فرار دختران از خانه معلول شبکه پیچیده ای از عوامل مؤثر خانوادگی، روانی، اجتماعی و فرهنگی است که شناخت آنها مستلزم تلاش علمی دقیق و جامع است
ـ فرار دختران از خانه، نوعى انحراف اجتماعى است.
ـ فرار دختران از خانه معلول شبکه پیچیده ای از عوامل مؤثر خانوادگی، روانی، اجتماعی و فرهنگی است که شناخت آنها مستلزم تلاش علمی دقیق و جامع است.
پژوهش خبری صدا و سیما: پدیده فرار دختران از خانه، نوعى انحراف اجتماعى است. پدیدهاى که به انحراف اجتماعى تبدیل مى شود و دور از انتظارات و توقعات جامعه یا گروه هاى اجتماعى درون جامعه است؛ و پیامدهای سوء آن که در نظم اجتماعی اختلال و آشفتگی ایجاد می کند و منشاء بسیاری از رفتارهای ضد اجتماعی و انحرافی مانند خودفروشی، اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی، توزیع مواد مخدر، تشکیل باندهای فساد و فریب سایر زنان و دختران، رواج روسپیگری و شیوع انواع بیماریهای مقاربتی و ... می شود. این پدیده سبب می شود که سطح جرم و جنایت در جامعه افزایش یابد و در نتیجه امنیت و سلامت اجتماعی به مخاطره بی افتد. فرار دختران از خانه معلول شبکه پیچیدهای از عوامل مؤثر خانوادگی، روانی، اجتماعی و فرهنگی است که شناخت آنها مستلزم تلاش علمی دقیق و جامع است.
دختران فرارى کسانى هستند که به دلایل مختلف و در اثر فشارهاى ناشى از شرایط سخت زندگى، غالباً على رغم میل باطنى اقدام به ترک خانه و کاشانه خود کرده و از کانون خانواده جدا مى شوند و عموماً بدون داشتن مأمنى مناسب روزگار می گذرانند. . این گروه دختران عموماً به دلایلى نظیر فقر، خشونت، محدودیت هاى غیر منطقى، آزار دیدگى، رها شدن از سوى اطرافیان به خصوص خانواده و... روى به خیابان ها مى آورند و اکثریت آنها به تدریج مبدل به زنان خیابانى مى شوند که راهى تاریک در پیش رو دارند. دختران فرارى غالباً براى زندگى و امرار معاش به کارهاى ناپسند و نامشروع روى مى آورند.
به طور کلی سه عامل عمده فرار دختران از خانه عبارت است از:
الف) عوامل معطوف به شخصیت: 1. شخصیت هاى ضد اجتماعى 2. شخصیت هاى خود شیفته 3. شخصیت برون گرا 4. شخصیت نمایشی
ب) عوامل فردى فرار دختران: 1. آرزوهاى بلند 2. فرار یک کار تفننى 4. زیاده طلبى یا روحیه فاسد داشتن
ج) عوامل اجتماعى فرار دختران: 1. اعتیاد به مواد مخدر 2. خشونت خانوادگى 3. فقر و مشکلات معیشتى 4. آشفتگى کانون خانواده 5. فقر فرهنگى 6. مصاحبت با دوستان ناباب 7. فریب دختران از راههاى مختلف 8. رسانه ها و وسایل ارتباط جمعى.
پژوهش خبری صدا و سیما // پژوهشگر: مریم عابدی