وی افزود : در خرید افراد به اصطلاح جوگیر ؛ کفه منطق ، خرید ، هدفمندی و دقت معمولا سبکتر است و برخی ها نیز اعتیاد به خرید دارند و فقط در صورت خرید کالا آرامش و التیام روحی پیدا می کنند.
این متخصص روانشناسی افزود : این گروه دچار اعتیاد مدرن هستند و هر وقت در بازار حاضر می شوند و خرید می کنند به آرامش می رسند ، هر چند کالایی که می خرند مطلوبیت لازم را هم نداشته باشد و فراوانی این رفتار در میان خانم ها بیشتر است.
دکتر ابراهیم واحد توصیه کرد : کسانی وسواس خرید دارد باید "هنر نه گفتن" را تمرین کنند و اگر هر ماه دخل و خرج به تراز نمی رسد و با کسری بودجه زیادی روبرو می شوید شاید به بیماری اعتیاد به "خرید" مبتلا شدهاید و از آنجا که بزرگترین لطمه اعتیاد به خرید به شما،«صدمه مالی»است بهتر است با این اختلال آشنا شوید و اگر مبتلا به آن بودید خود را درمان کنید.
معتادان به خرید تا زمانی که پول دارند خرید میکنند بدون آنکه به استفاده از لوازمی که میخرند فکر کنند ، هیچ تمایلی به چانه زدن ندارند و حتی گاهی به قیمت اجناسی که انتخاب میکنند توجهی نخواهند کرد.
در اصطلاحات روانپزشکی اختلالی با عنوان اعتیاد به خرید وجود ندارد اما از آنجا که این اختلال منجر به خریدهای افراطی میشود میتوان آن را در دسته اختلالهای اضطرابی و کنترل تکانه قرار داد.
بسیاری از روانشناسان معتقدند اعتیاد به خرید مانند اعتیاد به مواد مخدر است و هیجان و شعف قبل از خرید و نشاط هنگام خرید درست مانند مصرف مواد مخدر است. تعداد دفعات و مبالغ هزینه شده در هر خرید باید بیشتر شود تا احساس نشاط در فرد پایدار بماند.
زمانی که معتادان به خرید به فروشگاهی میرسند، افکار به زور و بر خلاف میل وارد ذهن آنها میشوند. با اینکه این افراد بر پوچ بودن این افکار واقف هستند اما هیچ کنترلی بر آنها ندارند و در نتیجه نمیتوانند در مقابل ورود به فروشگاه و بدتر از در مقابل خریدن لوازم بیمصرف مقاومت کنند.
دکتر ابراهیم واحد در ادامه گفت : کسانی که دچار اعتیاد به خرید و وسواس حضور در بازار معمولا اگر کمتر به این مکان ها بروند دچار تشویش روحی می شوند.
برای حذف خریدهای غیرضروری و تحت تاثیر جو روانی ، بهتر است ابتدا فهرست خرید را بر اساس نیاز و توان مالی خود تهیه کنیم تا منطقی و خردمندانه تصمیم گیری و خریداری کنیم.