در ادامه جنگ زرگری احزاب جمهوریخواه و دموکرات؛
فاکس نیوز: اوباما درپی فریب مردم درباره توافق هسته ای بود
فاکس نیوز تاکید کرد: اوباما درباره مذاکرات هستهای با ایران و ماهیت آن به مردم آمریکا دروغ میگفت تا حمایت آنها را به دست آورد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما به نقل از تلویزیون فاکس نیوز، مجری این شبکه نخست گفت: مصاحبه بن رودس، یکی از مقامات ارشد کاخ سفید باعث خشم های فزاینده شده است، زیرا این این شخص اذعان کرده که کاخ سفید، مردم آمریکا را در خصوص یکی از پر افتخارترین دستاوردهای رئیس جمهوری باراک اوباما فریب داده است.
مجری افزود: بن رودس، معاون امور راهبردی مشاور امنیت ملی اوباما، که به نوشتن متون تمام سخنرانیهای سیاست خارجی رئیسجمهور آمریکا کمک کرده است، در مصاحبه اختصاصی با مجله (یکشنبه) نیویورک تایمز گفته است، «روایتی که به مردم آمریکا درباره توافق هستهای ایران -که به شدت مورد مذاکره قرار گرفته بود،- القاء شده است، با کمک به اصطلاح کارشناسانی صورت گرفته است که صرفاً نکاتی را که کاخ سفید برای مطرح کردن در رسانهها به آنان میخورانده است، انعکاس میدادهاند. این در حالی است که حتی پس از برملا شدن این خبر، خبرنگاران ویژه کاخ سفید حتی یک سؤال از رئیس جمهور آمریکا در این خصوص نکردند و بیشتر آنها درباره دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز ریاست جمهوری از سوی حزب جمهوری خواه، از اوباما سؤالاتی پرسیدند.»
هوارد کورتز، مجری برنامه «میدیا باز» در این شبکه، ضمن گفتگوی اختصاصی با مجری خبر فاکس نیوز در این خصوص گفت: هر چند خبرنگاران از رئیس جمهور آمریکا درباره ترامپ سؤالاتی پرسیدند، آنان متعاقباً از جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در خصوص فحوای مصاحبه بن رودس سؤال کردند.
کورتز تصریح کرد: گرچه قرار است مصاحبه بن رودس در مجله یکشنبه (فردای) نیویورک تایمز منتشر شود، متن این مصاحبه امروز به صورت بر خط (آنلاین) از سوی نیویورک تایمز منتشر شده است و خبرنگاران در حال مطالعه و ریزبینی در این متن، که بالغ بر 10 هزار کلمه است، هستند.
وی افزود: آنچه درباره این شرحِ حالِ اغراقآمیز از بن رودس واقعاً آزار دهنده است، این است که چقدر وی در این مصاحبه از خودراضی به نظر میرسد، زیرا رودس طی آن مصاحبه درباره گول زدن و سردرگم کردن مطبوعات و رسانهها لاف میزند. مثلاً وی گفت، که از رسانهها صرفاً به عنوان اتاق پژواک (منعکسکنندهی نظرات کاخ سفید) استفاده کرده است. بن رودس و معاونانش میگویند، آن خبرنگاران جوانی که ما با آنها طرف هستیم، هیچ چیز درباره سیاستگذاری نمیدانند و از این رو ما به آنان، سخنان رنگارنگ و نکاتی را که باید بگویند، میخورانیم که آنان نیز متعاقباً بهصورت برخط (آنلاین) و به فرض در پایگاه اینترنتی توئیتر همان مطالب را تکرار می کنند.
کورتز اعتراف کرد، مشکل اصلی این نیست که چنین کاری معمولاً تا حدی در تمام دولت های آمریکا انجام نمی شود (زیرا می شود)، اما معمولاً معاون مشاور امنیت ملی به صورت ثبت شده (در روزنامه ها یا مصاحبه ها) درباره آن لاف نمی زند.
هوارد کورتز همچنین افزود: هر چند بن رودس انکار خواهد کرد که در حال حقه بازی بوده است، ولی در هر صورت آن (حرکات) -به ویژه در خصوص فروختن (متقاعد کردن سایرین درباره) توافق هسته ای ایران- همان فریبکاری بوده است.
کورتز ضمن اشاره به برخی از دولت های گذشته آمریکا که از خبرنگاران برای اشاعه نقطه نظرات شان استفاده می کردند، گفت: آنان به این مسئله اذعان نمی کردند و درباره آن (مانند، بن رودس) لاف نمی زدند. وی افزود، به نظر من این فراتر از صرفاً پیچاندن خبرنگاران یا القاء نکاتی به آنان برای مطرح کردن در رسانه ها بوده است، زیرا این به معنای درست مطرح نکردن حقایق بوده است.
خبرنگار شبکه فاکس نیوز تصریح کرد: دولت اوباما درباره زمانبندی مذاکرات هستهای با ایران و همچنین درباره ماهیت این توافق هستهای به مردم آمریکا دروغ میگفت تا بتواند آنان را به حمایت از آن (برجام) متقاعد سازد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، بیل اورایلی، مجری این شبکه، نخست ضمن اشاره به مقاله جدید نیویورک تایمز در رابطه با بن رودس، معاون امور ارتباطات راهبردیِ مشاور امنیت ملی کاخ سفید، گفت: بنا بر گزارش نیویورک تایمز، دولت باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، تمام حقیقت را درباره توافق هستهای ایران نگفته است.
جیمز روزن، خبرنگار ارشد واشنگتنِ فاکس نیوز، در گفتگوی اختصاصی با مجری این شبکه در این خصوص گفت: این سؤال مطرح است که آیا دولت اوباما در روند متقاعد سازی مردم آمریکا در خصوص لزوم حمایت از توافق هسته ای ایران، از فریبکاری استفاده کرده است یا خیر؟ وی ادامه داد: پاسخ این است که بی هیچ شکی، چنین بوده است.
روزن افزود: البته قطعاً بن رودس خودش استفاده از هرگونه روش فریبکارانه را انکار می کند، ولی در این مقالهی طولانیِ ده هزار کلمهای - که در مجله یکشنبه نیویورک تایمز منتشر خواهد شد و هم اکنون نیز در شبکه اینترنت موجود است - مشخص می شود که دولت اوباما در خصوص زمانبندیِ آن مذاکرات، حقیقت را نگفته است. مثلاً دولت اوباما این ایده را به مردم آمریکا فروخته (قبولانده) بود که اکنون زمانِ مناسب برای انجام برجام است.
روزن افزود: با این حال، من میتوانم شخصاً گواهی بدهم که دولت اوباما، در فوریه 2013 میلادی توسط ویکتوریا نولند، سخنگوی وقت وزارت خارجه آمریکا، دروغی تمام عیار در این رابطه به من گفت. وقتی من در آن تاریخ در محل کنفرانس خبریِ وزارت خارجه حاضر شدم و از ویکتوریا نولند صریحاً پرسیدم که آیا هیچ نوع گفتگوی مستقیمی میان آمریکا و ایران در جریان است، وی پاسخ داد: «نه» - و این در حالی بود که در آن زمان، هشت ماه بود که گفتگوها میان دو کشور در جریان بوده است.
حتی درباره ماهیت این توافق - به خصوص زمانی که کنگره در حال مرور آن بود - نیز دروغ گفته شده است. بن رودس در آوریل سال گذشته (2015) در برابر دوربین شبکه سی ان ان حاضر شد و گفت: بر اساس این توافق، شما دسترسیِ هرجا، هر زمان و 24 ساعته به تأسیسات هستهای ایران خواهید داشت. متعاقباً مشخص شد که این ادعا نیز صحیح نبوده است، زیرا جان کری، وزیر خارجه آمریکا، بعدها (در برابر کنگره) شهادت داد که (دسترسیِ) هرجا-هرزمان، هرگز بخشی از مباحثات ما با ایرانیان نبوده است. وی تأکید کرد: البته نمونههای متعددی از اینگونه فریبکاریها از سوی این دولت (دولت اوباما) وجود داشته است.
اورایلی در اواخر این گفتگو برای روشنتر شدنِ مطلب، این مسئله را مطرح کرد: دولت اوباما اعلام کرده بود که ما باید این توافق را همین الان انجام دهیم و نمیتوانیم صبر کنیم.
روزن: آنان (مقامات آمریکایی) مصمم بودند آن (توافق هستهای) را انجام دهند.