اگر جمعیت 75 میلیونی ایران، به صورت کنونی، منابع انرژی را مصرف کنند و تغییر الگوهای مصرف در دستور کار خانوارهای ایرانی قرار نگیرد، بسیاری از منابع انرژی صادراتی، بهزودی وارداتی خواهد شد و این قضیه، فقیرتر شدن منابع مالی کشور را در پی خواهد داشت.
آمارها نشان می دهد که کشور ما با جمعیت یک درصد دنیا بیش از ۴ درصد از میزان گاز دنیا را مصرف میکند که حدود ۴۰ درصد از کل گاز مصرفی کشور در خانهها مصرف و سالیانه حدود ۱.۶ درصد نیز به مصرف انرژی کشور افزوده میشود و یا تهران با مصرف حدود ٩٩ میلیون لیتر بنزین در هفته، از نظر سرانه مصرف بنزین، رکورددار شهرها و کلانشهرهای جهان است و اگر روند مصرف به همین منوال صورت پذیرد به طورقطع تا سال ۱۴۰۴ علیرغم گمانه زنی ها در خصوص خودکفایی، ایران به یک واردکننده بزرگ انرژی تبدیل میشود.
اینها همه هشدار است که به جامعه ایرانی هر ساله داده میشود؛ اما چرا مسئولین این هشدارهای نگرانکننده را اعلام میکنند آیا برای اینکه به جامعه نگرانی تزریق کنند؛ نه. اینها نشانه از این است که میزان مصرف در کشور ما بسیار بالاست. واقعاً چه باید کرد؟ چه مسیری را باید پیمود تا هر ساله با آمار نگران کننده در زمینه مصرف و اتلاف انرژی مواجه نشویم و این سرمایه عظیم را برای نسل آینده بتوانیم حفظ کنیم. دکتر سجاد حسین نیا،کارشناس راه کارهایی را برای حل مصرف انرژی بیان کردند که بتواند راه گشای مسیر صحیح استفاده قرار گیرد.
در این گزارش سعی شده است آمار و ارقام هایی درخصوص بهره وری ناصحیح انرژی در کشور ارائه شود تا همکاران در بخش خبر و سایر بخش ها بتوانند، با پخش این آمارها زمینه های آگاهی بخشی و تنظیم الگوی مصرف صحیح را فراهم کنند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// زهره دانشمندی