در گفتگو با شبکه ان بی سی
دکتر فائوچی: در حال حاضر واکسن در آمریکا کم است
رئیس مرکز بیماریهای عفونی آمریکا به نگرانیها درباره گسترش شیوع ویروس کرونا در آمریکا به رغم آغاز واکسیناسیون در این کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر واکسن کم است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، آنتونی فائوچی رئیس مرکز بیماریهای عفونی آمریکا در گفتگو با شبکه ان بی سی به نگرانیها درباره گسترش شیوع ویروس کرونا در آمریکا به رغم آغاز واکسیناسیون در این کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر واکسن کم است.
فائوچی گفت: در حال حاضر میزان تقاضا از عرضه بسیار بیشتر است. اگر بخواهیم به افزایش در دسترس بودن دوزها براساس توانایی و ظرفیت تولید واکسن نگاه کنیم، این افزایش عرضه در ماههای فوریه و مارس و ماههای بعد افزایش خواهد یافت. فعلاَ اختلاف کاملا روشنی بین عرضه و تقاضا وجود دارد که باید کاهش یابد.
مجری شبکه گفت سرانجام خبرهای خوبی درباره نبردها با کووید- ۱۹ شنیده شد. هرچند تعداد موارد ابتلا به کرونا در آمریکا هنوز رو به افزایش است,، اما موارد ابتلا به کرونا در یک هفته گذشته در مقایسه با نوامبر کاهش قابل ملاحظهای را نشان میدهد. البته این نگرانی وجود دارد که نوع جدید ویروس کرونا که قابلیت انتقال بسیار بالاتری دارد، موج شیوع جدیدی را تنها ظرف چند هفته موجب شود. همچنین این سوال مطرح است که مدارس چه زمانی باید باز شوند؟ برای پاسخ به همه این سوالات اکنون با مردی صحبت میکنیم که همه شما خیلی خوب او را میشناسید و او کسی نیست جز دکتر آنتونی فائوچی رئیس مرکز بیماریهای عفونی آمریکا. دکتر فائوچی ممنون که در این گفتگو شرکت کردید. در اینجا دو مسئله واکسیناسیون و مدارس مطرح است. نخست با واکسیناسیون شروع میکنیم.
مجری شبکه: تولید واکسن با چه موانعی مواجه است؟ چه چیزی از تولید سریعتر واکسن جلوگیری میکند؟ به نظر من اگر در تامین واکسن مشکلی نداشته باشیم، مشکل توزیع آن کمتر خواهد شد. چه چیزی مانع میشود که واکسن بیشتری عرضه کنیم؟
فائوچی: در حال حاضر میزان تقاضا از عرضه بسیار بیشتر است. اگر بخواهیم به افزایش در دسترس بودن دوزها براساس توانایی و ظرفیت تولید واکسن نگاه کنیم، این افزایش عرضه در ماههای فوریه و مارس و ماههای بعد افزایش خواهد یافت. فعلاَ اختلاف کاملا روشنی بین عرضه و تقاضا وجود دارد که باید کاهش یابد.
مجری: این کمبود عرضه احتمالا به این علت نیست که باید در گذشته درباره آن چارهای در نظر گرفته میشد به عنوان مثال در ۶ ماه گذشته میبایست ظرفیت تولید توسعه پیدا میکرد و ما این کار را انجام نداده ایم و اکنون در چنین وضعیتی قرار گرفته ایم؟ یا این که این شرایط اجتناب ناپذیر بوده است؟
فائوچی: با کمال احترام، تا اندازهای این شرایط اجتناب ناپذیر بود. به نظرم میتوانستیم قراردادهای سختگیرانه تری با شرکتها داشته باشیم که دُزهای بیشتری تولید کنند، اما در حال حاضر این چیزی است که داریم و اکنون تلاش میکنیم در سریعترین زمان ممکن واکسن را تولید کنیم. همانطور که گفتم با نزدیک شدن به ماه مارس و آوریل واکسن بیشتر مدرنا و فایزر خواهیم داشت. هفته گذشته خبرهای خوبی درباره نتایج آزمایشهای بالینی جانسون جانسون منتشر شد. با توجه به همه این اتفاقات خود اوضاع بهتر خواهد شد.
مجری: تا چند هفته آینده تعداد زیادی از مردم که دز اول واکسن را دریافت کرده اند، باید دُز دوم را دریافت کنند. میدانم که آخر هفته گذشته شما در منزل دکتر مک آلیستر بودید که از این موضوع حمایت میکند که دستکم درباره به تاخیر انداختن تزریق دز دوم بررسی شود. اکنون درباره سرعت شیوع این ویروس جدید نگرانیهایی وجود دارد و بسیاری معتقدند میتوان تعداد بیشتری از مردم را از طریق واکسیناسیون در برابر این ویروس مصون کرد. بسیاری اعتقاد دارند واکسیناسیون اقدامی موثر است. نظر شما درباره این مسئله چیست؟ آیا ما در میانه راه مطالعه درباره این گزینه کارامد قرار داریم؟
فائوچی: یکی از مشکلات این است که اگر بخواهید به تاخیر انداختن تزریق دُز دوم را بررسی کنید، با گذشت زمانی که برای بررسی تعداد مشخصی از افراد صرف میشود، واکسن کافی برای واکسیناسیون تولید میشود. از نظر تئوری خوب است که بدانیم پس از دریافت دُز اول واکسن کارآمدی و مصونیتی که ایجاد میکند تا چه زمانی طول خواهد کشید و سطح کارآمدی آن چه میزان است. اما کاری که اکنون باید انجام دهیم، پیروی کردن از دادههای علمی و دانشمندان است که جمع آوری شده است. این دادهها بسیار دقیقند. مطالعه کردن کار خوبی است. اما فکر میکنم، نمیتوانیم این کار را به موقع انجام دهیم.
مجری: اطلاعات و دادههای کافی درباره این که کسانی که دُز دوم را دریافت نکرده اند، وجود ندارد و ما یک گروه آزمایشی به صورت تصادفی انتخاب کردیم و همین موضوع سبب شده است که اطلاعات کافی نداشته باشیم.
فائوچی: نه اینطور نیست. افراد به اندازه کافی افرادی دز دوم واکسن را تزریق نکرده اند تا مشخص شود آیا در مقابل این ویروس مصون هستند و برای این کار زمان کافی نداریم. همانطور که در آزمایشها این مسئله را نشان دادیم کسانی که دز دوم را تزریق کرده اند ۹۴ تا ۹۵ درصد مصونیت دارند. این یک ایده منطقی است و نمیخواهم آن را رد کنم، اما انجام آن کاملا غیرعملی است.
مجری: مدارس دولتی این سوال را از شما میپرسند که چه زمانی میتوانند فعالیتهای خود را از سر بگیرند؟
فائوچی: این یک سوال بسیار ساده است، اما پاسخ آن پیچده است. پاسخ به این سوال به سطح و میزان شیوع کرونا بستگی دارد. یکی از مسائل مهمی که به آن تاکید داریم و جو بایدن رئیس جمهور گفته است، این است که میخواهیم مدارس دولتی تا ۱۰۰ روز آینده باز شوند. اما برای محقق شدن این خواسته چیزی که مدارس نیاز دارند این است که ماسک کافی در اختیار داشته باشند و سیستم تهویه آنها مناسب باشد. کاملا درست است، واکسیناسیون میتواند مفید باشد، این که در اسرع وقت همه معلمها واکسیناسیون شوند یک اقدام بسیار خوب است و به همین علت نام معلمها در همان گروه افرادی قرار دارد که همانند کادر درمانی جزء افرادی هستند که واکسیناسیون آنها ضروری است.
مجری: آیا مدارس ابتدایی از مصونیت بیشتری در مقابل مدارس راهنمایی و دبیرستان برخوردارند و آیا میتوانیم درباره سن دانش آموزان یک نوع مرزبندی انجام دهیم؟
فائوچی: مطالعات و بررسیها نشان میدهد در کودکان کلاس هشتم و بالاتر، این ویروس همانند بزرگسالان به سرعت منتقل میشود. اما ویروس در کودکان کم سنتر کمتر منتقل میشود.