پخش زنده
امروز: -
در حالی در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۱ نفتالی بنت با رای اعتمادی شکننده به سمت نخست وزیری رژیم صهیونیستی منصوب شد که در اراضی اشغالی از بنت به عنوان شاگرد نتانیاهو یاد میشود بنابراین به نظر نمیرسد تغییر چندانی در مواضع خصمانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان ایجاد شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، «نفتالی بنت» در ۲۵ مارس ۱۹۷۲ در «حیفا» از پدر و مادری یهودی_آمریکا متولد شد و اکنون با همسرش «گالت» و چهار فرزندشان در شهر «رانانا» واقع در اراضی اشغالی زندگی میکند.او خود را یک یهودی ارتدوکس مدرن معرفی میکند. بنت همانند نتانیاهو در واحد نظامی «سایرت متکَل» خدمت کرده و پس از آن وارد دانشگاه عبری زبان قدس شده و در رشته حقوق تحصیل کرد. سپس با دریافت مدرک خود یک شرکت تکنولوژی پیشرفته تاسیس کرد.
حرفه تجارت
او در سال ۱۹۹۹ یک شرکت نرمافزاری ضد کلاهبرداری تأسیس کرد و به عنوان مدیر عامل آن خدمت کرد. این شرکت در سال ۲۰۰۵ به قیمت ۱۴۵ میلیون دلار به شرکت امنیتی آر.اس. ای فروخته شد و بنت را به یک میلیونر تبدیل کرد. زندگی نفتالی بنت با رفتن به نیویورک وارد مرحله جدیدی شد زیرا او توانست در آنجا مدیر عامل یک شرکت نرمافزاری شود. او در سال ۲۰۰۵ این شرکت را به قیمت ۱۴۵ میلیون دلار به فروش رساند و مالک یک شرکت دیگر به اسم «سولوتو» شد. در سال ۲۰۰۹ بنت این شرکت را هم به قیمت ۱۳۰ میلیون دلار فروخت.
ورود به عرصه سياست
نفتالی بنت زمانی که در سال ۲۰۰۶ به اراضی اشغالی بازگشت، وارد دنیای سیاست شد و توانست ریاست ستاد فرماندهی بنیامین نتانیاهو را بدست بیاورد اما بعد از مدتی با «سارا نتانیاهو» همسر بنیامین نتانیاهو به اختلاف خورد و از عضویت حزب «لیکود» منع شد. در سال ۲۰۱۲ بنت به عنوان رئیس حزب راستگرای «خانه یهودی» انتخاب شد. او بعد از سخنرانیهای آتشین خود توانست ۱۲ عضو این حزب را وارد کنست کند و حزب «خانه یهودی» توانست بعد از ۳۶ سال اعضای خود را در کنست افزایش دهد. نفتالی بنت که شاگرد نتانیاهو محسوب میشد در کابینه او مناصب مختلف را تجربه کرد و توانست در سمت وزیر اقتصاد، وزیر امور دینی، وزیر امور مهاجران و وزیر جنگ فعالیت کند. در سال ۲۰۱۸ نام حزب «خانه یهودی» را به «یامینا» تغییر داد و توانست آن را به یکی از احزاب مهم رژیم صهیونیستی تبدیل کند.
ائتلافي شکننده
نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی پیشنهادکننده پست نخست وزیر چرخشی بود و توانست همراه با «یائیر لاپید» ائتلافی تشکیل دهد که هر دو سال یکی از آنها عهده دار نخست وزیری باشد. بنابراين در 13 ژوئن 2021 شصت نماینده کنست به کابینه بنت رای اعتماد داده و ۵۹ نماینده با این کابینه مخالفت کردند تا بدین ترتیب کابینه جدید این رژیم با حداقل اکثریت پارلمانی با ۲۰ عضو تشکیل و نفتالی بنت، سیزدهمین نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس سی و ششمین کابینه این رژیم شد. همچنین در رایگیری انجام شده، «میکی لوی» از حزب یش عتید، ریاست کنست را بدست آورد. این در حالی است که تا پیش از این، «یاریو لوین» از حزب لیکود به ریاست «بنیامین نتانیاهو» ریاست کنست رژیم صهیونیستی را در دست داشت. بدین ترتیب کنست رژیم صهیونیستی به ۱۲ سال نخست وزیری بنیامین نتانیاهو پایان داد و نفتالی بنت، سیاستمداری تندرو جانشین او شد فردی که با حضور او نیز به نظر نمیرسد تغییری در خوی ددمنشی رژیم غاصب صهیونیستی ایجاد شود. بر این اساس بنت ۴۹ ساله به مدت دو سال نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواهد بود و پس از او یائر لاپید جانشین بنت میشود.
افراط گرايي
نفتالی بنت بارها اعلام کرده است که یک راستگرای افراطیست و به آن افتخار میکند. حتی خود را در برخی از مواضع از نتانیاهو تندروتر میداند. او در مصاحبه با روزنامه «تایمز اسرائیل» گفت: از نتانیاهو راستگراتر هستم اما مانند او از سخنان نفرتانگیز و قطببندی استفاده نمیکنم. بنت از نظر شهرک نشینان صهیونیست یک قهرمان است چرا که حزب «خانه یهودی»، بزرگترین حزب حامی شهرک سازی در کرانه باختری بود. بنای محبوبیت بنت نیز بر همین اساس ساخته شده است.
بنت و ادامه بحران سياسي
از همان لحظه ابتدایی که کنست به نفتالی بنت رای اعتماد داد و برخی از نمایندگان مجلس رژیم صهیونیستی شروع به اعتراض کردند به طوری که یاریو لوین رئیس کنست رژیم صهیونیستی مجبور شد چند نفر از نمایندگان را اخراج کند کاملا مشخص شد که نفتالی بنت دوره آرامی را پیش رو نخواهد داشت. از سویی دیگر، اما مخالفان بنیامین نتانیاهو در بیرون کنست دست به تظاهرات زدند و خوشحالی خود را از پایان یافتن دوران این وی ابراز داشتند. اوج این تنش میان سران رژیم صهیونیستی را میتوان در صحبتهای نتانیاهو دید او در سخنرانی خود در کنست گفت دولت بنت دولتی ضعیف و سازشکار است که بر اساس یک اتحاد خائنانه تشکیل شده است. مسالهای که برخی آن را به اعلان جنگ نتانیاهو و هم حزبی هایش با طرفداران بنت و حامیان وی تعبیر کرده اند؛ بنابراین به نظر میرسد گستردگی ابعاد بحران سیاسی در سرزمینهای اشغالی تا جایی است که رای اعتماد حداقلی دیروز کنست به کابینه بنت نیز نمیتواند مانع فروپاشی سیاسی این رژیم شود. بحرانی که موجب شده که بسیاری از کارشناسان، سال ۲۰۲۰ را به عنوان یکی از پرچالشترین سالهای سیاسی رژیم صهیونیستی از زمان تاسیس این رژیم در سال ۱۹۴۸ تا کنون یاد میکنند. همچنین با توجه به گرایش های متضاد میان اعضای کابینه و تضاد بنیادین میان نفتالی بنت راستگرا و لاپید چپگرا و درگیری آنها با حزب لیکود به نظر می رسد تغییری در فروپاشی سیاسی ایجاد شده در رژیم صهیونیستی ایجاد نخواهد شد.