همچنین روند تومورها را نیز کند میکند.
بررسیهای دیگر نشان میدهد نوشیدن ۵ فنجان چای سبز در روز گسترش سلولهای سرطانی را کند میکند و ضریب عود سرطان را پس از درمان کاهش میدهد.
تقویت کننده عملکرد مغز
چای سبز یکی از مهمترین موانع آلزایمز و کندی عملکرد مغز به شمار میرود. تحقیقات نشان میدهد که سم زدایی چای سبز، باعث میشود سلولهای مغز در گذر عمر، کمتر آسیب ببینند و کارایی خود را حفظ کنند. کسانی که مدام چای سبز میخورند، حافظه بهتری از دیگران دارند.
مطالعه موسسه ملی سرطان آمریکا حاکی از آن است که تقویت حافظه و پیشگیری از بیماری آلزایمر، ارتباط معنی داری با مصرف چای سبز دارد.
جلوگیری از بیماریهای قلبی – عروقیکاتچین موجود در چای سبز، مانع لخته شدن خون و سکته قلبی میشود. همچنین جریان خون در بدن را بهبود میبخشد.
کنترل بیماریهای خودایمنیدر چای سبر مادهای به نام "اپی گالوکاتچین گالات" وجود دارد که کمک زیادی به کنترل بیماریهای خودایمنی و مهار آن میکند.
تقویت کننده سیستم دفاعی بدنچای سبز سلولهای T خون را افزایش دهد. وظیفه این سلولها ارتقاء سطح ایمنی و سیستم دفاعی بدن است.
بهسازی پوستچای سبز، ضد اشعه ماوراء بنفش است. یک پژوهش نشان میدهد افرادی که هر روز یک فنجان چای سبز مینوشند، ۲۲ درصد کمتر دچار آفتابسوختگی پوست میشوند و پوست شفاف تری دارند.
ضد چربی و کلسترولمرکز پزشکی دانشگاه مریلند اعلام کرده است که نوشیدن روزانه دستکم ۳ فنجان چای سبز، میتواند به کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید بینجامد.
کاهش وزنچای سبز سوخت و ساز بدن را بهبود میبخشد و مصرف مستمر آن میتواند به کاهش وزن کمک کند.
میزان و نحوه مصرف چای سبزبرای فردی با شرایط معمولی، مصرف روزانه ۳ لیوان چای سبز مناسب است.
چای سبز، طعمی گس دارد و برای کسانی که به آن عادت ندارند، چندان خوشایند نیست؛ بنابراین میتوانید آن را با نبات، دارچین، هل، لیموترش، زنجبیل، نعناع، گل یاس، زعفران، گل محمدی و نظایر اینها میل کنید.
یا میتوانید هر بار که چای سیاه دم میکنید، کمی هم چای سبز بدان اضافه کنید؛ هر چند که، چون دما و زمان دم کردن چای سبز و سیاه یکی نیست، بهتر است جداگانه دم شوند و موقع سرو کردن، با هم آمیخته شوند.
توصیه ما این است که کم کم ذائقه خود را به چای سبز خالص عادت دهید .
طرز تهیه و چای سبز- وقتی که آب جوش آمد، کمی صبر کنید تا دمای آن اندکی کاهش یابد (بین ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد). آب جوش را روی برگهای چای سبز نریزید.
- به ازای یک لیوان آب، یک قاشق غذاخوری چای سبز درون قوری بریزید. (بهتر است قوری، چینی یا شیشهای باشد). در قوری را ببندید.
- حدود ۳ دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد. اگر از چای سبز کیسهای استفاده میکنید تا ۱۰ دقیقه صبر کنید.
زمان مناسب برای نوشیدن چای سبز
چای سبز را ناشتا نخورید. بلافاصله بعد از غذا هم نخورید، چون مانع جذب آهن میشود. بهترین موقع، زمانی است که گرسنه نیستید و حدود دو ساعت از غذا خوردن تان گذشته است.
پژوهشها نشان میدهند مصرف یک استکان چای سبز قبل از تمرینات ورزشی، میزان چربی سوزی را به طرز قابل ملاحظهای افزایش میدهد.
قبل از خواب هم نخورید، چون کافئین موجود در چای سبز ممکن است خواب تان را دچار اختلال کند.
نحوه نگهداریبهتر است چای را اعم از سبز و سیاه، در ظروف فلزی و ترجیحا آلومینیومی نگه دارید. بعد از آن بهترین گزینه، ظروف شیشهای تیره است.
حتماً چای را در محلی دور از نور و رطوبت نگه دارید.