شورای نظارت بر برنامه توسعه سازمان ملل در سال 1989 به منظور متمرکز کردن توجه به ضرورت و اهمیت روند رشد جمعیت و مسائل مرتبط با آن و یافتن راه حل این مسائل توصیه کرد که جامعه بین المللی یازدهم ژوئیه را به عنوان روز جهانی جمعیت در نظر بگیرد.
پژوهش خبری صدا و سیما:شورای نظارت بر برنامه توسعه سازمان ملل در سال 1989 به منظور متمرکز کردن توجه به ضرورت و اهمیت روند رشد جمعیت و مسائل مرتبط با آن و یافتن راه حل این مسائل توصیه کرد که جامعه بین المللی یازدهم ژوئیه را به عنوان روز جهانی جمعیت در نظر بگیرد. کاهش بی سابقه مرگ و میر که در قرن نوزدهم در نقاط توسعه یافته جهان شروع شد و در قرن بیستم به تمام جهان گسترش یافت یکی از دستاوردهای بزرگ بشریت است.
بین سال های 1800 تا 2005 امید به زندگی از 30 سال به 67 سال افزایش یافت که منجر به افزایش سریع جمعیت از یک میلیارد در سال 1810 به 7 میلیارد در سال 2010 شد. این موضوع این چالش دلهره آور را ایجاد کرد که نیازهای نسل های کنونی و آینده چگونه باید برآورده شود؟ از این رو سازمان ملل متحد روز 11 ژوئیه را با هدف افزایش آگاهی مردم در مسائل مختلف از جمله اهمیت تنظیم خانواده، برابری جنسیتی، فقر، بهداشت مادران و حقوق بشر، روز جهانی جمعیت نامگذاری کرد تا موجبات ایجاد آگاهی از اهمیت خانواده کوچک و زندگی سالم، مسائل جمعیتی و تأثیر آنها در توسعه و محیط فراهم گردد.
از سال 1989 به بعد با تشویق صندوق جمعیت ملل متحد (UNFPA)، دولت ها، سازمان های غیردولتی، موسسات و رهبران مذهبی به سازماندهی فعالیت های مختلف آموزشی برای این روز می پردازند.