای تربیت نسل جوان در این رشته خیلی حرفه ای نمیبینم.
وی گفت: تیم ملی جوانان در رقابت های جهانی گرجستان بدون در نظر گرفتن مدال از نظر تیمی اول شد. این در حالیست که بجز رضا بیرالوند که از جوانان راهی تیم ملی بزرگسالان شد نتوانستیم پدیده ای در این رده داشته باشیم.
توکلی افزود: پس از اینکه تیم جوانان از رقابت های جهانی بازگشت بدون هیچ برنامه ای رها شد و آنها بعد از گذراندن یک دوره تمرینات سخت و افزایش رکورد رها شدند تا دوباره شرایط جدیدی برای حضور در مسابقات بین المللی پیش آید.
وی ادامه داد: قبل از اینکه از سِمت سرمربیگری تیم ملی برکنار شوم همیشه 2 تا 3 وزنه بردار جوان را در اردوی تیم ملی بزرگسالان تمرین می دادم تا برای آینده پشتوانه سازی شود. ولی پس از برکناری ام این نفرات از اردوی تیم ملی کنار رفتند و این زنگ خطری کاملا جدی است زیرا در طول یک یا 2 سال نمی توان موفق به تربیت وزنه برداران حرفه ای شد.
********************************************