کارشناس توسعه روستایی گفت: تقویت و توسعه زیر ساخت های اقتصادی موجب ارتقای ضریب ماندگاری روستائیان ، جلوگیری از مهاجرت بی رویه به حاشیه شهرها، حفظ تولید و اشتغال پایدار در مناطق روستایی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ هاتف ممیزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: منابع تولید در مناطق روستایی بسیار محدود است بنابراین با توسعه کشت های ترکیبی و افزایش تنوع تولید انواع محصولات کشاورزی می توان درآمد تولید کنندگان را افزایش و موجب پایداری اشتغال در روستاها شد.
وی اظهار داشت : کشاورزی، باغداری، دامداری، قالیبافی، کارآفرینی و صنایع دستی عمده ترین فعالیت روستائیان برای کسب درآمد و ایجاد اشتغال است.
این کارشناس توسعه روستایی با اشاره به اینکه " توسعه روستایی مستلزم داشتن نیروی انسانی آموزش دیده و ماهر است"، گفت: استفاده از محصولات تولیدی در روستاها، توسعه صنایع دستی، گسترش آموزش های فنی و حرفه ای، برگزاری بیشتر نمایشگاه های عرضه توانمندی های مردم روستا و ... به ایجاد انگیزه برای مردان و زنان روستا منجر می شود.
وی با یادآوری اینکه ایجاد اشتغال باید به شدت در نظام برنامه ریزی توسعه روستایی دنبال شود ، اذعان داشت: توسعه و عمران روستایی طی سالیان اخیر همواره یکی از دغدغه های اصلی توسعه ملی بوده است.
ممیزی گفت : بسیاری از برنامه ریزان اقتصادی و اجتماعی توسعه روستایی را منشا بهبود زندگی روستائیان و تلاشی برای کاهش فقر و محرومیت از طریق افزایش تولید و بالا بردن میزان بهره وری در محیط های روستایی می دانند.
وی در ادامه با بیان اینکه روستاها اگر در مسیر توسعه قرار گیرند مشکل اشتغال کشور رفع خواهد شد، اظهار داشت : با رفع مشکل اشتغال در روستاها بحث مهاجرت روستائیان به شهرها کاهش پیدا می کند.
این کارشناس توسعه روستایی با اشاره به اینکه برای ماندگاری روستائیان باید زیر ساخت های مناطق روستایی را تکمیل کرد ، گفت : این زیرساخت ها می تواند شاخه های مختلفی داشته باشد.
وی تصریح کرد: با وجود تمامی زیرساخت ها و امکانات اگر زمینه اشتغال در مناطق روستایی فراهم نباشد ، روستائیان به شهرها مهاجرت می کنند و در عمل نظام با توسعه روستایی مواجه نخواهیم بود.
ممیزی همچنین با تاکید بر اینکه اشتغال در روستا ها باید بر پایه مزیت های روستاها دنبال کرد، افزود : مشاغل خانگی و صنایع دستی بستر مناسبی برای تقویت اقتصاد خانوارها در مناطق روستایی به شمار می رود.
وی بر ضرورت توسعه صنایع کشاورزی در مناطق روستاهایی تاکید کرد، اذعان داشت: صنایع تبدیلی، تکمیلی ، فراوری و بسته بندی نقش کلیدی در توسعه مناطق روستایی دارند.
این کارشناس توسعه کشاورزی با اذعان اینکه دولت باید به بخش کشاورزی یارانه مکفی اختصاص دهد ، افزود : یکی از سیاستهای مهم اقتصادی در همه کشورها حمایت از طریق پرداخت یارانه به تولیدکنند گان است.
وی در ادامه با بیان اینکه صنایع دستی باید در مناطق روستایی توسعه پیدا کند، اظهار داشت: صنایع دستی حیات فرهنگی جامعه را به همراه دارد و باید از این فرصت به عنوان یک مزیت در جهت اشتغال و تولید پایدار در مناطق روستایی بهره برداری کرد.
ممیزی یادآور شد : با تحقق اهداف توسعه همه جانبه و پایدار روستایی و گسترش صنایع تبدیلی وابسته به کشاورزی در محیط های روستایی می توان ضمن افزایش محصولات و فرآورده های کشاورزی و دامی تامین غذایی مردم کشور را از واردات این گونه محصولات بی نیاز کرد و از وابستگی رهایی بخشید.