این ابزار طوری طراحی شده بود که بسیار سری باشد تا حکم اقدام جنگی را که معمولا آشکار است پیدا نکند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، الکس گیبنی،سازنده فیلم «روزهای صفر» در گفتگو با این شبکه تاکید کرد، استاکس نت کار موساد و سیا بوده است.
کریستین امانپور درباره موضوع هسته ای ایران و حمله چند سال پیش به این برنامه با استفاده از بدافزار استاکس نت گفت بدافزار به حدی قوی است که به روشنی می توان عنوان اسلحه سایبری را به آن اطلاق کرد. الکس گیبنی کارگردان آمریکایی فیلم مستندی درباره استاکس نت و جنگ سایبری با عنوان «روزهای صفر» ساخته است. در این باره می گوید.
الکس گیبنی درباره استاکس نت گفت، ابتدا استاکس نت را کسی نمی شناخت تا اینکه کارشناسان امنیت سایبری درباره آن صحبت کردند و مطالبی نیز در نشریات درباره آن نوشته شد.
دیوید سانگر نیز در نیویورک تایمز درباره آن مطلب نوشت.
بعد از آن بود که ما نیز مطالعات عمیق تری را درباره استاکس نت شروع کردیم. استاکس نت پدیده جدی را کلید زد. شاید بتواند آن را با انداختن بمب اتمی روی هیروشیما و ناگازاکی مقایسه کرد.
در واقع استاکس نت اولین بدافزاری بود که از مرزها عبور کرد و از محدود سایبری هم خارج شد و تاثیر خود را در دنیای واقعی نشان داد. در واقع استاکس نت کنترل دستگاهها را به دست می گرفت و هدف آن سانتریفوژهای هسته ای در کارخانه نطنز ایران بود. استاکس نت باعث می شد سانتریفوژها با سرعتی بسیار بچرخند و در نهایت منفجر شوند و از کار بیفتند. در عین حال استاکس نت به حدی هوشمند بود که به مهندسان مرکز هسته ای ایران این پیام را می داد که همه چیز درست کار می کند. بنابراین استاکس نت باعث می شد تا مهندسان به وجود ویروس رایانه ای پی نبرند و به خودشان شک کنند.