معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: زمانی که قیمت آب برحسب تقاضا واقعی میشود بالطبع به خود اجازه نخواهیم داد که آب باکیفیت را برای مصارف کشاورزی غیر قابل بازده ببریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما ، حمید پور محمدی امروز در نخستین همایش ملی آب با اشاره به پررنگ شدن مساله آب در کشور افزود: در سالهای اخیر خوشبختانه با همت سازمانهای ذیربط در حوزه آب و همکاری دانشگاههای مختلف مساله بحران آب تبدیل به یک موضوع همگانی شده است.
وی افزود: امیدواریم در دوره کنونی با سرمایهگذاری داخلی و جذب فاینانس خارجی بتوان شاهد تعادلبخشی وضع آب در کشور و کاهش عدم تعادل بیلان آب زیرزمینی بود.
پورمحمدی افزود: سازمان مدیریت و برنامهریزی نیز به نوبه خود سعی کرده در پرداختن به این دغدغه همگانی نقش موثری ایفا کند.
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: در سال 94، حدود هزار میلیارد تومان برای طرحهای تحت فشار و حدود 500 میلیارد تومان برای تأمین آب شرب روستاها اختصاص داده شد.
وی تصریح کرد: در همین سال حدود 2500 میلیارد تومان به وزارت نیرو برای پیش بردن طرحهای عقب افتاده تخصیص داده شد.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: امروز قیمت هر کالایی برای عرضه در بازار تابع تقاضای موجود است؛ و آب نیز به عنوان کالایی بسیار کمیاب و غیرقابل تولید از محدودیت خاصی برای عرضه برخوردار است و نمیتوان با قیمت بسیار پایین آن را بهصورت مناسب و با کیفیت در اختیار متقاضی قرار داد.
وی ادامه داد: زمانی که قیمت آب برحسب تقاضا واقعی میشود بالطبع به خود اجازه نخواهیم داد که آب باکیفیت را برای مصارف کشاورزی غیرقابل بازده برد.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی در ادامه با اشاره وضع محیط زیست ناشی از کمبود آب و خشک شدن تالابها و رودخانهها گفت: اگر بخواهیم محیط زیست را حفظ کنیم، سالانه باید حداقل 8 / 10 میلیارد مترمکعب آب را برای محیط زیست رهاسازی کرد.
وی در پایان یادآور شد: امروز بیش از هر زمان دیگری لزوم تدوین دستورالعمل ارزشگذاری آب با توجه به تنوع مناطق اقلیمی و حتی استفاده از ابزارهای مالیاتی احساس میشود.