پخش زنده
امروز: -
تخم شربتی نوشیدنی مناسب فصل تابستان است که برای رفع نفخ معده و یبوست هم کاربرد دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: تخم شربتی گیاهی است با طبیعت گرم و مرطوب و تر ، که خیسانده دانه آن خنک کننده و آرامبخش و مسکن درد است.
حسین راغ آرا با اشاره به این که خیسانده دانه این گیاه نفخ معده را از بین برده و یبوست را رفع میکند ، افزود: برای بیماری صرع و درمان غش یک سوم لیوان گلاب ، دو سوم آب جوش ، یک قاشق چای خوری تخم شربتی را مخلوط و ناشتا مصرف میشود، برای شیرین کردن این مخلوط میتوان از عسل استفاده کرد.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان این که تخم شربتی مقوی قلب و مغز است و باعث کاهش تپش قلب میشود، گفت: این گیاه سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به دفع ترشحات برونش و سینوسها کمک میکند.
مواد لازم برای تهیه شربت تخم شربتی شامل آب خنک ۴ لیوان ، لیمو ترش یک عدد، شکر به اندازه کافی، زعفران دم کرده به اندازه کافی و تخم شربتی ۴ قاشق غذاخوری است.
برای تهیه شربت تخم شربتی ابتدا تخم شربتی را در یک کاسه میریزیم و روی آن آب میگیریم و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه میدهیم تا تخم شربتی تمیز و لعاب دار شود.
سپس تخم شربتی را آرام از داخل آب بیرون میآوریم تا شنهای ریز آن وارد شربت نشود. این کار را چند بار انجام میدهیم تا کاملا تخم شربتی تمیز شود.
تخم شربتی را در یک پارچ میریزیم و ۴ لیوان آب خنک به آن اضافه میکنیم. لیمو ترش را از وسط نصف میکنیم و در کاسهای آب آن را محکم میگیریم و هستههای لیموها را جدا میکنیم و به شربت آب لیمو تازه را اضافه میکنیم.
شکر را نیز به مقداری که تمایل داریم به آن میافزاییم و در صورت دلخواه زعفران دم کرده را نیز به شربت اضافه میکنیم و خوب مواد شربت را مخلوط میکنیم تا شکر کاملا حل شود.