پخش زنده
امروز: -
موزهها مجموعه تاريخي و يکي از راه هاي نمايش هويت و ميراث فرهنگي اقوام و ملل مختلف محسوب مي شوند که توسعه اين نهاد فرهنگي ، بيش از پيش ضرورت دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، موزه جنوب شرق کشور در سیستان وبلوچستان و در شهر زاهدان قرار دارد این موزه در بخش های مختلف باستان شناسی، مردم شناسی، بوم شناسی با توجه به غنای فرهنگی و تمدنی منطقه، در بخش باستان شناسی اطلاعاتی مربوط به مشخصات محوطه های باستانی و نیز آثار مکشوفه(سفالی، سنگی، فلزی، مفرغی و...) از شهر سوخته، کوه خواجه، دهانه غلامان، اسپیدز بزمان، شهداد کرمان، جیرفت و خراسان جنوبی جهت بازدید به نمایش گذاشته است.
در بخش مردم شناسی برای حوزه فرهنگی مذکور موضوعاتی شامل ادبیات شفاهی، مشاهیر، فرهنگ، آداب و رسوم، پوشاک، خوراک، صنایع دستی و... بوسیله صحنه سازی معرفی شده است.
در بخش بوم شناسی منطقه، نمونه هایی از تاکسیدرمی پرندگان و حیوانات در کنار آکواریوم بزرگی از آبزیان آب شور استان و همچنین در رمپ موزه تابلوهایی از جاذبه های طبیعی، تاریخی، مردم شناسی و... در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
از دیگر بخش های موزه سالن های محققین، رایانه، آمفی تئاتر و کتابخانه تخصصی آن با تعداد 4000 جلد کتاب است.
طبقه همکف: شامل بخش ورودی، مجسمه رستم، فروشگاه عرضه اقلام فرهنگی، اتاق نمایش، کتابخانه، سالن رایانه، سالن محققین، تاکسیدرمی و آکواریوم است.
کتابخانه تخصصی با 3000 هزار عنوان و 4000 جلد کتاب در زمینه های باستانشناسی، معماری، هنر، تاریخ و... است.
تمدن شهر سوخته با قدمتی 5200 ساله در شمال سیستان و بلوچستان در فاصله 55 کیلومتری سیستان واقع شده و دارای اشیا شاخص و منحصر به فرد از جمله اولین انیمیشن دنیا، جراحی جمجمه، چشم مصنوعی، خط کش با دقت میلیمتری، تخته بازی، شانه معرق، سبد حصیری دوقلو، پارچه های بافته شده از الیاف گیاهی و حیوانی، زیورآلات و... است.
تمدن بلوچستان با قدمتی بیش از 5000 سال در جنوب استان و در حوزه فرهنگی جازموریان واقع شده است که از محوطه های مهم آن میتوان به تپه بمپور، جلگه چاه هاشم، اسپیدز بزمان و... اشاره نمود. و آثار بدست آمده از بررسی ها و کاوش های اضطراری باستان شناسی به نمایش گذاشته شده است.
تمدن جیرفت و شهداد نیز با قدمتی مربوط به آغاز دوران شهرنشینی و با دست ساخته هایی از جنس سفالی و سنگ صابونی در معرض دید بازدید کنندگان گذاشته شده است.
در موزه زاهدان در بخش هایی همچون نسخ خطی و تمبر،سکه های تاریخی از دوران اشکانی تا پهلوی، ظروف نقره ای از دوران معاصر، ابزار و ادوات مورد استفاده روزمره و نیز سردیس هایی از مشاهیر و بزرگان استان در ادوار مختلف به همراه صحنه سازی هایی از مردم شناسی استان، از قومیت های سیستانی و بلوچ و نمادی از یعقوب لیث صفاری، اولین شهریار و فرماندار ایرانی پس از ورود اسلام به ایران و محمد وصیف سیستانی، اولین شاعر پارسی گوی که نخستین شعر را در وصف یعقوب لیث سروده است در معرض دید بازدیدکنندگان گذاشته شده است.