نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: روند حذف و اصلاح قوانین زائد و ناکارآمد با جدیت هرچه تمامتر در کشور انجام شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ سید فرید موسوی در مصاحبه با رادیو اقتصاد به انباشت کوهی از قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: انباشت سنگین قوانین ناکارآمد امروز بلای جان اقتصاد کشور شده است.
وی تصریح کرد: روند بازنگری و همینطور حذف مصوبات و مجوزهای زائد، نا کارآمد و دست و پاگیر باید تسریع شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: فاصله زیادی بین وضعیت اقتصادی موجود کشور با وضعیت مطلوب وجود دارد و برای پرکردن این شکاف باید موانع عام فعالیت های اقتصادی برطرف شود.
وی افزود: بخش قابل توجهی از این موانع نشات گرفته از قوانین و مقررات زائد و دست و پاگیر است.
موسوی در ادامه با اشاره به اینکه لازمه بهبود وضعیت اقتصادی کشور رونق تولید است، اظهار داشت: بر اساس آمارهای بانک جهانی ایران از حیث شاخص سهولت در ایجاد کسب و کار از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست به عبارتی ایران رتبه 118 را در بین 180 کشور جهان و رتبه 17 را در بین 21 کشور منطقه خاورمیانه به لحاظ شاخص سهولت در ایجاد کسب و کار دارد.
وی بر لزوم ایجاد فضای مناسب برای فعالیت اقتصادی در سطح کشور تاکید کرد و گفت: خوشبختانه قوانین مناسبی همچون قانون بهبود فضای کسب و کار، قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ... به جهت حرکت چرخ اقتصاد و تولید کشور در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید اما این قانون در مرحله اجرا تحرک خاصی نداشته و لنگ می زنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس آخرین گزارش دبیر خانه شورای عالی اجرای سیاست های اصل کلی چهل و چهار 561 مصوبه مخل فضای کسب و کار در ایران شناخته شده که از این تعداد 450 مجوز تاکنون به جهت تسریع در بهبود فضای کسب و کار حذف و بقیه در حال بازنگری است.
وی افزود: علاوه بر این دبیرخانه مزبور از شناسایی 450 مجوز زائد در حوزه کشاورزی خبر می دهد که خوشبختانه تاکنون 350 مورد از این مجوز های ناکارآمد از گردونه خارج شده است.
موسوی تصریح کرد: مجوزهای زائد خود از مهمترین موانع کسب و کار در کشور به شمار می روند.
وی همچنین اذعان داشت: قانون کار، تجارت، سرمایه گذاری خارجی، تامین اجتماعی، نظام پولی و بانکی، قانون مناطق آزاد و ... در کشور نیازبه تجدید نظر اساسی دارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: شفاف سازی و کاهش ضریب پیچیدگی سهم قوانین به جهت بهبود کسب و کار و همچنین رونق تولید در کشور بسیار ضروری به نظر می رسد.