به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ ماه مبارک رمضان فرصت طلایی است تا از برکت سفره الهی بهره ببریم، برکتی که بندگان هر روز میتوانند با خواندن دعا از آن استفاده ببرند.
همراه با شما دعای شانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان را میخوانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم«اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فیهِ لِمُوافَقَةِ الاْبْرارِ وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَةَ الاْشْرارِ وَآوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ اِلی دارِ الْقَرارِ بِاِلهِیَّتِکَ یا إلَهَ العالَمین».خدایا توفیق بده مرا در این ماه به همراهی کردن با نیکان و دورم دار در آن از رفاقت با اشرار و جایم ده در آن به وسیله رحمت خود به خانه قرار و آرامش به معبودیت خودای معبود جهانیان.»
اوصاف ابرار از لسان قرآندر فراز آغازین دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان میخوانیم:؛ خدایا در این ماه مرا بر همراهى نیکان موفّق بدار»
در آیات قرآن مجید کراراً سخن از «ابرار» و مقامات و پاداش هاى عظیم آنها به میان آمده، تا آنجا که اولو الالباب (صاحبان اندیشه هاى قوى) تقاضا مى کنند که پایان زندگیشان با ابرار باشد، در بعضى آیات قرآنى، ایمان به خدا و ملائک و قرآن و انبیاء (صلى الله علیه وآله) از جمله نشانه هاى ابرار شمرده است و در بعضى دیگر تقوى را بعنوان مهمترین نشانه ابرار معرفى شده است. (سوره آل عمران؛ آیه ۱۹۳. سورۀ دهر؛ آیه ۵ – ۲۲. و سوره بقره، آیه ۱۷۷.)
در آیات قرآن؛ اطعام طعام از جمله کارهاى برجسته ابرار و عباد اللَّه به شمار میآید. هم چنین خوش رفتارى با اسیران و کمک به آنان در قرآن مجید جزء برنامه ابرار و نیکان شمرده شده است.
همنشینی با بداندر فراز دوم از این دعای نورانی میخوانیم: «و از رفاقت با بدکاران دور بدار»
امام على علیه السلام در وصایایش به فرزندش امام حسن مجتبى علیه السلام میفرماید: با نیکان قرین و همنشین باش تا از آنها شوى! و از بدان جدایى اختیار کن تا (از بدیها) جدا شوى!»
لذا این تشبیه قدیمى، که اخلاق زشت و بد همانند بیماری هاى واگیردار است، که به سرعت به نزدیکان و همنشینان سرایت مى کند، تشبیه گویایى است.
در حدیثى از امیرمؤمنان على علیه السلام مى خوانیم: همنشینى با بدان موجب بدبینى به نیکان مى شود.».
در روایت دیگر، معاشرت با بدان سبب مرگ دلها شمرده شده، لذا پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در روایتی مىفرماید: همنشینى با انسان هاى پست قلب را مى میرانَد.
همنشینی با نیکان؛ وسیله وصال انسان به «دارالقرار»در فراز سوم دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان آمده است: و در جوار قربت پناه ده»
بی شک بهشت جاى نیکان و پاکان است، نه جایگاه پلیدان و آلودگان! بهشت کانون رحمت الهى، کانون رضا و خشنودى پروردگار و مرکز پاکان و نیکان و پیوستن به ابدیت قرب خداوند و بهره گیرى از انواع جمال و جلال پروردگار است.
در این میان، دوستى دوستان خدا، و دشمنى با دشمنان حق و به تعبیر دیگر همنشینی و همسویى با نیکان و پاکان، و ناهماهنگى با بدان و شروران، یکى دیگر از کلیدهاى بهشت «دارالقرار» محسوب میشود.