رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم تهران بر لزوم ایجاد فضای رقابتی در بازار نان کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمد جواد کرمی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : دولت باید امور آرد و نان کشور را به بخش خصوصی واگذار کند تا یک فضای رقابتی سالم و پاک در بازار نان ایجاد شود.
وی اظهار داشت : در فضای رقابتی کیفیت نان افزایش و قیمت نان کاهش پیدا خواهد کرد و می طلبد دولت در کوتاهترین زمان ممکن این فضای رقابتی سالم را در جامعه فراهم کند.
کرمی با اشاره به اینکه رسانه ها نقش مهمی در فرهنگ سازی آرد و نان کشور دارد ، افزود: فرهنگ سازی، تغییر ذائقه مردم و ایجاد فضای رقابتی در بازار نان از راهکاری کلیدی پروسه تبدیل نان سنتی به صنعتی در کشور است.
وی با اشاره به مشکلات کیفیت، مرغوبیت و دورریزی نانهای سنتی بر ضروری تبدیل نان سنتی به نان صنعتی در کشور تاکید کرد و اظهار داشت : افزایش کیفیت و ماندگاری ، کاهش هزینه تولید ، رعایت اصول بهداشتی ، تولید اقتصادی نان و استفاده بهینه از منابع و امکانات مالی این بخش از امتیازات مهم تولید نان صنعتی است.
کرمی تاکید کرد : نان صنعتی جوابگوی سرمایه گذار و تولید آن به نفع دولت و مردم است.
وی اذعان داشت: هدف از تولید نانهای صنعتی اصلاح کیفیت آرد، کاهش بیماریهای حرفهای، کاهش اتلاف حرارت و گرما، افزایش راندمان تولید و ایجاد تنوع بیشتر و جلب نظر مصرفکنندگانی با سلیقههای متفاوت است.
کرمی همچنین به مزایای نان صنعتی نسبت به نان سنتی اشاره کرد و گفت : همه کارها و مراحل تولید نان صنعتی به صورت مکانیزه و بدون دخالت دست است بعلاوه میتوان غنی یا ضعیف بودن آرد را با تولید صنعتی ، کنترل کرد و کیفیت آن را به بهترین حد رساند.
وی تصریح کرد: در واحدهای صنعتی از حرارت غیرمستقیم استفاده می شود که خود این امر یک مزیت بهداشتی بسیار مهم به شمار می رود.
کرمی اظهار داشت : نان به عنوان یک منبع انرژی ارزان، غذای اصلی و عمده اکثر خانواده های ایرانی است و از دیدگاه اعتقادی نیز بین مسلمانان احترام و جایگاه ویژه ای دارد.
وی گفت : با توجه به افزایش جمعیت کشور تقاضای مردم برای تنوع نان، نقش محوری آن در تغذیه روزانه مردم و اهمیت اقتصادی نان، توسعه نان صنعتی در کشور به یک فرایند بلندمدت و به ویژه فرهنگ سازی مناسب نیاز دارد.
وی افزود: نان به عنوان یکی از ارکان اصلی تامین احتیاجات غذایی انسان در طول تاریخ از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.
کرمی خاطرنشان کرد : تهیه نان خوب نیاز به اطلاعات دقیق در شناخت آرد ، روش های تهیه خمیر، عمل آوری و سیستم های پخت دارد.
وی تصریح کرد : علاوه بر این بسته بندی و نگهداری صحیح نان می تواند زمینه های لازم را جهت تقلیل ضایعات فراهم آورد و درنتیجه حرکت به طرف خودکفایی در تولید و صرفه جویی در مصرف گندم را تسهیل ودر نهایت از خروج مقادیر متنابهی ارز از کشور جلوگیری کند.
کرمی تاکید کرد : بکارگیری روش های نوین تهیه و عمل آوری خمیر ، ماشین آلات مناسب و فناوری مدرن می توان نان خوب و ماکول تهیه و تولید را از نظر اقتصادی مقرون به صرفه کرد.