معاون وزیر صنعت:
اعطای تسهیلات به صنایع کوچک بدون توجه به بدهی ها
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و متوسط گفت: امسال در راستای اقتصاد مقاومتی و رشد صنایع کوچک و متوسط به این بنگاه ها بدون توجه به چک های برگشتی و بدهی های مالیاتی شان تسهیلات جدید اعطا می کنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی یزدانی در سخنرانی پیش از خطبه های امروز نماز جمعه تهران با اشاره به نامگذاری 21 خرداد
که بنا به تصویب شورای فرهنگ عمومی روز حمایت از صنایع کوچک نامگذاری شده است گفت: این نامگذاری نشان از عزم جدی ارکان مختلف نظام، تشکل های مردم نهاد و آحاد جامعه از فعالیت های معدنی، صنعتی و تجاری صنایع کوچک و متوسط در کشور دارد.
وی با اشاره به بیانات مختلف مقام معظم رهبری در سال های مختلف در حمایت از صنایع کوچک و متوسط خصوصا بعد از ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی افزود: ایشان یکی از لازم ترین کارها را حمایت از بنگاه های تولیدی کوچک و متوسط اعلام کرده اند و مهمترین انتظار خود از مسئولین را اهتمام ویژه برای تقویت تولید داخل دانسته اند و یکی از راهکارهای حمایت از تولید داخل را حمایت از صنایع کوچک و متوسط اعلام فرموده اند.
یزدانی ادامه داد: مقام معظم رهبری همچنین اخیرا راهکار دو مشکل رکود و بیکاری را توجه به صنایع کوچک و متوسط و احیای این گونه صنایع عنوان کرده اند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره تعریف بنگاه های کوچک و متوسط گفت: بنگاه هایی با جمعیت بین 50 تا 100 نفر شاغل صنایع متوسط و بنگاه هایی که زیر 50 نفر در آن اشتغال دارند را صنایع کوچک می نامند و بنگاه هایی که زیر 10 نفر در آن مشغولند صنایع خرد نام دارند.
یزدانی افزود: در کشورما 88 هزار واحد صنعتی از این وزارت خانه دارای مجوز فعالیت هستند که از این میزان بالغ بر84 هزار و 500 واحد صنعتی، صنایع کوچک و متوسط هستند و دلیل تاکید مقام معظم رهبری در همین آمارها نهفته است که چرا رسالت همگانی در حمایت از این صنایع است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و حسب تاکید رئیس جمهور با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: امسال هفت برنامه برای وزارت صنعت تعیین شده است که در سه محور، سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران خروج 7 هزار و 500 واحد راکد و زیر ظرفیت و 2 هزار طرح صنعتی بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی و همچنین ارتقای رقابت پذیری صنایع کوچک و متوسط با نگاه به صادرات را در دستور کار دارد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی افزود: در موضوع ارتقای رقابت پذیری خوشه های صنعتی به عنوان یکی از زیرساخت های توسعه صنعتی کشور، آموزش 100 هزار نفر در حوزه مهارتی، کارآفرینی، رقابتی و بازاریابی، تشکیل کنسرسیوم های صادراتی و شرکت های مدیریت صادرات یکی از مهمترین فعالیت هایی بود که در دستور کار سازمان صنایع کوچک قرار گرفته است .
یزدانی گفت: سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با تشکیل 9 منطقه ویژه اقتصادی، در حال واگذاری زمین در بیش از 950 شهرک و ناحیه صنعتی هستیم.
وی ادامه داد: از جمله این حمایت ها در بیش از 500 ناحیه و منطقه کشور هیچ افزایش قیمتی را در سال جاری اعلام نکرده ایم و به همه سرمایه گذاران اعم از خرد، کوچک و متوسط که بخواهند در نواحی صنعتی و شهرک های صنفی مشغول شوند علاوه بر 50 درصد تخفیف در جهت حمایت از ایثارگران، نخبگان، کارآفرینان و شرکت های دانش بنیان به تنهایی برای هر یک از آن ها 10 درصد تخفیف بیشتر نیز اعمال می کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در صندوق ضمانت سرمایه گذار صنایع کوچک که یکی از صندوق های حمایتی و تحت پوشش وزارت صنعت است علاوه بر تشکیل پرونده و جلسات مستمر هفتگی هیچ پرونده ای بیش از یک هفته در صندوق معطل نمی ماند، همچنین برای خرید مواد اولیه بدون مراجعه به سیستم بانکی ضمانت نامه اعتبار خرید مواد اولیه به نفع فروشنده صادر می کنیم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی گفت: در حوزه آموزش با تشکیل کلنیک های صنعت در جهت عارضه یابی از این واحدها برای همه فعالان و علاقه مندان به اشتغال در این حوزه ها آموزش هایی را به صورت رایگان ارائه می دهیم.
یزدانی افزود: بر مبنای توافقی که با بنیاد شهید و ایثارگران، کمیته امداد امام خمینی و در توافقی که با سازمان بسیج مهندسین صنعت مقرر شده است در 110 شهرک و ناحیه صنعتی دفاتری را برای اشتغال ایثارگران فراهم کنیم.
وی گفت: از اهم تصمیمات ستاد اقتصاد مقاومتی در چارچوب حمایت از تولید و بنگاه های کوچک و متوسط، اعطای تسهیلات جدید بدون توجه به چک های برگشتی فعالان، آزاد سازی وثایق آزاد و همینطور پذیرش ضمانت نامه و بیمه نامه شرکت های دولتی، توقف اجراییات تامین اجتماعی به مدت یک سال بر حسب معرفی کارگروه های تسهیل، رفع موانع تولید و صدور مفاصا حساب مالیاتی ظرف یک هفته و پرداخت بدهی های مالیاتی پلکانی بوده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در حوزه اصناف با توافقی که با سازمان مالیاتی انجام شده است، در سال 94 مالیات عملکرد اصناف همانند سال 93 بدون هرگونه افزایشی محاسبه خواهد شد.
یزدانی گفت: در این چهار ماهه بیش از 430 واحد جدید به چرخه تولید اضافه شده اند و بیش از 430 واحدی که تعطیل بوده اند با حمایت های صورت گرفته مجددا به چرخه تولید برگشته اند.
یزدانی با تشکر از رئیس رسانه ملی به دلیل حمایت از این سیاست ها و راه اندازی شبکه حمایت از بنگاه های کوچک گفت: در چارچوب فرمایشات مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی، مصرف تولیدات داخلی، رشد و زنده ماندن این بنگاه های کوچک با همه مزیت ها و موانعی که پیش رو دارند به توجه همه قوا، اصحاب رسانه ، تشکل های مردم نهاد و خصوصا همه آحاد جامعه موکول است.
وی با تاکید بر تکلیف این واحدهای تولیدی بر تولیدات با کیفیت و محصولات مورد قبول ونیاز جامعه گفت: امیدواریم با اقدامات صورت گرفت تا پایان امسال 12 هزار بنگاه های راکد و زیر ظرفیت و طرح صنعتی بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی به بهره برداری برسد که با این عزم ملی یقینا محقق خواهد شد.