غذاهای سنتی زنجان/هم خوشمزه هم مفید
غذاهای سنتی استان زنجان به دلیل داشتن طعم و خواص خاص خود همچنان جایگاه خود را در سفره زنجانی ها حفظ کرده اند.
به گزارش گروه اجتماعی
خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ؛غذا در تاریخ هر کشوری از اهمیت ویژهای برخوردار است و ذائقه ساکنان مختلف جهان متفاوت بوده و سلایق مختلفی دارند، اما غذاهای محلی و سنتی همواره در فرهنگ و تاریخ هر منطقه جایگاه ویژه دارند.
غذاهای سنتی استان زنجان نیز به دلیل داشتن طعم و خواص خاص خود ازطرفداران زیادی برخوردارند .
عذاهای که مادربزرگ هایمان در مطبخ خانه خود تهیه می کردند در حال حاضر نیز طرفداران زیادی دارند از این رو غذاهای سنتی همچنان در سفره زنجانی ها در صدر غذاها نشسته اند.
همه خوشمزه هم مفید
آش پای ثابت سفره زنجانی هاست غذایی اصیل که در بین زنجانیها طرفداران خاص خود را دارد.
سفره زنجانیها را که یاد میکنید حتما قسمتی از سفره به آشهای لذیذش اختصاص دارد آش ترش، آش ماست غذاهای که با آمدن بهار لذتی دیگری میگیرند، زیرا ترههای کوهی چاشنی شان میشوند.
آش ترش
آش ترش یکی از غذاهای سنتی مردم زنجان است که طرفداران پرو پاقرص به خصوص در میان بانوان زنجانی دارد
این غذای خوشمزه در جشنواره آش ایرانی نیز مورد استقبال مردم ایران قرار گرفته و بازار داغی دارد.
در این آش از حبوباتی همچون عدس، نخود، لوبیا و سبزی و هویج استفاده میشود که استفاده از سیر، سرکه، لبو، رب انار و آلوچه،گردو طعم خوبی به آن میدهد.
آش ماست
اش ماست یکی از غذاهای معروف استان زنجان است که طرفداران زیادی در این استان دارد و بسیار خوشمزه و برای بدن انسان مفید است و در سراسر ایران زمین آش ماست زنجانی بسیار معروف و دوست داشتنی است.
نخود،عدس لوبیا چیتی لوبیا کشاورزی ،بلغور،ماست،برنج ایرانی مخصوص آش(برنج ریز و معطر)سبزی آش ،پیاز، نعناع، نمک ، سیر و سبزی آشی از جمله برگ چغندر و اسفناج مواد لازم برای درست کردن غذای زنجانی آش ماست است.
جغور بغور
جغور بغور یکی دیگر از غذاهای سنتی زنجان است که خاص این منطقه بوده و این خوراک دل انگیز مورد توجه مردم سایر استانها نیز قرار گرفته است.
این غذای سنتی ترکیبی از جگر به همراه پیاز، گوجه فرنگی و ادویههای مخصوص طبخ میشود.
رب گوجه و یا انار چاشنی این غذای زنجانیها است.
ششاندازششانداز یکی از غذاهای سنتی و مقوی مردم زنجان است که در شب چهارشنبه سوری طبخ میشود، این غذا را با خرما، گردو، کشمش، پیاز و تخم مرغ طبخ کرده و با شیره انگور میل میکنند.
کله جوشکلهجوش از دیگر غذاهای سنتی زنجانیها است که دستور پخت خاصی داشته و در آن از پیاز و سبزیجات معطر استفاده کرده و لپه و عدس را اضافه کرده و در نهایت با کشک یا ماست و یا مخلوطی از هر دو با کلی نعناع داغ و سیر بر روی آن نوش جان می کنند .نان سنگگ هم پای ثابت این غذاست.
پیازو
این غذا که خیلیها حتی تا به حال اسمی از آن نشنیده اند، یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین غذاهای استان سردسیر زنجان است که ظاهری شبیه به آش یا اشکنه دارد.
سالها پیش بانوان زنجانی برای دلنشین نمودن شبهای دراز و سرد زمستان، با پیاز، گردو، گوجه فرنگی، عدس، لپه، برگهی زردآلو و سیب زمینی غذایی که در واقع یک اثر هنری است، میپختند و با طعم لذیذ آن، خانواده را دور هم و زیر کرسی جمع میکردند.
البته پیازو این روزها دیگر به ندرت در میان خانوادههای زنجانی پخته می شود ولی با این حال همچنان طرفداران خاص خود را دارد.