آموزش مرحله به مرحله ارده کنجد در خانه
ارده کنجدی یک ماده مغذی که برای صبحانه غذای بسیار مناسبی است. با تهیه این وعدهی غذایی در خانه، ارزش غذایی آن را به طور کامل حفظ میکنید.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، ارده در واقع همان کنجد کوبیده شده و ساییده شده است که به تنهایی یک مادهی غذایی سالم برای هر وعده غذایی به ویژه صبحانه است و مصرف آن برای هر گروه سنی مفید و توصیه میشود. ارده دارای خواص فراوان، طبع به شدت گرم و انرژی زا است و یکی از بهترین غذاها برای فصل زمستان میباشد. از ارده در تهیه انواع غذاها و دسرها نیز استفاده میشود. شما میتوانید با مطالعه این بخش در خانه خودتان ارده کنجد تهیه نمایید.
مواد لازم برای تهیه ارده کنجد
کنجد ۱ پیمانه
روغن کنجد یا روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
روغن کنجد
دستور مرحله به مرحله
برای آنکه یک ارده کنجد فوق العاده خوشمزه در منزل تهیه کنید، کافیست مراحلی که در ادامه گفته ایم را به درستی دنبال کنید.
مرحله اول:
برای تهیه ارده کنجد شما باید کنجد مخصوص ارده یا همان کنجد پوست کنده تهیه کنید. برای تهیه ارده خانگی نمیتوان از هر کنجدی استفاده کرد.
مرحله دوم:
کنجد را درون یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و کنجدها را خیلی آرام به مدت ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا کاملا طعم و بوی خامی کنجد از بین برود. کنجد خیلی سریع میسوزد و تلخ میشود پس حتما دقت کنید تا زیاد حرارت نبیند و فقط کمی تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم:
کنجد را پس از کمی سرد شدن درون آسیاب یا غذاساز بریزید. چندین بار مخلوط را با قاشق داخل غذاساز زیر و رو کنید و دوبره شروع به آسیاب کنید. یکی دو بار اول مخلوط اصلا شبیه ارده نیست و حالت پودری دارد.
مرحله چهارم:
زمانی که ارده به تدریج از حالت پودری خارج میشد، آسیاب را خاموش کنید و به کنجد روغن مایع یا روغن کنجد اضافه کنید تا ارده رقیق تری داشته باشید.
مرحله پنجم:
مخلوط کردن ارده را داخل آسیاب تا جایی ادامه دهید که پودر کنجد به مرور زمان روانتر شود. یعنی چند دقیقه آسیاب را روشن کرده و سپس خاموش کنید و با قاشق پودر کنجد و روغن کنجد را زیر و رو نموده و مجددا آسیاب را روشن کنید و تا جایی این کار را ادامه دهید که پودر کنجد حالت خمیری و کرمی و یکنواخت بگیرد.
مرحله آخر:
زمانی که کنجد روان و یکدست شد، ارده آماده است. میتوانید داخل ارده از هیچ ماده شیرین کنندهای نریزید و برای طبخ انواع غذاها از آن استفاده کنید و یا میتوانید ارده را با انواع شیرینی جات مانند شیره خرما یا شیره انگور مخلوط کرده و نوش جان نمایید.
نکات مهم و فوت کوزه گری
برای تهیه ارده میتوانید کنجد را تفت ندهید و این کار سلیقهای است.
برای بو دادن کنجد میتوانید آن را به مدت ۵ دقیقه در فر و در دمای ۱۷۶ درجه سانتیگراد برشته کنید.
کنجد را زیاد تفت ندهید، زیرا سوخته و رنگ اردهی شما تیره میشود و مزهی تلخی میگیرد.
ارده را بدون اضافه کردن روغن هم میتوان تهیه کرد، اما زمان نرم شدن و به روغن افتادن آن طولانی است.
پیشنهاد میشود به جای روغن مایع به کنجد آسیاب شده، روغن کنجد بیافزایید.
هر ۱۵۰ گرم کنجد، به ۱-۲ قاشق غذاخوری روغن کنجد یا روغن مایع نیاز دارد.
اگر خیلی زود و قبل از پودر شدن کنجد به آن روغن اضافه کنید، ارده به دست آمده بافت نرمی پیدا نمیکند.
از ارده کنجد میتوانید برای تهیه انواع حلوا ارده، ارده شیره (شیره انگور، خرما و توت)، ارده خرما، ارده شکلاتی، ارده و عسل، سس (سس سالاد و سس فلافل)، دیپ، هوموس، باباگانوش، انواع دسر استفاده نمایید.
ارده کنجد تهیه شده را داخل شیشهای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
ارده خانگی اگر در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری شود، حداقل تا یک ماه ماندگاری دارد.